Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość separacja

aparat na zęby-gumki separacyjne

Polecane posty

Gość separacja

Witam, mam problem i bardzo proszę o poważne potraktowanie i pomoc, 11.04 miałam założone między 5,6 i 7 górne gumki separacyjne, które mają przygotować zęby pod założenie stałego aparatu, do tej pory było wszystko ok, ale dziś jedna gumka przesunęła się strasznie wysoko i wżyna mi się w dziąsło, strasznie to boli :/ wie ktoś może czy mogę ją wyciągnąć, albo co zrobić żeby chociaż trochę przestało boleć?? wizytę u ortodonty mam dopiero za tydzień :/

Gość separacja
podnoszę

Gość separacja
up

Gość JAKAŚ FAJNA
no to zadzwoń do niej i zapytaj co masz zrobic. tak bedzie najlepiej

Gość separacja
dzięki, ale ona odbiera tel tylko do 17, a mnie to boli dopiero od godziny :/ zadzwonić będę mogła najwcześniej jutro rano :/

Gość JAKAŚ FAJNA
no nie wiem moze sprobuj ja jakos przesunąć zeb sie nie wbijała w dziąsło. ja bede miala separacje za tydzien. słyszałam ze to mało przyjemne

Gość karmazynek
a ja mialam kiedys aparat na zebach przez 3 lata a nie mialam jakiejs separacji wczesniej robionej. widze cos sie pozmienialo :)

Gość JAKAŚ FAJNA
zakłada sie te gumeczki zeby zrobic miejsce na pierścienie:)

Gość karmazynek
hm to moze poprostu juz zapomniaoam ze i mi cos takiego robili:) chociaz to bylo 11 lat temu

Gość ninka12
czesc no wiesz co ?? ja wczoraj mialam te gumki separacyjne zakladane no wiesz ja jestem w stanach noto powiedzieli mi ze bede sie czula ok tylko ze tak jakbym miala kawalek kukurydzy lub miesa w zebach i ze to moze byc nieprzyjemne do jakiegos czasu hmmmm no juz pprawie nic nieboli ale z checia bym to wyjela xD czy ktos moze mi odpowiedziec co bede miala w poniedzialek robione na nasteonej wizycie ??? hmmmm :(:(

Ja odpowiem na pytanie autorki wątku, bo może ktoś będzie miał taki problem również. Spokojnie można tę gumeczkę wyjąć- w takim wypadku gumka separacyjna zakładana jest na początku następnej wizyty i przez czas czyszczenia zębów itd itp ma ona między ząbkami być, po czym jest wyciągana i przechodzi się do ostatecznej fazy założenia aparatu :)

przesun se gumke wyzej aby nie bolalo dziaslo i po problemie.

Witam Was. Mam 35 lat i noszę aparat stały już od roku , jak widać aparat można nosić w każdym wieku.Efekty widać i jestem zadowolona.Polecam każdemu .