Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka19

Jak odnosic sie do obyczajow slubu koscielnego po uprzednim zawarciu slubu cyiln

Polecane posty

Gość mocherowa pani 1920
zgadzam sie z welon zostaw w spokoju dziewczyno pisalam ci juz otym zgadzam sie z A.

Gość elcia gulka
:::)))) czerwona suknie zalósz sa ładne albo żółta

Mnie osobiście nic a nic nie przeszkadza panna młoda w ciąży, panna młoda z dzieckiem, panna młoda z 5 dzieci,w bieli, czerni, zieleni, w welonie, w wianku, w kapeluszu, ogolona na łyso czy w kaftanie bezpieczeństwa :o Niech każdy robi jak mu pasuje :o

Gość cukiereczek6 26
Każdy kolor ma jakieś znaczenie tym bardziej kolor biały. nie chciałabym byc na slubie gdzie panna młoda ma biała suknie i welon , a koło niej jej dzidzia. Chyba padłabym ze śmiechu.

Gość cukiereczek6 26
Właściwie to kiedyś widziałam taki ślub. Państwo młodzi szli pierwsi do kościoła, a za nimi rodzice pchający wózek. Szok

Gość gwiazdeczka19
Witam, matko widze ze tu niezla dyskusja. Ja powiem tak. Kazdy ma taki swoj dzien w zyciu slub. I jest to morzenie kazdej dziewczyny. A ze komus powiodlo sie tak czy inaczej w przeszlosci to trudno. Ciekawa jestem co by robily te dziewczyny, ktore mialy normalny slub, a byly w takiej sytulacji co te z dzieckiem. I jak by ktos je obrazal i mowil ze sa okropne, bo maja dziecko i biora slub w bieli. Teraz do oltarza podchodzi co 2ga w ciazy taka jest prawda i ma welon, suknie i niewiadomo co jeszcze. To tak samo do oltarza powinny isc tylko w bieli te, ktore sa dziewicami, a spojrzmy prawdzie w oczy- niema ich zawiele:)