Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co teraz będzie

mam 20 lat,jestem w ciązy o boże!!!!!

Polecane posty

Gość co teraz będzie

Dopiero co zaczęłam studia,tyle lat młodości przede mną,a najgorsze jest to że się zabezpieczaliśmy jasna cholera!!! Czy są tu jakieś młode mamy które miały podobną sytuację,a mimo to jakoś poradziły sobie w zyciu :((( Matko ja juz mam poród przed oczami,horror!!!!

Gość paulina1309
nie przesadzaj!masz 20 lat,studiujesz, zapewne jestes madra kobieta, dasz sobie rade!!!wiem ze sie boisz bo to nowa sytuacja, ale pomysl jaki skarb nosisz pod serduszkiem! zabezpieczenie rzecz wzgledna:)

Gość paulina1309
a mozesz liczyc na chlopaka?

Gość co teraz będzie
nie wiem, ale raczej nie, bo go nawet nie znam :classic_cool:

Gość co teraz bedzie
Wydaję mi sie,że mogę ale on tez studiuje (jest na 4 roku),na rodziców nie możemy niestety liczyć z żadnej ze stron dlatego okropnie sie boję... :( Przecież to wywróci moje zycie do góry nogami :(

Gość co teraz bedzie
podszywacze beznadziejni !!!

Gość paulina1309
no jasne ze wywroci Ci zycie, ale moze wywroci pozytywnie!nie sadzisz?to owoc waszej milosci, cialko z waszych cial, ktore polaczy was na zawsze! jezeli studiujesz to dostaniesz 1tys becikowego+napisz podanie o zapomoge(o szczegoly pytaj w dziekanacie) i z tytulu tej zapomogi to tez 1 tysiak. Moze macie jakies dzieci w rodzinie, napewno ich rodzice pomoga i dadza np ubranka! dbaj o siebie i dzidzie!

Gość paulina1309
za rok twoj chlopak skonczy studia. a teraz moze tez gdzies popracuje>>???

Gość Lalande2125
za 10 lat będziesz zadowolona... będziesz atrakcyjną trzydziechą a dziecko już odchowane :-)

Gość paulina1309
ja co prawda jestem starsza od Ciebie ale marze o takim malym sloneczku...

Gość ojezusicku
a co to za stwierdzenie "jezeli studiujesz to dostaniesz 1tys becikowego+napisz podanie o zapomoge"??? becikowe nalezy sie kazdemu, czy studiuje, czy pracuje, czy nic nie robi, zapomoga rowniez nalezy sie kazdemu jesli z zarobkow wypada mniej niz 500 zl na glowe, tez niezaleznie od tego, czy studiuje.

Gość ojezusicku
a na allegro mozna sie oblowic za bezcen, za 200 zl mozna kupic ciuszki na pierwsze pol rokuzycia dziecka a czasem i wiecej

Gość paulina1309
ojezusicku nie wiem co ci sie nie podoba w moim stwierdzeniu!!??Poprosru tlumacz dziewczynie ze nie jest tak zle. a ze ty wiesz co komu sie nalezy to nie znaczy ze wszyscy wiedza.

Gość co teraz bedzie
dzięki za podtrzymywanie na duchu... Najgorsze jest jednak to,że studiuję poza rodzinnym miastem ( mam prawie 500 km do domu ) i tu pojawia sie dylemat co dalej.bo mieszkamy w wynajętym mieszkanku w którym raczej nie ma warunków na dzieciaczka :(

Gość olka z brzegu
20lat ? i mowisz O BOZE tak moze poeiwedziec 16 latka

Gość paulina1309
ojezusicku na studiach nalezy sie z uniwerku kasa na dziecko!ale co ty mozesz o tym wiedziec.phi autorko topiku bardzo czesto uczlnie przyznaja swojej studentce ktora ma dziecko bezplatny akademik, popytaj sie:)

