Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqdwed

Powiedzcie mi co to oznacza w praktyce?Ze za nic nie płacimy w ciazy?

Polecane posty

Gość dwqdwed

Kobietom w ciąży poza podstawowymi świadczeniami przysługuje min. leczenie endodontyczne (kanałowe) wszystkich zębów. Osoby niepełnosprawne z upośledzeniem umysłowym w stopniu znacznym i głębokim, jeśli wynika to ze wskazań medycznych mają zapewnione zabiegi stomatologiczne wykonywane w znieczuleniu ogólnym oraz materiały kompozytowe światłoutwardzalne do wypełnień zębów. czy jak? czyli znieczulenie, pewnie jest płatne i wypełnienie materiałem zęba leczonego kanałowe tez sie płaci?

Gość dwqdwed
Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 listopada 2004 r. w sprawie wykazu gwarantowanych świadczeń lekarza dentysty i materiałów stomatologicznych oraz rodzaju dokumentu potwierdzającego uprawnienia do tych świadczeń, bezpłatne leczenie endodontyczne przysługuje wyłącznie dzieciom i młodzieży do 18 roku życia oraz kobietom w ciąży.

Gość dwqdwed
no powiedzcie, lecyzlyscie sie na nfz?

Gość dwqdwed
za co zapłace?

Gość a ja sie dziwie ze moniqus
ostatnio jak sie dowiadywalam w przychodni to owszem dowiedziala, sie, ze nieczulenie ogolne jest tylko dla osob niepelnosprawnych co gorsze jak powiedzialam, ze sama zaplace to sie nie zgodzili i teraz lecze sie prywatnie.

Gość o matuchno
nie latwiej byloby podejsc do gabinetu i zapytac?

Już jeden taki temat zakładalaś :) Praktyka praktyką ale w rzeczywistości róznie to bywa.Za wypełnienie oraz znieczulenie(od 1-3 zęba ponoć gratis) płaciłam.Za darmo było usuwanie.Najlepiej to zapytaj się w swojej przychodni.

Gość a ja sie dziwie ze moniqus
sorry ja nie jestem w ciazy, ale nie wiem czy to tez nie jest przeciwskazaniem prz znieczuleniu ogolnym, ktore w rzeczywistosci calkiem ogolnym chyba nie jest.