Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziajaa

Prezent na chrzest od matki chrzestnej.

Polecane posty

Gość ziajaa

Kupić coś czy moge ofiarować po prostu pieniądze?

Gość bluta
tylko prezent!!

Gość bluta
najlepiej sliczne wdzianko

Gość ziajaa
a ile takie wdzianka kosztują?

Gość karmazynek
od matki chrzestnej najlepiej kupic zloty lancuszek z ladnym wisiorkiem :) tak mi sie wydaje

Gość camelcia
Ja mojej chrześniaczce kupiłam złoty łańcuszek z krzyżykiem i poświęciliśmy go podczas chrztu i do tego maskotkę. Dodam tylko, że byłam wtedy po maturze więc wiadomo nikt nie liczył na super drogie prezenty. Chrzestny założył jej konto w banku na które ma jej wpłacać pieniądze do 18 ( jego stać ). Jest wiele ładnych pamiątek chrztu: łyżeczki, smoczki na których można coś wygrawerować.

Gość Joela
Ja kupilam chrzesniakowi srebrny krzyżyk i wygrawerowlam jego imie i date chrztu -nie dajmy sie zwariowac bedzie jeszcze wiele okazji na inne prezenty

Gość Skaiva
a ja słyszałam, że lepiej nie dawać na chrzcie krzyżyka, bo to źle wrózy dla chrzesniaka/czki. ja kupilam swojemu chrześniakowi złotu łańcuszek ale z szkaplerzem.

Gość ja dostalam od chrzestnej
zegarek, a od chrzestnego (znaczy od jego matki, bo byla w zastepstwie) pieniazek z papiezem (taki oklicznosciowy). To bylo na komunie. Na chrzest nic nie dostalam :D Jakos nie bylo keidys zwyczaju ;) I tak samo me dziecie ;)

Gość Ja też mam być Matką
Chrzestną i kupiłam komplet jeansowy (spodnie i kurtka) oraz złote kolczyki nie wiem czy wystarczy ale taki właśnie prezent daje.

Gość pamparam
a ja dalam kase. rodzice najlepiej wiedza co potrzeba dziecku. praktycznie wszyscy gosci dali kase

Gość karmazynek
napewno jesli juz lancuszek zloty to nie z krzyzkiem. zawsze sie kupuje cos innego zwyklego nie zwiazanego z religia.

Gość kinga099
Można dać pieniądze bez pewności że zostaną spożytkowane z korzyścią dla dziecka. Lepiej więc daj jakąś rzecz, która posłuży dziecku. Widziałam ciekawe wdzianka do chrztu dla dziewczynek http://nadrexchrzest.pl/category/kategorie-dla-dziewczynki-ubranka-dziane I zapewne się zdecyduję. Nie jestem chrzestną więc nie muszę aż tak się wykosztowywać.