Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociarzyca

Problem z małym kotkiem- pomoże ktos?

Polecane posty

Gość kociarzyca

Do weterynarza ide dopiero w poniedzialek. Od paru dni mam małego kotka, czuje sie OK, wyglada na zdrowego, jest wesoly, nic go nie boli. Na oko ma ok2-3 miesiecy. Tylko jeden problem. Na brzuszku ma taka rozowa wypuklosc, co to moze byc? Dodam ze to chlopak i na pewno to nie siusiak i jajka, bo to ma dalej :D

Gość nbvnbnbh
NAJLEPIEJ ZAPYTAM na kocim forum np miau.pl czy czy czyms takim to ci fachowo odpowiedza

Gość nbvnbnbh
*zapytaj

Gość kociarzyca
ok dziekuje, to faktycznie rozsadniejsze.

Gość pewnie ślad po pępowinie
jest mniej więcej na środku brzuszka

Gość kociarzyca
Tak wlasnie myslalam, ze to moze byc to, nic sie tam nie paprze, tylko jest wypukle, rozowe. Czy to zniknie?

zniknie zniknie :)

Gość kociarzyca
Uspokoilam sie ;) Kochany jest ten kocurek :P

zgadzam się z tobą, mam trzy koty niesamowicie rozpieszczone :)

Gość Asilola
Prawdopodobnie jest to przepuchlina. Miałam podobne zmartwienie z moim psem. Weterynarz kazał tą "wypukłość" masować i faktycznie po jakimś czasie znikła. Co do masaowania to się wstrzymaj, bo nie wiadomo czy faktycznie jest to to samo no i jakie zalecenia da lekarz. Myślę że do poniedziałku możesz spokojnie "cieszyć się kotkiem" bez zbytniego zmartwienia. Gdyby było to coś poważniejszego wywołałoby inne objawy - kot by nie jadl i był osowiały.

Gość kociarka27
Ja mam za to kocurke ;) Majac moze 6 mc tez miala wypuklosc na brzuszku, zainteresowalam sie tym bo nie dawala sie po nim glaskac. I okazalo sie, ze to cysta na sutku. Naszczescie wszystko skonczylo sie dobrze i od tego czasu chowa sie zdrowo :)

Gość kociarzyca
Kociak jest zywotny, az nadto, szama wszystko, mam nadzieje ze to nie przepuklina, dawala by jakies inne objawy? Kiedy znika ten ewentualny slad po pepowinie?

Gość kociarzyca
Troche sie martwie ta przepuklina, jak wtedy wyglada brzuch? Jest caly duzy czy wypukly w jednym miejscu? Moj kociak ma normalny brzuch tylko ta wypuklosc. Czytam na miau.pl ale jest tam o przepuklinie takiej dosc powanej- gdy caly brzuch jest nabrzmialy