Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BrunoN

Wkrótce powstanie 2 milionowe miasto Nowe Katowice

Polecane posty

Gość zaglebie DE gie
w sumei niby mieszkam w wojewodztwie slaskim ale jestem z zaglebia !!!!!!!!! nei chce zeby powstalo jedno miasto nie podobaja mi sie katowice anbi nie chce mieszkac w takim miesie o tej nzwie DABROWA GÓRNICZA ma swoja historie, mimo ze oprocz nazwy sie parwie nic nie zmieni nie chce.. i na chuj wszystkei dokumenty bym musiala wymieniac !!!!!!!!

Gość zwykła prowo*
UWAGA prowokacjas i ukryta reklama Sosnowca

Gość nie martw się niunia
najpierw to bedzie aglomeracja, miasto to gdzies za 10 lat dopiero ucz sie gwary bidulko bo jestescie skazani na Wielkie Katowice mam koleżanke z jaworzna i ona też wyzywa na hanysów :D

Gość yyyeaaahh
Śląsk dla ślązaków gorole won :P

Gość Urbanista
To wszystko jest czysta fikcja. Po pierwsze związek metropoitalny z jednym miastem nie ma nic wspólnego Po drugie nawet za 10 lat władze Zabrza czy Chorzowa nie zrezygnują z władzy na rzecz Katowic Po trzecie GOP ma szansę stać się złożona i dobrze zgraną konurbacja na wzór niemieckiej, ale tak jak w Niemczech nie będzie jednym miastem Zbyt wiele różnych interesów i nikt nie będzie chciał zrezygnować z autonomii. Po czwarte to dobrze ze nie bedzie jednym miastem bo co to za miasto rozgległe jak Londym a z liczbą mieszkańców Warszawy

Gość yyyeaaahh
śląsk powinien być osobno

Gość To w zyciu nie przejdzie
ja znam inna wersje to ma być coś na kształt województwa a nazywac się ma SILESIA albo własnie Nowe Katowice. Zacznijmy od tego że to będzie zajebiscie dziwne bo w Katosach jest już centrum handlowe silesia, w sosnowcu jest hala targowa silesia i co? cały teren będzie sie nazywał silesia? -gdzie jedziesz? -do silesi -której? :O No i dzis słyszałam że Nowe katosy nie będą obejmować np częstochowy i pare mniejszych miast. Co z nimi zrobią? Przyłączą do innych województw? Coś mi się nie widzi. Poza tym ja jako dąbrowianka-zagłębianka nie życzę sobie mieszkać w Silesi:O

Gość Silesia a Nowe Katowice
to to samo, Silesia nie jest nazwą polską więc nie przejdzie, będa nowe katowice i to nie żadna fikcja bo wszyscy o tym mówią. mieszkam na tym obszarze to wiem, co wy gazet lokalnych nie czytacie?

pisałam przecież ze to to samo:O i co z tego że gazety o tym piszą? o tym że jesli nie wymieni sie dowodu do 31 marca tez sie pisało zapłaci sie kare też pisały a to jedna wielka ściema jest

Gość nie tylko gazety piszą
są zaawansowane projekty, powstał zwiazek miast, politycy wszyscy są za a w parlamencie jets juz projekt ustawy metropolotalnej i PO zapowiedziała że go przeprowadzi jak najszybciej Silesia (miasto) - projektowana nazwa jednostki administracyjnej obejmującej 17 miast http://pl.wikipedia.org/wiki/Silesia

No dobra zwracam honor co nie zmienia faktu iz nie podoba mi się ten pomysl zwracam uwagę że nazwa jednak nie została przyjęta

Gość atmas
proponuje sprzedaż kosmetyki firmy FM,najlepiej odbór osobisty, jestem z Katowic,więcej pytań pisz aizdaj@o2.pl a i zajzyj na strone www.perfumy.fm