Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejsi

Torbiele i zwapnienie na serduszku

Polecane posty

Gość kejsi

Hey dziewczyny bylam ostatnio na USG3D i lekarz wykryl u mojego maluszka dwa torbiele na mózgu i zwapnienie na serduszku, zapewniala mnie ze zniknie to pod koniec ciaz i nie ma wplywu na rozwoj dzieciaczka ale ja jednak sie martwie czy ktoras z was spodkala sie z czyms takim????

Gość kejsi
hey dziewczyny naprawde nic nie wiecie na ten temat?????????

Mój kuzynek urodził się z torbielami w główce, dziecko jest cały czas rechabilitowane, ale na szczęście torbielki się wchłaniają. Maluch ma teraz 4 latka i rozwija się normalnie. A co do zwapnienia w serduszku to mój Miki ma jakąś błonkę w jednej z komór, która z wiek ma zwapnieć i przestanie istnieć. Trzymam kciuki za twojem maleństwo na pewno będzie dobrze.

Gość kejsi
no to zabardzo mnie nie pocieszylas

Mój Synek co miał kilka torbielków w główce (powylewowych - bo to wcześniaczek), dwa były duże kilka mniejszych, pojawiły się po przebytej sepsie, gdy Malutki miał 1,5 m-ca życia (korygowane minus 1,5 - czyli powinien się uordzić za 1,5 m-ca), wszystkie torbielki wchłonęły się w 4 m-cu życia, Synek rozwija się prawidłowo:) Nie powiem Ci nic o zwapnieniach na serduszku, ale jeśli lekarz Ci mówi, że będzie dobrze to tego się trzymaj......zapewne to nie pierwszy taki przypadek w jego karierze zawodowej i wie co mówi. P.S. Ja też się zamartwiałam torbielami Synka, choć powtarzano mi cały czas, że jest duża szansa, że się wchłoną bez śladu - i się wchłonęły:) na szczęście:)

w 15 tygodniu na usg lekkarz zauwazył kropeczkę na serduszku.... .. zapewnial ze bedzie okk ...wchlonie sie ..zniknie i znikla .. ::::)