Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magic so magic

tragedia w Kielcach...

Polecane posty

Gość Chora na grypę uczennicca
Ej, ja nie życzę jej dożywocia, stwierdzam tylko fakt, że będzie jej ciężko w więzieniu, i społeczeństwo niestety ją napiętnuje. Przez noc przemyślałam ten problem, emocje nieco ostygły, wiem, że nie chciała krzywdy swojego dziecka. Lecz wszyscy wiemy, że wariaci krążą po ulicach i trzeba uważać. Ja np. w zeszłym roku spacerując po parku natknęłam się na pana, który odchylił płaszcz i coś pokazał. Więcej nigdy nie chodziłam tam, by nie prowokować losu. Będę modlić się za tą dzidzie i za matkę też, i za tę chorą kobietę, by Bóg wlał jej rozum do mózgu. A kto wie, jak czuje się to dziecko? Mam nadzieję, że lepiej...

Gość przeciez to powinni
wszystkie matki wsadzic w takim razie :D Chora na grypę uczennicca ---> Zartujesz, prawda? ;)

Ale to w wiadomościach podali, że ta matka pójdzie do więzienia! Ja tego nie wymyśliłam.

wiadomości- na częście nie mają władzy ani prawodawczej ani wykonawczej;)

Nawet nie wiedziałam, że takie zostawianie wózka z dzieckiem jest karalne. Ale jest. W naszym kraju coraz więcej dzieci cierpi, umiera, ulega pobiciu przez rodziców - telewizja wciąż to podaje. Polska to kraj łez dzieci, cierpienia, bólu, razów zadawanych przez "najbliższych". Kraj lekkomyślności, kraj psów gryzących niemowlęta, kraj wózków zostawianych bez opieki...Kraj przemocy, która rozpoczyna się już w przedszkolu...Czarno to widzę, chyba w ogóle nie zdecyduję się na dziecko.

Gość okropneee
jak można tej matce życzyć więzienia fakt zostawiła dziecko bez opieki, ale skazywać ją na więzienie to debilizm ile matek i ojców znęca się nad swoimi dziećmi w domach i nic im nie robią, dzieci siedzą w domach dziecka, ale rodzicom nie odbierają praw rodzicielskich, choć może powinni to chore powinni tej matce zapewnić jakieś wsparcie

A oglądaliście "Uwagę" kilka dni temu? Kolejna lekkomyślna mama - chora na raka macicy przerwała leczenie i teraz płacze, że umiera zostawiając trójkę dzieci.

a ja wspolczuje matce dziecka i zycze powrotu do zdrowia dziecku :) osobiscie jestem w szokuz dwoch powodow, po 1 to to ze cos takiego wogole sie stalo (sama codziennie zostawiam wozek przed piekarnia i rzezniekiem) po 2 to ze tak sie najezdza na matke i wogole grozenie wiezieniem.. to mi sie w glowie nei miesci, niech ci co chca skazac matke za zostawienie wozka pochodza sobie na zakupy po tych schodkach do sklepow i niech sie pomieszcza w coponiektore drzwi :/ a ci co doradzaja wez dziecko na reke zycze powodzenia kupienia czegokolwiek z 2 mcznym dzieckiem na reku :( nie jestem matka co zostawia byle gdzie i byle z jakiego powodu dziecko bez opieki ale czasami sa sytuacje kiedy nie ma innej mozliwosci jak w moim rzezniku, a co do piekarni to mzoe ja jestem za slaba bo nie potrafie nosic wozka po schodach po tym co sie stalo nie wiem jak kupie sobie dzis chleb bo boje sie jzu zostawiac dziecka pzred piekarnia gdybysmy zyli w normalnym kraju takie sytuacje by sie nie zdarzaly i tyle:) poza tym co sie dziwic ze komentarze sa jakie sa, teraz to sie mowi ze matka glupia ze wozek zostawila a tak nie dawno czytalam na topiku o chamstwie polakow wobec matek ze durne matki sie pchaja z tymi wozkami wszedzie, nawet do ciasnego sklepu zamiast zostawic dziecko na ulicy przed sklepem :/ i tak zawsze bedzie zle ... smutne ale prawdziwe a tak swoja droga caly czas mnie zastanawia jakludzie na wozkach sobei daja rade w takich sklepach jak moja piekarnia czy zreznik :/ wspolczuje

Gość same matki idealne
Pietnuja matke tacy, ktorzy dzieci nie maja, albo, tacy, ktorzy maja szczescie i nic ich dzieciom sie nie przydarzylo. a prawdza jest taka, ze o nieszczescie bardzo latwo. wystarczy polozyc malenstwo na przewijaku i obrocic sie po puder, zostawic na chwile w wozku (czy lozeczku)dziecko, ktore jeszcze nie siada, a ono wlasnie wtedy usiadze i wypadnie. Nikt nie jest w stanie przewidziec, co moze sie wydarzyc:O

poprostu zawsze łatwiej na kogoś nadawać nisz starać się zrozumieć

Ike, nie pisze się "nisz", tylko NIŻ. Ortografia się kłania.

PO PROSTU też się pisze oddzielnie, a nie łącznie!

dziękuję ci moje dobre dziecko za te poprawki- pisać tak nauczyłam się kiedyś dla żartu na ircu- niestety tak mi zostało- ile ci mam wpłacić za korepetycje??????????????

