Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5-ty miesiac

coca - cola i inne w ciazy

Polecane posty

Gość ananasowa pyta sie
ja tez czesto pije coca cole . . . czy mimo tego moge byc w ciazy?? ostatni seks uprawialam 2,5 m-ca temu , zaczełam robic kilka testów , zrobiłam 8 testów ciazowych wyszły negatywne , testy robiłam z rana i co kilka dni , do tego zrobiłam beta hcg czy mimo tego moze to byc ciaza?

Gość ananasowa pyta sie
????????????????????????? ????:O

Gość Iza-i-marek
Marek (11 lat) pije kolę codzień i jest najlepsze w klasie w nogę :)

Będzie jeszcze lepszy kiedy bedzie pij zdrowa Cole owocowa, ktora nie odwapni jego kosci!!!

Wiele rzeczy jest szkodliwych, nie tylko dla kobiet w ciąży, ale dla każdego normalnego człowieka... Biorąc wszystkie wspomniane wcześniej zalety coli, to chyba nie należy przesadzać. Zresztą jak ze wszystkim:) Umiar, umiar i jeszcze raz umiar... Ja jestem w 6 miesiącu ciąży i też mi się zdarza mieć ochotę na colę, na paskudne chipsy i raz dziennie piję kawę z mlekiem... Ale chyba nie odważyłabym się na picie coli nałogowo:)

jako student biotechnologi wiem jedno- czy wypijesz cole czy nie i tak twoje dziecko ma przekichane;) dzisiaj w jedzeniu można spotkać różnego typu trucizny, hormony itp. itd. nie wspome o zywności modyfikowanej genetycznie... a zresztą wystarczy porównać ile ludzi juz jest bezpłodnych, ile ma alergie i ile małych dziewczynek zaczyna za wczesnie dorastać...

Gość Szkodzi szkodzi
Nie wyobrazam sobie jak mozna pic cole i inne takie w ciazy!! Jak mozna poic tego biednego, malego dzieciaczka taka iloscia chemii, cukrem i nie wiem czego jeszcze... Taka ilość konserwantów i cukru moze zaszkodzic nie tylko matce, ale takze jeszcze nienarodzonemu dziecku...

Gość ddhhddhdh
upi

Gość monia88
coca-cola pol wygazowana pomaga na mdlosci w ciazy oczywicsie pic malymi lyczkami

Gość bestiaczek
niektorzy to maja ostro nie ten teges w czachach. w malych ilosciach raz na jakis czas nic ci nie zaszkodzi w ciazy! faktem jest ze przeginanie z czyms zle wplywa na ciebie i dziecko, dlatego mowie- rozsadnie! kazdy sam za siebie odpowiada i nie przesadzajcie bo bedziecie mialy dzieci alergikow, moja ciotka jadla w ciazy tylko to co wolno , unikala prawie wszystkiego a teraz jak dzieciak zje marchewke ze sklepu to jezdza z nim po szpitalach co jest gorsze- wypic pol szklanki piwa raz na 2 miesiace czy palic cala ciaze 10papierosow dziennie?

Gość ssssij
jak czytam ze "nie mogę sie opanować" i tego typu stwierdzenia to az mnie skręca.jak można byc aż taką ignorantką i ulegac swoim pokusom?? przed ciążą nei prowadziłam się wzorowo ale teraz nie ma mowy żebym wogle z czystym sumieniem wzieła coś do buzi co jest NIEZDROWE.a takie gadanie że lekarz pozwolił itd.też nie jest argumentem za tym ze cola jest zdrowa.dziecko jak jest małe a ma wymioty to podają cole w malutkich ilościach tylko dlatego ze smak coli przyswaja dziecko i żeby is enie odwodniło przy wymiotach jeśli po innych napojach rzyga.a nie dlatego ze cola jest zdrowa czy ze nie szkodzi.wy głupie idiotki.słabeuszki,nie mogące opanować ochoty na cole.hahaha żaaałosne

Gość ssssij
i te idiotyczne porównania co jest gorsze palenie czy picie.wiadomo ze istnieje pewna piramida i coś jest bardziej szkodliwe a coś mniej ale to nie znaczy ze można.mozna to sie ogarnąć i wziąść za swój słaby charakter bo o nim świadczy uleganie pokusom.i próbowanie sie usprawiedliwiac na takich jebanych forach.juz nigdy nie wejdę na takie strony bo do zarzygania jeden krok.po co sie wogle pytacie?pijce ile chcecie.

