Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona teczka w kratę

spóźnia sie okres.

Polecane posty

Witam serdecznie. Mam 21 lat, mój problem przedstawia się następująco. Otóż okres powinnam dostać 19 kwietnia, dziś jest 22, a tu dalej nic, co więcej nie mam żadnych dolegliwości, które do tej pory wskazywały na nadejście miesiączki (przede wszystkim ból piersi i specyficzny ból w podbrzuszu). Ostatni raz seks uprawiałam z partnerem w grudniu. Początkiem lutego uprawiałam z partnerem petting, to była ostatnia sytuacja, że tak to ujmę \"jakiegokolwiek ryzyka\". W moich intymnych okolicach raczej na pewno nie znalazła się sperma, bo do wytrysku nie doszło. W lutym i marcu normalnie, wg planu dostałam okres. A teraz się spóźnia... . Za kilka dni jeżeli okres się nie pojawi mam w planie zrobić test ciążowy, ale wcześniej chciałabym prosić Was, bardziej doświadczone koleżanki o opinie w sprawie ewentualnej ciąży. Dodam, że ostatni miesiąc był obfity w stres, ale to nie pierwszy raz, a do tej pory miesiączkowałam regularnie.

Gość kalalalallaa
Jak nie było zbliżenia, to na pewno nie jesteś w ciąży. Tylko jednej się to udało.. dwa tysiące lat temu..;) Idź do lekarza, może masz jakieś problemy hormonalne?

oby. 2 normalne okresy chyba przesądzają sprawę, co?

Gość kalalalallaa
tak! wbrew temu co można znaleźć na tym forum.. nie ma okresu w ciąży. są tylko niewielkie plamienia. ale to NIE jest okres. Nie masz się co bać;)

Też tak sądzę. A sytuacja "jakiegokolwiek ryzyka" raczej nie doprowadziła do zapłodnienia, więc myślę, że sprawa wyjaśniona. Okres może się spóźniać ze stresu. Zrób sobie już test, bo teraz to już by wyszedł wynik jeśli byś była. Polecam Pre-Test ok 10 zł albo Quick Vue ok. 15 zł Kiedyś zrobiłam test, wyszedł negatywnie i na drugi dzień dostałam okres :)

Gość to nie jest spoźnienie
ale 3 dni spóźnienia to nie jest żadne spóźnienie! nie ma ci robić testu lepiej poczytaj podręcznik do biologii i poznaj fizjologię kobiety

znam fizjologię kobiety, a przede wszystkim znam swój organizm. do tej pory wszystko było regularnie, a dziś spóźnia się już 4 dzień. niby odczuwam pobolewanie w podbrzuszu i krzyżach, ale kurczę, nie tak jak zazwyczaj. no nic, czekam!

aha, dodam jeszcze, że gdyby nie daj Boże potoczyło się nie po mojej myśli, to byłabym już mniej więcej w 3 miesiącu, a wtedy objawy są już raczej do zauważenia, czy mylę się?

Gość ona26_mdc
ja nie mam okresu juz 2 miesiac,zrobilam testy ciazowe az 3 i wszystkie wychodzily negatywnie,jedna ciaze mam juz za soba wiec teoretycznie powinnam znac jej objawy no i w sumie bylam spokojna bo wiem ze ostatnio mialam duze stresy(kurs,egzamin itp) i to powiazalam ale dla swietego spokoju poszlam do lekarza zeby potwierdzic brak ciazy, dostalam atbletki na wywolanie okresu i polecenie zrobienia badan krwi na tarczyce.... wiec majac pewnosc ze sie nie kochalas a do tego mialas ostatnio okresy nie panikuj ze przez ostatnie 4 dni okres ci sie nie pojawil bo ten strach w sobie potegujesz i jeszcze bardziej mozesz go oddalic

Tylko ten petting i możliwość przeniesienia płynu ejakulacyjnego na palcach, eh sama nie wiem... . Bardzo dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi!

stawiam, że stres może być przyczyną tego opóźnienia. Tak na pewno byś miała już obawy. Nie lepiej zrobić test i nie zamartwiać się tym czy jesteś czy nie?

Co do testu, to daję sobie czas do jutra.:)

Gość kalalalala
Kurde.. dziewczyno.. miałaś normalny okres a to wyklucza ciążę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma OKRESU w ciąży, są niewielkie plamienia, ale to jestróżnica.

Ciotka mojego faceta w dwóch ciążach miała "okres" i nie były to nie wielkie plamienia. Niestety obecność czegoś takiego sugeruje, iż dzieciaczek może być chory..Jak niestety w tamtych przypadkach..

A nawet jeśli nie jest w ciąży bo w prawdzie szans na zajście to raczej nie miała. To jak zrobi test i zobaczy jedną krechę to psychicznie się uspokoi i powinna dostać okres. W moim przypadku zadziałało to, a spóźniał się o ponad 2 tygodnie.

Zrobiłam dziś test, jedna kreska jak nic, czyli brak ciąży. Gdzie się w takim razie podział mój okres :|

Gość kalalalla
Myślę, że u Ciebie za bardzo działa psychika i się stresujesz!

Okres jak okres może się spóźnić.. Ja bym poczekała jeszcze dwa tygodnie. Bo pewność że w ciąży nie jesteś masz. I jak nie dostaniesz do tego czasu to idź może do ginekologa. Czasem może się tam coś w środku dziać, a my nic nawet nie czujemy :O

tak zrobię:) dziękuję i pozdrawiam!