Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astryda

kilka slow do wybierajacych imiona ...

Polecane posty

Gość astryda

pisalam to juz na jednym z tematow, jednak napisze tez tu na ogolnym. moze co niektore przyszle mamy uruchomia swoja wyobraznie... wybierajcie imiona madrze. nie kierujcie sie oryginalnoscia, tylko po to by bylo to jedyne takie imie w promieniu 100km. mojej mamy rodzice kierowali sie wlasnie takimi kryteriami. moja mamusia niecierpi imienia swojego i wysluchala w zyciu wielu glupich zartow. dzis majac ponad 50lat w dalszym ciagu ich slucha :( niestey... wyobrazcie sobie, ze Wasi rodzice dali Wam na imie np Ingeborga lub Falklanda i cale zycie tym imieniem wlasnie sie przedstawiacie, to imie nosilyscie w podstawowce - wiek glupi i okrutny, niestety wybierajcie madrze. pozdrawiam

Gość astryda
i co zmiana da??? moj sasiad mial obrazliwe nazwisko, zmienil je na dosc pospolite. i co??? i nic. w swojej miejscowosci i dla tych co go znaja juz zawsze pozostanie tym pierwszym...

a ja zgadzam sie z autorka chociaz co dla jednego wydaje sie zwykle dla innych moze sie okazac super dziwolagiem :/ nasz kolega rejestruje dzieci w USC i czesto nasmiewa sie jakie ludzie imiona daja dziciom a on dzis nadal swojej corke imie POLa co dla niego jest piekne i normalne za to dla mnie odosobnione :/

niech ludzie sami decydują o sobie Póki nie jest to obraźliwe to niech mama która nosiła dziecko dziewięc miesięcy pod brzuchem o nim decyduje a z dziecmi to jest tak że często w podstawówce nie akceptują swoich imion a potem w życiu bardzo im pomaga i dobrze się z nim czują Poza tym czują się na swój sposób wyjątkowi Nie myślcie że jestem za takimi wydziwami ale uważam że każdy powiniwn decydować o sobie

do myszy - mi się akurat podoba imię twojego dziecka ale niektórzy też uważają je za niezbyt odpowiednie dla dziecka- patrz inne fora) Jak dla mnie Pola to całkiem normalne imię Na imiona moich dzieci też ludzie różnie reagują ale mi się też wiele imion nie podoba tylko z tą różnicą że ja nikomu nie zwracam uwagi Imiona dzieci to sprawa rodziców Pracuję w szkole i chwalę sobie różnorodność wśród imion dzieci i akceptuję absolutnie wszystkie

ja tez nie zwracam uwagi nikomu, bo skoro takie imie wybral to pewnie mu sie podoba, tak jak juz napisalam dla kazdego imie moze wydawac sie inaczej ladne badz zupelnie nieladne, nie da sie sklasyfikowac imion na ladne czy dziwne itp..