Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

kobietki pomocy-do gina dopiero w poniedzialek ide,jak sobie ulzyc bo....

Polecane posty

szybciej niz na poniedzialek sie nie dalo wizyty u nikogo.ostatnio bylam pare razy na basenie,nic mi nie bylo tylko potem zaczely piec mnie okolice intymne,albo zalapalam jakies paskudztwo albo od tego ze woda chlorowana mocno byla bo od razu mialam male problemy z pecherzem.to jedno.oczywiscie w wyniku depilacji tych miejsc podraznilam skore i tam gdzie wrasta mi wlosek juz sie spory stab zapalny zrobil.to drugie.no i wyplukalam zle bielizne,bo myslalam ze umre tak wszystko mnie swedzialo jak na uczelni bylam,koszmar.to trzecie. wszystko to spowodowalo ze bardzo nieciekawie sie tam czuje,jak sobie pomoc?jakies nasiadowki,masci?globulki?pomozcie kochane!

zaparz zioła...np. szałwie lub rumianek wlej do miski i posiedz troche tylkiem w tych ziolach...pomaga

dzieki ci bardzo,napewno to zaraz zrobie :) kurcze,nie wiem jak zapobiegac zeby takich sytuacji nie bylo,lacibios femine chyba zaczne brac jak juz wszystko ok bedzie

Gość masc clotrimazolum
i do tego takie same tabletki ale nie wiem czy tabletki ci sprzedadza bo zdaje sie sa na recepte. a ranki po wloskach jakas mascia smaruj, witaminowa, albo pasta cynkową...

Gość sg
byc moze to infekcja grzybicza. wiekszosc lekow przeciwgrzybiczych jest na recepte, powinnas umowic sie wczesniej do lekarza

chyba tabletek nie sprzedadza bo moja siostra kiedys chciala to ne sprzedali.a jakie inne bez recepty zastosowac?vagical?a moze jakies inne?

Gość czerwona beretka
hej niewiem czy vagical jest na recepte ale mi pomagał. Podobno skuteczny jest jogurt naturalny i czosnek ale bez porządnych tabletek raczej sama się nie wykurujesz. pozdrawiam

wczesniej nie dalo rady.dzieki za rady,vagical bez recepty jest to chyba kupie.clotrimzaol masc tez,moze tantum rosa,i moze akurat pomoze do poniedzialku zebym jakos przetrwala

Gość sg
takie czesciowe niewlasciwe leczenie moze spowodowac poprawe, ale najczesciej infekcje mozna zaleczyc a nie wyleczyc. najlepiej od razu wdrozyc prawidlowe leczenie, zadzwon do lekarza i przedstaw te sytuacje, popros o pilna konsultacje, powinien cie przyjac od razu

Gość dudziak
idz do apteki kup sobie azulan.. w ulotce bedziesz miala wszystko napisanem, trzeba rozcienczyc to z woda i sie tym podmywaj... naprawde poczujesz ulge.... kiedys bardzoi mnie swedzialo, szczypalo, czulam dyskomfort:/ i tez wybralam sie do gin, nie przyjal mnie.... nie bylam zapisana.... powiedzialam mamie, polecila mi azulan... ulga jest, juz po pierwszympodmyciu.... 3 razy dziennie i powinno juz yc lepiej...:)

Gość PUDRUJ KARTOFLANKĄ

Gość sg
Azulan to wyciag z rumianku na etanolu. Dziala dobrze przeciwzapalnie ale i slabo przeciwbakteryjnie, raczej stosowany w bakteryjnych zapaleniach niz grzybiczych, tutaj wrecz dzialamy odwrotnie! zadzwon do lekarza, przedstaw problem, powiedz, ze prawdopodobnie masz grzybice, swiad jest nie do zniesienia, zaraz zwariujesz albo zaczniesz chodzic po scianach, powinien cie przyjac od razu

Gość Nasiadówka w
w wywarze z kory dębu.

Gość Nasiadówka w
spróbuj okładów ze zwykłej wody utlenionej. Namocz podpaskę wodą utlenioną i zmieniaj co godzinę.

Gość To samo co ja...
No niestety grzybica jest okrutna, wczoraj wieczorem byłam u gin. on mi przepisał maść Pimafucort/23 zeta/ jest dobra a do tego lek Fluconazolebez recepty 31 zł a z receptą 10. Ale co mogę Ci poradzić to może irygacja ...domowym sposobem:Przegotowana woda może być 0,5 l do tego dwie łyżki sody oczyszczonej /woda letnia/ myślę, że to pomoże, ale musisz mieć jeszcze maść clotrimazolum jest to kwestia 3 zł! Bo znając objawy to się zamęczysz