Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pit--

Pit a dochody z zagranicy proszę o POMOC!!

Polecane posty

Gość pit--

Hej, mój facet w ubiegłym roku był 2 tygodnie w Holandii, niby legalnie ale nie miał swojego holenderskiego numeru identyfikacji podatkowej. W tym roku złożył już pit do skarbówki uwzględniający tylko dochodu ze stażu z urzędu pracy. A tu raptem wczoraj dostaje coś w formie pitu z rozliczeniem za dochody z holandii. Kumpel mu powiedział, że z tego nie musi się rozliczać, ale nie jestem do końca teog pewna. Może wy coś wiecie na ten temat?

musi się rozliczyć w Holandii, a NIP mu sięsam tam nadał. A w POlsce teoretycznie też musi, no ale ... ;) Bezsensownych rzeczy sie nie robi jak się da nie robić.

Gość pit--
O kurcze ale jak sie teraz rozliczyć z tego w holandii?? To mnie dobiłaś tym... A co jeśli się nie rozliczy? tu nie chodzi o jakieś wielkie kwoty, netto przez dwa tygodnie zarobił jakieś 3000.

Gość pit--
haloo pomocy...

Gość mi się wydaje że tak
w Holandii z tego nie musi się rozliczać, natomiast w Polsce nie bedzie od tego płacił podatku, ale powinien złozyc korekte zeznania. I na tej korekcie wykazać dochody z zagranicy, one są potrzebne tylko do ewentualnej zmiany stopy oprocentowania, ale przy takich zarobkach jak podajesz, ta stopa nie ulegnie zmianie. Ale jestem laikiem, tylko piszę, co robiłam sama ale kilka lat temu, moze teraz jest inaczej.

Gość pit--
ok, dzięki bardzo za odpowiedzi, ale proszę o jeszcze:)