Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsad

odpowiedzcie szybko! bo zaraz biegne do laboratorium

Polecane posty

Gość dsdsad

dzien przed okresem stezenei wynosilo 11, na drug idzien dostalam okres.. teraz mam 4 dzien okresu.. czy moge wykonac to badanie? czy okres bedzie mial wplyw?

Gość dsdsad
w horoskopie na telegazecie przeczytalam ze urodze krwiopijce

Gość dsdsad
no jak czego? IQ przeciez :-0

Gość dsdsad
beta HCG.

Możesz wykonać, krwawienie nie ma wpływu choć raczej nie nastawiałabym się na wysoki wynik (prawidłowo powinien przyrastać min. 66% w ciągu 48h) - z uwagi na trwające już 4 dni krwawienie.

Gość kiiiiciiaa
ale nie rozumiem.. nie spodziewalabys sie wyniku wysokiego.. cyzli okres MIMO ciazy moze zanizyc wynik... czy jak jest ciaza to mimo okresu powinien przyrastac?

Nie, czyli krwawienie mimo pozytywnego wyniku wcześniej może oznaczać poronienie, stąd ew. spadek kolejnego wyniku bo krwawienie (żywą krwią) przez 4 dni nie jest normalne, poza tym beta = 11 była trochę niska jak na dzień przed miesiączką co już sugeruje, że coś mogło być z ciążą nie tak

Gość kiiiiciiaa
No .. a pozniej mi juz spadlo do 0,8.. i test (pre - test) negatywny.. Czyli juz nie ma co liczyc na ciaze?

Gość kiiiiciiaa
Raczej, czy napewno..? Jak przed okresem mialam 9... to po okresie .. czyli 6 dni.. po robilam, powinnam juz miec gdzies ponad 20 tak.. ?

Na pewno nie.Taki wynik jest poniżej normy ciążowej i świadczy o braku ciąży.

Mając na uwadze, że przyrost prawidłowy wynosi minimum 66% w ciągu 48 godzin, to beta na dzień dzisiejszy (wynik o wartości 9 sześć dni temu) musiałaby wynieść minimum 41, 16

Gość kiiiiciiaa
raczej to nie sytuacja aktualna dokonca. to bylo tak.. opisze Ci wszystko dobrze?

Gość kiiiiciiaa
Cykl trwał 40 dni (choc zwykle trwał 29) - chyba ze wzgledu na chorobe, bo przechodzilam 2 tygodniowa grype. 29 dnia cyklu współżyłam z chłopakiem. Byl to 15 marzec.. 26 poszlam zrobic badanie beta hcg, poniewaz dwa testy wyszly pozytywne. Beta wyszla 9,03 (norma byla do 5). Na drugi dzien dostalam okres.. Trwał jak zwykle 6 dni.. Nie różnił się niczym. W ostatnim dniu okresu poszlam zrobic badanie hcg. (prosilam o bete, ale piosze samo hcg wiec nie wiem.) Norma takze byla do 5.. Ja jednak tym razem mialam ponizej 1..

Prawdopodobnie poroniłaś, na tak wczesnym etapie tylko beta może to stwierdzić. Szacuje się, że ponad połowa ciąż kończy swój żywot na tym etapie, wiele kobiet nie wie nawet, że było w ciąży.

Gość kiiiiciiaa
a co sadzisz o tej wypowiedzi? tulipka chciałam tylko napisać dla tych, którzy sa w podobnej sytuacji, że jednak nie jestem w ciąży. pomimo pierwszego pomiaru beta hcg 9,67 okazało się, że dostałam okres i to na pewno jest taki zwyczajny okres. takirealtywnie wysoki wynik mógł wyjść w II fazie cyklu

To samo co u Ciebie, już piałam.nie ma możliwości, by II faza tak płynęła na wynik (ew można byłoby się czepiać, że cysta ale bez USG to można sobie gdybać).

Gość kiiiiciiaa
Tylko nie wiem jak mam sie teraz zachowac. Juz chyba odpuscic sobie.. bo jak wynik ponizej 1.. to niemozlia jest ciaza.. to bylby 18 dzien.. po zaplodnieiu wiec.. gdyby byla to by ro badanie wykazalo..

Gość kiiiiciiaa
co Ty bys na moim miejscu zrobila?

Gość kiiiiciiaa
Tymbardziej, moj stosunek trwal z chlopakiem.. 5 minut.. Chlopak nie mial wytrysku. Wiem, ze czas stosunku ma kij d orzeczy.. no ale.. eh :(

Na Twoim miejscu uznałabym, że nie ma już nad czym myśleć. Tak sądzę. Spróbowałabym puścić w zapomnienie, rozpamiętywanie niczego nie zmieni...

Gość dsadsa
dlaczego piszesz jej ze ne jest w ciazy, jak niala bete 9