Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

echadora

nie chce juz dłużej studiowac

Polecane posty

Gość Jakbym czytała siebie
Zgadzam się z autorką, teraz nie ważne jakie studia skończyłęś. Tylko niewielki procent ludzi pracuje w zawodzie wyuczonym. Prawo rynku pracy. Co z tego, że 10 osób skończy informatykę jak miejsc pracy na takim stanowisku będzie np. 2 to co wtedy te 8 osób ma od nowa studia zaczynać i czekać aż będą mogli pracować w którymś z zawodów? Pojawia się wiele ogłoszeń "Szukam pracownika, studia wyższe, lat tyle i tyle..." ale rzadko pracodawca wymaga by byli to studenci konkretnych specjalności.

Gość inninis
ja widzę że tu panuje pogląd życ żeby mieć ja na szczęście wolę mieć aby żyć i wiecie co jestem szczesliwa i nigdy bym nie chciala byc kierowniczką sklepu za 2800 czułabym sie bardzo źle nie robiąc tego co lubię, a przeżyć zawsze się da

Gość kurde ale ja juz zdalam
ja dawno chce isc na zaoczne.czy juz mozna skladac?dopiero kwiecien??

Gość Martusia Zdrojek
A mój kolega uważając, że liczy sie tylko papier i mgr przed nazwiskiem skończył teologię, bo była łatwa i teraz pracuje w wypożyczalni kaset za marne grosze. Jednak warto wybierać przydatne kierunki. Twój jest przydatny :)

Gość Jakbym czytała siebie
Ale ja również chcę rownież robić co lubię, tylko to nie zależy wyłącznie ode mnie. No chyba, że założe własną firmę, ale póki co mnie na to nie stać. A rodzina jest dla mnie priorytetem bo po co mi te wykształcenie, praca za kilka czy kilkanaście tysięcy? Nie mam ambicji spędzania wakacji na karaibach bo najnudniejszą rzeczą jest wylegiwanie się na plaży. Dlatego wolę prać, sprzątać, gotować, realizować się zawodowo i zakopać się w pieluchy niż zaczynać ciągle nowe studia.

Pamiętaj o jednym! Rób zawsze to co podpowiada Ci serce, nie patrz na innych i nie oglądaj się za siebie:-) Ja osobiście życzę Ci powodzenia:-)

------> inninis Nie sklepu tylko Domu Kultury (klubu)!! Ja nie napisałam, że ja tego nie lubię! Całe życie myślałam, że będę policjantką, a że znalazłam inną dobrze płatną pracę, to po prostu poszłam tam gdzie lepiej płacą, bo mam zamiar w końcu się usamodzielnić. I wiesz co? Po roku pracy, okazało się, że uwielbiam pracę z dziećmi, a nawet okazałam się dobrą organizatorką czasu pozaszkolnego. Poznałam wielu ciekawych ludzi. Dziś cieszę się, że pracuję gdzie pracuję, mam spokojną, bezpieczną pracę, przerw tyle ile zechce, (na kawwkę, siusiu, drugie śniadanko, trzecie śniadanko i czwarte itd) i nie zamieniłabym pracy na żadną inną!