Gość paulina7785
w ogóle napoje słodzone i gazowane nie są wskazane w ciąży i podczas karmienia piersią. Ale jak masz teraz taki stan,że nie możesz wytrzymać to myślę że parę łyków nie zaszkodzi, tylko może nalej do szklanki i poczekaj aż gaz trochę wyjdzie:-)

Gość Sylwia_A.
Radziłabym skoczyć do ginekologa i sie zapytać czy możesz bez obaw pić cole itp. Albo chociaż przedzwoniła, na pewno nie jesteś pierwsza i ostatnia która sie o to spyta lekarza, a on w końcu bedzie wiedział najlepiej :)

Ja piłam colę, kawę, jadłam pizzę chipsy ale wszystko z umiarem. Coli nie mogłam sie oprzeć tak mi smakowała. Dziecko chroni łożysko więc jeśli od czasu do czasu pozwolisz sobie na tego typu grzechy nic dziecku nie bedzie!! Naciesz się teraz bo jak będziesz karmić to nawet na tego typu jedzenie nie możesz spojrzeć:)

Gość bezszczelnaaaaa
matkofifi jakie ty brednie wypisujesz,aż nie da się czytać. chipsy i pizza w ciąży????????????????????????????????? ty już masz zamiast mózgu te śmieci!

Gość bezszczelnaaaaa
a i jeszcze poczytaj sobie troszkę o tym że wszystko co zerzresz dajesz też dziecku, a łożysko przed tym nie uchroni.

Te beszczelna!! Żebym ja ci zaraz nie powiedział co ty masz zamiast mózgu!! Jak zjesz 5 chipsów w tygodniu i napijesz się szklankę coli to dziecku na pewno nic nie będzie!!Moje jest na to świetnym dowodem!! Ja z resztą też przytyłam w ciązy 10 kilo a jak zeszłam z krzesła porodowego to ważyłam tyle ile przed tym pamietnym stosunkiem!!

Gość bezszczelnaaaaa
mamofifi skutki twojego żarcia w ciąży może nie są jeszcze widoczne dla ciebie ale uwierz mi że nawet ty je dostrzeżesz z czasem ale najpierw zainwestuj w okulary ze szkieł po musztardówkach:-) hmmmm a może uważasz że kilka fajek w tygodniu i kieliszków wódki też nie szkodzi??? no cóż są matki i kosze na śmieci:-)

Gość sen nocy zimowej
Studiuję dietetykę i najlepiej wcale nie tego nie spozywac, a co dopiero podczas ciąży. Te 9 miesięcy(plus okres karmienia) mozna wytrzymac dla dobra dziecka i swojego i trzeba pamiętać, ze kobieta w ciązy nie powinna wcale pic zadnego alkoholu, nie ma bezpiecznej dawki.

Gość bezszczelnaaaaa
mamafifi pewnie mi teraz nie odpowie bo pewnie ogląda "majkę" w tvn, i upodabnia się z główną bohaterką PATRZĄC CO ONA SPOŻYWA W CIĄŻY:-)

Gość hbnjhb
kwas ortofosforowy zawarty w oryginalnej coca-coli pomaga na różne problemy żołądkowe, lekko odgazowana, nie z lodówki i pita małymi łyczkami działa cuda - przetestowane, a polecone przez pediatre. To AKURAT PRAWDA>

Gość jdf-33
ja tez pilam cole , jadlam chipsy, i inne swinstwa, i urodzilam zdrowe blizniaki razem wazyly ponad 6 kg, dzis maja 12 lat i sa okazami zdrowia. widocznie moj organizm tego potrzebowal bo ani przedtem ani teraz nie czuje potrzeby jesc chipsow czy pic coli.

Co wy macie z ta cola??? Rany jak widzę niektóre odpowiedzi to osłabiają mnie!!! Jeżeli któraś w ciąży ma ochote na cole to niech się napije... robią niektóre tragedie jakby ta cola to było nie wiem co złego!!! To co mają powiedzieć te matki które piją i palą i w duxie mają swoje dzieci!!!???

Gość no nie...jeszcze ktos
ma aty co do pizzy w ciazy...to moze najlepeij nic nie jesc i nic nie pic bo wszystko szkodzi:O

Gość no nie...jeszcze ktos
* wąty

już nie chodzi nawet o tą kofeinę,coca cola odwapnia kości więc moim zdaniem od czasu do czasu i nie dużo można tylko wypić.

Gość zapytaj sie lekarza po prostu