Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqdqwd

Czy wyrwanie zęba ze znieczulenie tylko miejscowym bo innego mi nie dadzą

Polecane posty

Gość dwqdqwd

bardzo boli?bo przeciez narkozy w ciazy mi nie dadzą , tzn znieczulenia ogolnego mi nie dadzą, przeciez zastanawiam sie czy z takim tylko z miejscowym jakie podaja w ciazy, bardzo boli wyrwanie, przykładaowo dolnej szóstki?miał ktos tak wyrywanego?

Gość pytamm
Ciebie ząb boli, a Ty od rana na kafe siedzisz i idotyczne pytania zadajesz! Dla Twojej informacji do wyrywania zęba stosuje sie znieczulenie miejscowe, a nie narkozę i to bez względu czy to ciąża czy nie. Wyrywanie zęba w znieczuleniu miejscowym nie boli. po to się je stosuje, żeby nie bolało.

Gość dwqdqwd
do pytamm, siedze na cafe, ale jednoczensie była u dentystki, ale wysłała mnie do chirurga dentysty i jutro mam isc tez skonsultowac, to z moim ginekologiem , a potem do wyrwania, więc byłam u dentysty i na srode jestem umowiona na rwanie!!

Gość dwqdqwd
to kiedy stosowana jest narkoza w takim razie??

Narkozę do wyrwania zęba stosuje się chyba tylko w prywatnych gabinetach w obecności anestezjologa i w ogóle tyle zamieszania przytym że za wyjątkiem ludzi którzy się panicznie boją lub takich co mają załóżmy do wrwania 4 ósemki, 2 szóstki i szczękę do tego do złożenia na raz, to się nie stosuje :P Natomiast wyrwanie zęba w znieczuleniu miejscowym, czyt. zastrzyk w dziąsełko, nie boli w ogóle. O ile zastrzk się dobrze przyjmie, a przyjmuje się tym lepiej, im mniejszy stan zapalny w dziąśle.

Gość nie boj sie ze znieczuleniem
takim podawanym w ciazy tez wcale nie boli. gorzej jest z godzine pozniej ale i na to lekarz cos ci poradzi, a samo rwanie nie boli.

zależy kto i jak będzie robić, wystarczy jeden zastrzyk w specjalne miejsce i nic nie poczujesz a znieczulenie est jak najbardziej bezpieczne bo nie dostaje się do krwioobiegu i nie wpływa na dziecko. a do hirurga zapewne dlatego że nie da rady złapać bez nacięcia. pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość nie boj sie ze znieczuleniem
pomysl sobie ze nie ty jedna jestes w takiej sytuacji i ze to tylko chwila. ja tez kiedys przez to przechodzilam i tez sie okropnie balam. ale da sie przezyc i nawet sie o tym nie pamieta.

Pewnie ze dają narkoze-za to trzeba oczywiscie zaplacic-ale nie w ciazy! ja mialam wyrywanego zeba 4 lata temu i w zyciu tego bolu nie zapomne(mialam znieczulenie!) ale mialam wyjątkowo dlugie i mocne korzenie-myslalam ze mi predzej glowe urwią niz zeba:O:O:O w koncu musieli go wyciągac po kawalku:O:O:O jak dla mnie to byla masakra...to juz wole rodzic bez znieczulenia!!!!

aha, mam kolezanke ktora panicznie boi sie dentysty i musi nawet borowac w narkozie-mdleje przy samym otwieraniu buzi...:O

daffodile - mi kiedyś rwali zęba (szóstkę) też po kawałku, bo w całości nie dali rady wciągnąć. Lekarz i lekarka na zmianę się siłowali z tym trzonowcem - takie korzenie miał. Trwało to ze 2 godziny, a i tak zostawili mi kawałek korzenia, który teraz po kawałku się "wyłuskuje" sam z dziąsła :o Wówczas mi dali 2 zastrzyki. Jeden na starcie i drugi na poprawkę. Nic a nic nie czułam.

Chemical, ja pamietam to trzaskanie kosci...AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!Jak kiedys bede musiala jeszcze wyrwac zeba to chyba umre..

ja mialam znieczulenie miejscowe i w ogole sie nie zorientowalam kiedy zeba wyrywali :D bardziej nieprzyjemne bylo znieczulanie. trwalo to strasznie krotko, nie wiem jak on to zrobil. bylo mniej nieprzyjemne niz nawet plombowanie. po zabiegu nie mialam w ogole ani troche bolu, wzielam profilaktycznie jedna pastylke przeciwbolowa, ale jak skonczyla dzialac nic nie czulam.

Gość sasas
nie daja narkozy

Gość Różka
jestem w szostym miesiacu ciazy i bylam dzis u dentysty....nawet mnie nie poinformowala ze bedzie rwala /dala jakies male znieczulenie bo w ciazy nie wolno..silowaly sie we dwie z 40 minut i tak okropnie bolalo ze msakra RWANIE NA ZYWCA i co?! nie wyrwaly;( zostawily mnie opuchnieta i obolala jak zwierze i powiedziala ze sie nie da i do chirurga a ten ze ząb nie byl do wyrwania a teraz jest ale nie dzis bo mi pogruchotaly kosci i musi sie teraz to wygoic..to jest szok jak potraktowano kobiete w 6 miesiacu ciazy i zostawiono samej sobie;(jesli macie cos zrobic to lepiej odrazu isc do chirurga dentysty bo on wie najlepiej co robic w takich sytuacjach;(

Gość tesoro
Jestem w 22 tyg ciąży od 2 dni biorę antybiotyk ZAMUR 500 bo mam stan zapalny w szóstce a dzisiaj miałam wyrwanego tego zęba miałam podane znieczulenie a na koniec założył mi 3 szfy! Musiałam to zrobić gdyż ten ząb siał mi bakterie w organiźmie i było to niebezpieczne dla dziecka.