Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadiya26l

Potówki prosze o rady....

Polecane posty

polecam 2 metody znalazlam ale tez stosowalam krochmal (woda przegotowana z mączką ziemniaczaną) W gazecie znalazłam przepis: KROCHMAL RZADKI: łyżeczkę mąki ziemn. rozmieszaj z odrobiną wody i wlej do pół litra gotujacej się wody. Chwilkę pogotuj, ostudź. KROCHMAL GĘSTY: 2 łyżki mąki ziemn. zmieszaj w 6 łyżkach zimnej wody i dodaj do litra gotującej się wody.Chwilkę pogotuj, ostudź. przemywanie buzi wodą z nadmanganianem potasu (jedna tabletka na szklankę wody). Po prostu zamaczałam wacik i przemywałam całą buzię. Jest to bardzo łagodny a skuteczny sposób.Takze mozna do kapieli dodac krysztalek zreszta dowiesz sie na ulotce tak poza tym polecam Ci cos o potowkach i to duzzzo http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3173778 tu dziewczyny dawaly sobie spro rad na ten temat pozdrawiam i powodzenia zycze tak poza tym nieprzegrzewaj maluszka

Gość hmmmmhmmmm
Na moje dziecko idealnie działał puder płynny

Gość hub
moja corka miala duzo potowek! po 1 musi byc chlodniej w domu tzn temp tak 21-23 C jezli nie da sie to nie p[rzegrzewac dziecka, po 2 stosoiwac maka ziemniaczana! smaruj nia miejsca gdzie sa potowki albo zwyklym pudrem, u mnie przeszlo w ciagu tygodnia , jezli nie zejda to pedioatra na wszelki wypadek zapisalaa mi jaks masc ale jej nie musialam stosowac bo zeszly aha i jeszce kapalam dziecko w kalium-takie fielotewe tabletki tylko zeby uzywac zeby nie podraznic skory

Gość hub
no wlasnie te fioltowe tab to nadmiggan postasu :P jakos tak