Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nurtuje mnie

Nurtuje mnie to// ******

Polecane posty

Gość nurtuje mnie

MOJA praca. MATKA BIERZE NA MNIE ALIMENTY .MAM SKONCZONE 18 LAT I CHCE PODJAC PRACE SEZONOWA NA OKRES WAKACJI.CZY JAK DOSTANE UMOWE ZLECENIE TO TO SPOWODUJE ZE STRACE PRAWO DO TYCH ALIMENTOW?????????????? PROSZE O ODP.

Jejku...chcialabym ci pomoc i odpowiedziec bo czytam ten temat juz ktorys raz ale nie wiem :-( Musisz zapytac kogos kto zna sie na prawie.....

Gość upuphuphup
niestety jesli podpiszesz legalna umowe tak

Gość trattatata
Nie wiem dokładnie jak to jest, ale jeśli otrzymujesz alimenty z ZUS czyli od Państwa, to mogą zawiesić alimenty na jakiś czas lub będziecie musieli zwrócić świadczenia jak się dopatrzą ( po paru latach ). Jeśli otrzymujesz od Ojca, to on nie musi wiedzieć, zawsze możesz powiedzieć, że te alimenty są dla Ciebie niewystarczające i byłeś zmuszony zarobić sobie na książki czy inne potrzeby.Najlepiej jak podejdziesz do Sądu, wydział alimentacyjny i zasięgniesz informacji.Jeśli się uczysz nadal, a szkoła jest dzienna to nie powinno być z tym problemu, a jeżeli uczysz się zaocznie czy wieczorowo to ojciec musi wyrazić zgode na dobrowolną pomoc.

Gość zielona pomarańczka.
tia