Chora na grypę uczennicca dodaj jeszcze, że Polska to kraj ludzi niepotrafiących wspólczuć i podnoszących sobie własne \"ego\" ubliżaniem innym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUDZI TROCHę WSPóLCZUCIA DLA TEJ KOBIETY!!!!!!!!!!!!! Wiem łatwo oceniać matki szczególnie, że nie ma się pojęcia czym są obowiązki i jak wygląda dzień i noc przeciętnej matki, która kilkanaście razy musi wstać nocą do maluszka a WY macie jeszcze do niej pretensje, że jest np. niewyspana LITOŚCI Niemądrze postąpiła, ale nie macie prawa jej oceniać i wyzywać od pseudo matek-teoretycznie o każdej z was można powiedzieć:pseudo matka, pseudo żona czy też córka!!!!!!!!!!!!!

Chora na grypę uczennicca dodaj jeszcze, że Polska to kraj ludzi niepotrafiących wspólczuć i podnoszących sobie własne "ego" ubliżaniem innym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUDZI TROCHę WSPóLCZUCIA DLA TEJ KOBIETY!!!!!!!!!!!!! Wiem łatwo oceniać matki szczególnie, że nie ma się pojęcia czym są obowiązki i jak wygląda dzień i noc przeciętnej matki, która kilkanaście razy musi wstać nocą do maluszka a WY macie jeszcze do niej pretensje, że jest np. niewyspana LITOŚCI Niemądrze postąpiła, ale nie macie prawa jej oceniać i wyzywać od pseudo matek-teoretycznie o każdej z was można powiedzieć:pseudo matka, pseudo żona czy też córka!!!!!!!!!!!!!

kiciu - zauważ że w zasadzie tylko jak zwykle najmądrzejsze pomarancze obwiniają mamę- więc nie uogulniaj

Ike - NIE UOGÓLNIAJ - znowu błąd, zasmucasz mnie.

Kicia, a które kobiety wg ciebie są normalne? Bo chyba nie te przesiadujące cały dzień na kafeterii zamiast zająć się dzieckiem, obrażające czyjąś zmarłą mamę i strzelające błąd ortograficzny za błędem?

Gość same matki idealne
chora na grype czy nie masz juz nic wiecej do powiedzenia oprocz wytykania bledow ortograficznych? Przeciez nie o tym jest temat. Mnie jakos te bledy wcale nie przeszkadzaja i nie niszcza kontekstu wypowiedzi.

Nudzi mnie już ta wasza dyskusja, więc żegnam.

Gość cacy
chora na grype,cos sie tak przyczepila do dziewczyny???

a tobie przeliterować co napisałam???? zechcę będę robić masę błędów- i nic ci do tego- jak cię poprosze i zapłacę to wtedy możesz być moim slownikiem ortograficznym pisze szybko i nie zwracam uwagi na tego typu rzeczy- jak będę pisać do ważniejszej persony niż ty- nie martw się poradzę sobie

ike nie warto zawracać sobie głowy takimi osóbkami!!! Jak się nie ma argumentów to się czepia ortografii hehe zmykam...trzymajcie się kobietki i bądźcie myslami z tym maluszkiem i jego mamusią-aby wszystko było dobrze, aby maluch szybko wrócił do zdrowia!!!!!

Dlaczego przyczepiłam się do dziewczyny? O którą dziewczynę ci chodzi? O matkę tej dzidzi? Bo bardzo żal mi maluszka, przecież ta matka mogła zapobiec temu nieszczęściu (przewidzieć je). Natomiast pani Ike obraziła moją zmarłą na nowotwór mamę, zobacz jej post z wczoraj godź.23.30. A ja będę pielęgniarką w szpitalu psychiatrycznym , będę pomagała takim zwichrowanym zwariowanym wariatkom, oczywiście dbając o to, by nie wypuszczano ich przedwcześnie na wolność. Żegnam.

Ike, tak na zakończenie dodam, że wątpię, czy ważniejsza persona zechce przeczytać twoje wypociny, odstraszą ją twoje byki, które niestety robisz z nieuctwa. Pośpiech nie jest argumentem, ja też piszę szybko, ale bez byków, he, he.

Gość same matki idealne
Ja przyczytalam i nie widze, czym obrazila twoja matke:(.

Gość oglądałam wiadomości
ta kobieta jest jakaś chora psychicznie? bo niedokładnie oglądałam:o i chyba sama w ciaży jest?

Napisała "Idź pooceniaj własną matkę". Poczułam się podle - moja mama nie żyje. Poza tym jestem nieletnia, a ta pani używa do mnie wulgarnych słów typu "gówniarko" ; czy to ładnie? Brak argumentów nadrabia agresją . Każdy ma prawo brać udział w dyskusji, czy to młody, czy stary.

gówniarko nie jest wulgaryzmem kafeteria jest forum dla kobiet- nie sreli wrózką nie jestem - i nie wiem że twoja mama nie żyje- choć mimo wszystko uważam że oceny powinno zzaczynac dokonywać się od własnej osoby i osób najbliższych szkoda że nie zauważyłaś jakich ty określeń używasz do innej matki- ale tobie wolno prawda?