Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwia pomocy

Doradzcie mi bo trudno mi

Polecane posty

Gość Oliwia pomocy

W czw mam rozmowe kwalifikacyjna do biura jako recepcjonistka- sekretarka. Podobno na rozmowie będę musiała powiedzieć coś o sobie. Błagam was prosze was co ja mam powiedzieć trudno jest tak cos wymyslic szczegolnie ze nie lubie gadac o sobie. W jakiej formie mam to ułożyć zeby zrobic wrazenie. Zależy mi na tej pracy poniewaz do tej pory pracowalam tylko na 3 zmiany bardzo mnie to meczy zwlasza ze mam dziecko. Prosze o powazne potraktownie sprawy :)

no to powiedz kilka ciekawych rzeczy o sobie, nie zanudzaj, usmiechaj sie, chwal siebie, w takich wchilach trzeba mowic same dobre rzeczy o sobie

Gość Oliwia pomocy
jakis przykład??;>

tzn mam cos wymyslec ? chcesz opowiadac o sobie cos wymyslonego ?:)) musisz mowic swoje zalety, powiedz, ze jestes komunikatywna, odpowiedzialna, nie spozniasz sie, uwielbiasz nowe znajomosci i uwielbiasz rozmawiac z ludzmi, ze bardzo zalezy ci na tej pracy i uwazasz ze sie do niej nadajesz przede wszytskim musisz sie usmiechac, mu sisz byc usmiechnitea, nie mozesz pokazac ze masz stresa z reszta usmiech w takiej pracy to podstawa, muisz byc mila

Jesli poproszę Cie zebys powiedziala cos o sobie, to opowiedz o tym co lubisz, jakie jest twoje hobby i jak spedzasz wolny czas. Na pewno robisz cos ciekawego np. pasjonujesz sie jakims sportem lub sztuka. Byle nie bylo to ogladanie tv ;) Odradzam zachwalanie siebie pod wzgledem cech, ktore teoretycznie moga byc przydatne w pracy, poniewaz gwarantuje, ze od wszystkich kandydatek slysza to samo ( punktualna, zorganizowana, sumienna itp.) lepiej powiedziec, ze lubisz nowe miejsca, nowych ludzi i ze cieszy Cie mozliwosc nauczenia sie czegos nowego i zdobycia nowych doswiadczen. powodzenia :)

Gość Polacy są mistrzami świata
przecież na rozmowie kwalifikacyjnej nie chodzi o to by powiedzieć o sobie prawdę, ale by wywrzeć wrażenie, że jest się wymarzonym pracownikiem, szanowna Pani Profesórko. miła, kompetentna, chętnie służysz pomocą, lubisz poznawać nowych ludzi, bo dzięki temu możesz się cały czas rozwijać, Twoją pasją jest lingwistyka, uwielbiasz w wolnym czasie czytać arcydzieła literatury w oryginale (i tu mowa o literaturze kraju, którego język znasz). Twoją największą wadą jest pedantyzm i nadmierny perfekcjonizm, którym zamęczasz swojego męża-bałaganiarza.

życzę powodzenia :)

Tak tak a później się smieją ''ale z niej głupia baba''.... wiem co mówię bo mój mąż ma firmę i właśnie przychodzą takie na rozmowy kwalfikacyjne co niby są takie super... heeeh :D

z jednych się śmieją a drugich zatrudniają. a jak już podpiszą umowę i ktoś jest dobrym i rzetelnym pracownikiem, to nie przeszkadza, że jego biurko jest pokryte stertą rozwalonych kartek i karteluszek, i nikt mu nie pamięta, że na rozmowie opowiadał o sobie jako o osobie chorobliwie dbającej o porządek.;)

Gość bardzo dziękuje za pomoc
napewno wiele mi się przyda. Ja wiem jakie mam cechy charakteru zalety ale co z tego czasem pracodawcy oczekują całkiem czego innego. Chciałam posłuchać tego co inni radzą.Jeszcze raz dziękuję