Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reach

JAK PRZYGOTOWAĆ SKÓRE NA AFRYKAŃSKIE UPAŁY?

Polecane posty

Gość reach

Bede przez 2 miesiace w Kenii i innych krajach afrykańskich. Jak przygotowac skóre? Co zabrac ze sobą?

Gość ale ci fajnie
ja bylam tylko w egipcie z afrykanskich krajow. pojechalismy w maju, w polsce juz bylo troche ciepla ale nie bylismy opaleni za bardzo. pierwszego dnia moj facet nasmarowal sie filtrem 30, troszke polezal na sloncu, duuuzo plywal w basenie a posmarowal sie tylko raz. :D no i spalil sie tak, ze przez reszte pobytu nie mogl sie opalac. :D moja kolezanka, ktora ma bardzo jasna karnacje, opalala sie tylko w cieniu z filtrem tez chyba 30 czy 25 i sie tez spalila. :D ja mam cere srednio jasna, opalam sie szybko najpierw na czerwono pozniej na braz i smarowalam sie 15 ale dosc czesto i ladnie sie opalilam. a duzo na sloncu lezalam. nie wiem jak tam w kenii ale na polnocy afryki jest bardzo fajny klimat, jest goraco ale nie tak jak u nas ze leje sie z człowieka pot strumieniami. prawie w ogole się tam nie pociłam. fajnie jest chodzic w czyms z długimi rekawami z lnianego materiału. byłam tak ubrana na safari i nie spiekło mnie wcale i nie było goraco. pozatym ja byłam w maju, pod koniec a np w lipcu czy sierpniu jest duzo gorecej. jak ja bylam to bylo chyba z 35-40 stopni. ale dla mnie to bylo super, akurat! natopiast w polsce takie upaly znosze bardzo ciezko. poce sie jak nie wiem co...

Gość ale ci fajnie
acha. rozmawialismy tam z polką, (która była naszą przewodniczką po jednej wycieczce fakultatywnej), mieszka ona w egipcie, ma męza araba i mowi ze smaruje sie nonstop filtrami i to 50.

Gość najlepiej własnie kremy z
filtrami spf 50 lub jak są to jeszcze wyzsze

Gość reach
Dzieki bardzo za info. A co jeszcze oprocz kremow z filtrami zabrac? To moja pierwsza tak daleka wyprawa. Moze jakies specjalne odzywki do wlosow? Moga sie przez takie slonce zniszczyc. Znacie jakies dobre odzywki?

Gość Poszukaj
profesjonalnych kosmetykow do wlosow, dostepnych u fryzjera, typu Wella lub Goldwell - te firmy maja specjalne serie na wakacje, z wysokimi filtrami, nawilzajace. Jak bylam w Turcji, to uzywalam tej serii (szampon + odzywka) i wloski byly w bardzo dobrym stanie.