Gość ojezusicku
zawsze mozesz wziac dziekanke na rok a potem pomyslec o zlobku, co da ci mozliwosc dalszego studiowania. jesli bedziecie mieli kiepskie zarobki to mozna ie dodatkowo postarac o dodatek mieszkaniowy co moze pokryc w wiekszosci wasze oplaty za wynajem i bedziesz miala z tego na zlobeki tak dalej. nie ma sytuacji bez wyjascia a jak pojawia sie dziecko, to pieniadze znajduja ie spod ziemi. pierwszy rok to w zaadzie tylko pieluchy i ubanka, bo mozesz karmic piersia, wiec odpada wyzywienie

Gość ojezusicku
Paulina, spadaj na drzewo, to nie topic dla rozhisteryzowanych nastek, jak masz problem ze znajomoscia prawa polskiego to lepiej nie pisz nic bo nie siedze tu po to zeby sie ze szczeniakiem wyklocac

Gość paulina1309
ojezusicku zapewne jestes pryszczata i otyla malolata bez klasy, ale coz i takie elementy sie zdarzaja, musisz gdzies dac upust swojej wszechwiedzy. IDZ I NIE GRZESZ WIECEJ!

Gość co teraz bedzie
kademik to myslę że raczej odpada,tam nie ma nawet warunków do nauki a gdzie jeszcze na dzidzię... chłopak nie pracuje bo oboję studiujemy dziennie,więc tu też pojawia się kolejny problem,bo będzie musiał zmienic zapewne system studiowania,bo ktoś musi pracować...Chciałam miec dzieci i to bardzi,ale za parę lat...

Gość paulina1309
co teraz bedzie wiele uczelni proponuje cale mieszkanie studenckie w akademiku dla rodzicow, zeby mieli spokoj. mozesz wziasc indywidualne nauczanie, albo jesli macie malo zajec to spokojnie dacie rade:)

Gość paulina1309
bedzie dobrze!trzymam kciuki za ciebie i dzidzie!!sciskam cie mocno!dasz rade!uciekam na zajecia/

Paulina, gleboko w dupie mam to co mysli o mnie twoje "zapewne". problem lezy w tym, ze zachowujesz sie jak szczeniara, ktora nie wie a sie wypowiada i jeszcze krytykuje innych, wiec juz pisalam, spadaj na drzewo dziecko.Zeby zrozumiec MOJE pojecie grzechu musialaby zrozumiec poloe tego, czego nie jestes w stanie pojac wiec s-p-y-l-a-j malolato.co terz bedzie - mozesz sie rowniez starac o zasilek w urzedzie pracy, kobiecie niepracujacej ale ciezarnej sie nalezy.

Gość paulina1309
ngLka tudziez ojezusicku wyszlo twoje prawdziwe JA masz racje jestes nikim..anonimem ktory udaje ze nim nie jest...nie wiesz o co chodzi ---przeczytaj wlasne stopke agresorko.

Gość paulina1309
autorko uciekam juz. nie daj sobie zasmiecic forum .good luck!

Gość a ja ci szczerze zazdroszczę z

Moje prawdziwe ja już dawno wychodziło, gdy trafiam na małolaty, które uważają, że pozjadały wszystkie rozumy i robią z igły widły gdy ktoś śmie zadać pytanie co ma becikowe do bycia studentką. proste jak drut. nie tylko w tej dziedzinie.A że nie chciało mi się logować, zdawaj egzamin na detektywa :D Niczego nie udaję choć chciałabyś tak myśleć, po prostu jesteś pyskata i to nie pierwszy topic, w którym dajesz czady.Tymczasem :)

Gość a ja ci szczerze zazdroszczę z
zazdriszczę ze wpadliscie;) tez bym chciała byc w ciazy juz. ale narazie wstrzymuje się ze względu na pracę. byle do paxdziernika i cos mis ię wydaje ze też wpadne:D 3maj się będzi edobrzeL:D