Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radoslawka

czy jest mozliwe, zeby kobieta placila alimenty facetowi a on wychowywal dziecko

Polecane posty

Gość radoslawka

po rozwodzie? bo zawsze slysze, ze facet placi na dziecko, a kobieta musi je wychowywac:O czy mozliwe jest zeby zrobic odwrotnie? jak ?

Gość oczywiscie ze mozliwe
tylko rzadko sie zdarza.

Gość radoslawka
dlaczego? chodzi mi tu o wyjasnienia prawne, dlaczego przyznaje sie opieke nad dzieckiem kobietom? bo chcą? a jak kobieta nie chce? to musza dac facetowi, czy jak?

Gość bezbożny Roman
zjamij się dzieckiem wyrodna matko...łajdaczenie ci jeszcze w głowie ?

"zwyczajowo" sąd oddaje dziecko pod opieke matki a ojcu przysądza alimenty, ale nigdzie nie ma takiego prawa, które nakładałoby taki obowiązek równie dobrze dziecko może zostać u ojca i wtedy drugi rodzic płaci alimenty zwykle kobiety chcą dostać dzieci pod opiekę, m.in. dlatego, że w naszym społeczeństwie piętnuje się matki, które oddają dzieci ich ojcom pod opiekę, jako te, które "wyrzekły" się swoich dzieci, nazywa się je "wyrodnymi matkami" itd.

Gość radoslawka
ja nie mam dzieci:) pytam z ciekawosci.

Gość oczywiscie ze mozliwe
A jak nie chce to moze je dac ojcu-ma takie prawo.Sad nie kaze nikomu na sile wychowywac. Predzej was skieruje na badania aby sprawdzic wiez pomiedzy toba ,ojcem dziecka a dzieckiem.I wtedy podejmie decyzje.

Gość radoslawka
a ojciec sie moze dziecka wyrzec? kobieta sie nameczy wystarczajaco przy ciazy i porodzie, to facet powinien wiecej sie dzieckiem opiekowac, a nie kobieta.

Gość Ja uwazam ze _
Ja zostalam z moimi dziecmi,poniewaz nie moglabym zyc ze swiadomoscia ze wychowuje je ktos nieodpowiedzialny.Moj maz akurat naduzywal alkoholu.(tu niebede pisac szczegolow-kazdy wie jak wyglada zycie z alkoholikiem) Nie obchodzi mnie zupelnie opinia publiczna -mam to w dupie co mowia, bo dla mnie licza sie moje dzieci najbardziej na swiecie. I chocbym zyla w biedzie -ale uwazam ze nikt nie zajmie sie lepiej moimi dziecmi niz ja. po to je urodzilam zeby wychowac.

Gość Ja uwazam ze _
Ty radoslawka ...to po co ci rodzic dzieci???

mój znajomy wychowuje syna , wątpie żeby jego była żona płaciła alimenty . Wyjechała z kraju , brak jakiegokolwiek kontaktu . Inna sprawa że on nie wyraziłby zgody na zabranie dziecka . I dobrze sie stało.

Gość radoslawka
a czy ja napisalam ze chce rodzic dzieci? ciekawa bylam tego, co napisalam w temacie, to wszystko.