Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erka333

jakie świadczenia oraz dodatki należą się samotnym mamą??

Polecane posty

Gość erka333

witam jestem samotną, niepracującą mamą i chciałabym się dowiedzieć jakie świadczenia mi się należą i gdzie mogę się o nie ubiegać? obeznanych w temacie proszę o odpowiedź pozdrawiam

ale ojciec nieznany czy rozwodka- jak nieznany zapomoga dla samotnych matek becikowe i rodzinne jak każdy- są jeszcze ulgi dla samotnych matek ale w tym rozeznana nie jestem- oczywiscie wszelkiego typu świaeczenianależa ci się jesli dochód masz 504 lub niżej na osobę

tfu- normalne becikowe niezaleznie od dochodu- te drugie zasiłek oporodowy - tak

Gość Wszystko Ci się należy
nie to co nam pracującym.

Gość analfabetom to się nic nie
nalezy. wróć do szkoły to będziesz mogła sie ubiegac...:o "naleza sie samotnym MAMOM"

Gość Jest też niepracującą więc o
co halo.

Gość venividivici
Właśnie,że analfabetom należy się 2 razy więcej ( z powodu tego kalectwa).

Gość analfabetom to się nic nie
za halo to w morde walą. a autorka niech sie za robote wexmie a nie zeruje na polakach

Gość o co camą z tą mamą
:D

Gość awril
kurde,ale pojechaliscie dziewczynie-erudyci,mistrzowie ortografii i elokwencji wszelakiej ...Powinela sie dziewczynie noga i wielkie halo zaraz..a znacie jej sytuacje zyciowa,ze juz osadzacie i wyzywacie? nie...to buzia w kubeł i patrz na siebie jeden z drugim Ty dziewczyno zglos sie do opieki społecznej w miejscowosci,gdzie mieszkasz...nalezy ci sie becikoe na maluszka,zasiłek rodzinny,moze uda sie tez od ojca dziecka zalatwic alimenty,jezeli on nie pracuje-bedzie ci placil fundusz alimentacyjny tzw zaliczke alimentavyjana... A ty odchowaj dzieciaka i poszukaj sobie jakiejs pracy,teraz nie ma z tym problemu,.bo kazdemu zdarza sie miec w zyciu ciezka sytuacje i doraznie trzeba zwrocic sie o pomoc do opieki na przyklad,ale pamietaj,ze nie mozesz zostac na zawsze podopieczna opieki,tylko sie jakl najszybciej usamodzielnic.Pozdrawiam i zycze ci powodzenia🌻

Gość awril
*zaliczke alimentacyjna-przepraszam za literowki

Gość erka333
odnośnie mojego potknięcia językowego to bardzo przepraszam szanowne grono no ale cóz przynajmniej nie jestem chamem tak jak co poniektórzy a odnosnie pracy nawet w ciązy pracowałam ale niestety praca bez ubezpieczenia takie czasy natomiast raczej trudno jest zostawić trzymiesięczne dziecko w domu bez opiekunki bo niestety nie mam tej możliwości aby babcia się małym zajmowała w każdym razie spytałam bo miałam nadzieję że uzyskam informacje na dany temat no ale w dzisiejszych czasach samotna matka to nic innego niż k.....a rozkładająca nogi żerująca na innych sorki ale jak dla mnie żenada