Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaga

ALIMENTY

Polecane posty

Gość aaaaaga

WITAM! proszę o pomoc mam zasądzone alimenty na syna od ex męża na 300 zł wyrok się uprawomocnił 26 lutego 2008 mąż nie pracuje(podobno) i powiedział że nie będzie płacił bo nie ma jakie dokumenty mam dostarczyć do komornika i po jakim czasie czy mam wogóle szanse na wyegzekwowanie pieniędzy

Gość aaaaaga
dziewczyny pomóżcie

Gość wyalimentowana
dokumentow zadnych, skladasz wniosek do sadu o egzekucje alimentow, sad zasadzi komornika i z papierem z sadu bedziesz mogla pobierac zaliczke aliment. zadzwon do sadu, do wydzialu spraw rodzinnych i nieletnich, powiedza ci co masz dokladnie zrobic.

zgłasza do komornika i dostarczas odpis wyroku rozwodowego z zasądzonymi alimentami. Nie chce cie załamywać ale ja próbuje odzyskać należności z około 2 lat . przez rok odzyskałam 35 zł ( trzydzieści pięć złotych) , a zasądzone alimenty wynoszą 420 zł miesiecznie i Nic nie mozan ponoc na to poradzić masakra

Gość Rympałek
powiedz ile trzeba od niego wydobyć,złożę mu propozycje nie do odrzucenia

Gość aaaaga
no właśnie się załamałam mój ex ma dzisiaj się stawić do pierdla na półtora roku(za inne swoje długi) to teraz wogóle komornik nie bedzie miał jak z niego ściągnąć??? czy w takim razie dostanę z funduszu??????

Gość powinnas dostac
zaliczke alimentacyjna, zapytaj sie moze w MOPS-ie o szczegoly, powodzenia, dopytaj sie tez o zasilki rodzinne (choc to nieduzo, ale zwsze cos) itp.

Gość ja tam straszyc nie chce
ale moja kolezanka nie widziala nigdy zadnych alimentow od ojca dziecka... a dziecko ma juz prawie 1o lat. Sady wyroki wydawaly, komornik itp... Od panstwa tez nie dostanie, bo sad sasadzil od meza... I tak zyje juz 10 lat na wlasnej pensji... A dziecko chore... ledwo co daje rade :O Jeszcze z rozwodem sie od 4 lat meczy, bo gosc sie nie stawia :O

Gość aaaaaga
chyba zostane prostytutką bo pilnie potrzebuję kasy. Do kogo mam się zgłosić w tej sprawie ?

Gość załóż sprawę jego rodzicom
w takim wypadku sąd może zasądzić alimenty od dziadków dziecka powodzenia

Gość taka jakas see
jesli pujdzie do pierdlas to panstwo placi ci dlugi ex meza

Gość ja tam straszyc nie chce
chyba ze dziadkow nie ma juz...

Gość sama mama
jeśli masz już wyrok o zasądzonych alimentach,złóż go u komornika.Jeżeli komornik nie będzie mógł wyegzekwować alimentów( trwa to ok 3 miesiące),wystawia ci pismo o nieskuteczności egzekucyjnej.Z tym pismem idziesz do MOPSU wypełniasz formularz,dołączasz zaświadczenie o zarobkach ( lub ich braku) i składasz w MOPsie.MOPS po oki 1 miesiącu przysyła ci decyzję o zaliczce alimentacyjnej ( może to być również zasądzone 300 zł) i wyrównuje za te miesiące,za które nie otrzymałaś alimentów. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość.Ja bym ci radziła zgłosić się na wywiad z MOPSU,na pewno przyznają ci jakies pieniądze na przetrwanie.

Gość aaaaga
do aaaaagi z godz14.08 nie podszywaj się pod kogoś, tobie to się przyda pomoc ale psychiatryczna do pozostałych wielkie dzięki

Gość weronkahgt
dostaniesz 170 zł

Gość sama mama
jeżeli nie ma żadnych dochodów OTRZYMA CAłą KWOTę ALIMENTóW Z MOPSU!!!!

Gość weronkahgt
z mopsu bo tyle wynosi zaliczka alimentacyjna,to ile masz zasaszone nie ma tu znaczenia