Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenkafarmaceutka

farmacja. studia - studium

Polecane posty

czy to prawda że po studium farmacji można iść na rok na studia i po tym roku zrobić licencjat? czy to bujda? proszę o odpowiedź. dziękuję z góry. pzdr

nie chodzi mi o licencjat z farmacji, tylko jakikolwiek licencjat z pokrewnych kiedunków (np. dietetyka) żeby potem zrobić mgr ale nie farmacji. dobrze wiem że farmacja jak i medycyna nie mają 'licencjata' ale dziękuję Ci bardzo za odpowiedz 😘

z tego co wiem bo sama chodze dp studium farmacji nie mozna.jak chcesz owszem mozesz isc potem dalej na studia ale normalne...

na roku mam kilka osob ktore po studium przyszly na farme normalnie i studiuja od pierwszego roku, jak wszyscy. o takiej mozliwosci o jakiej mowisz nie slyszalam...

do abcdefgah no ja też właśnie chodze na studium, jestem na 1 roku i zastanawiam się jak to właściwie jest. a możesz powiedzieć mi coś więcej o Twoim studium? (poziom/który rok/tryb nauczania/wymagania/trudność itp.) no i gdzie studiumujesz (nie wiem jak to nazwać:P) i czy w szkole prywatnej czy w państwowej? chciałabym wymienić się doświadczeniami... jeśli oczywiście jesteś zainteresowana:)

ja rozniez jestem na 1 roku i w prywatnej szkole poniewaz mam blisko i jak bym dojezdzala wyszlo by na to samo:) jesli chodzi o nauczanie nie powiem ze jest latwo jak wszedzie trzeba sie uczyc ale daje rade. a jak jest u Ciebie? pocieszam sie tym ze nie trzeba miec dyplomu zeby pracowac w aptece no chyba ze pracoodawca wymaga ale ogolnie nie ma problemu bo testy sa podobno dosyc trudne:)

na p[ierwszym wiedza ksiazkowa hehe wszystko co przydatne i nie przydatne a na 2 zaczynaja sie praktyki wiec powinno byc ciekawiej:)

hehe farmakologia,zdrowie publiczne,chemia lekow,analiza lekow,tpl,farmakognozja,psychologia i chyba tyle:P

no u mnie dość ciężko, też jestem na prywatnym... wkurza mnie ciągłe wkuwanie nazw, wzorów itp... no ale sama chciałam;) najśmieszniejsze jest to że mimo że moja szkoła jest prywatna to robią przesiew i na drugim roku aktualnie jest 8 osób a na pierwszym było ich 30... ;) no ja mam jeszcze obowiązkowy wf i basen;) bo jak twierdzi nasz dyrektor "farmaceuta musi być wysportowany" :P

"nie trzeba miec dyplomu zeby pracowac w aptece" nie rozumiem tego kochana... możesz mi to wytłumaczyć? jak to bez dyplomu????

perła a w jakim mieście studiujesz? słyszałam że w Poznaniu najgorzej... ja mam wykładowców z farmy z sosnowca i też nam dają nieźle popalić:O traktują nas jak studentów farmy, robią 'kolosy' (co w studium powinno zwać się sprawdzianami i nas straszą niepotrzebnie) i ogólnie jest wysoki poziom a zastanawiam się i tak nad farmacją. bardzo ciężko jest perła? dlaczego zastanawiasz się nad alternatywą?

abcdefgah naprawde??? ja pierwsze słyszę coś takiego... a masz już załatwione praktyki? bo ja właśnie sobie załatwiłam niedawno...;)

Gość ja ja ajjjjjjjjjjjj
a jakie macie oceny na tym studium... jaka średnia? ciężko jest? ja się właśnie zastanawaim nad studium i sie zastanawiam czy jak mi ciezko sie uczyc cehmiii to czy dam rade poradżcie mi dziewczyny pozdroo olka

ja jestem w wawie, na 2 roku. pierwszy byl ciezki, straszyli,ale jacys tacy byli...mili i jakos dalo sie to wytrzymac. teraz jest tak,ze w sumie ciagle zyje studiami, martwie sie ze jak nie zlicze jednego kola to mnie wywala(tak tak obsesja...ale takie nam zrobili pranie mozgu:O). od jutra mam zapierz do konca czerwca, no ale nie wiem czy zalicze egzaminy(czy mnie w ogole do nich dopuszcza) dlatego szukam alternatywy.

no z moją średnią to w sumie źle:P powiedzmy że nie mam się czym chwalić (2,8) mimo że kuje jak dziki osioł dzień i noc... ale jakoś zaliczam... w porównaniu do mojej kumpeli która też chodzi do studium, ale państwowego to mówi że łatwo i ma same piątki a co chwile na dyski, imprezy, balangi chodzi:O a ja nie mam na to czasu niestety... więc sama widzisz że wszystko zależy od szkoły:)

Olciu wszedzie sie trzeba uczyc ale zawsze da sie jakos rade wiec jesli tylko chcesz to nie widze problemu:) a na platnych placisz to i wymagasz hehe zart:P

Gość ona1111111111
ja studiuje farmacje na 2 roku w Pozku i jakoś leci :P i odliczam godziny do tego az bede miec wolne :]