Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SzybcyiWsciekli

problem... brak w uzębieniu.

Polecane posty

witajcie! nie mam na górze zęba czwórki od długiego czasu... noszę protezę tymczasową ale chcę coś stałego bo to jest męczące.. korzeń w tej czwórce nadaje się tylko do usunięcia więc chciałabym mieć zrobiony mostek bo na implant nie stać mnie. 1.ile taki mostek kosztuje? 2.czy bardzo się zniszczą zęby te zdrowe oszlifowane? 3.wiem ze najpierw muszę miec usunięty korzeń.. czy jeśli mi usuną to od razu mogą mi zrobić mostek? jesli nie to przynajmniej czy w tym czasie bede mogła dalej zakładać tą protezę tymczasową??bo nie chcę chodzic szczerbata. a teraz drugi problem...bo zęba tez nie mam z drugiej strony tylko ze on jest dalej... równiez mam protezkę tymczasową... natomiast ząb sąsiedni na ktorym byłby mostek umieszczony nadaje się do leczenia kanałowego.. jesli mi go wyleczą to będzie się nadawał jako podpora do mostka? albo czy oprocz mostka i implanta jest cos innego stałego?w jakiej cenie i na czym to polega? zalezy mi na tych odpowiedziach...

Gość I masz 18 lat
? :(

Gość sama prawdaa
dentysta by ci na te pytania opowiedzial :O w czym problem nie mozesz sie do jakiegos wybrac?

koronki nie zrobi sobie jak nie ma korzenia... mostek to koszt 2100 zł, przynajmneij w moim miescie... wiem, bo za chwile mnie tez to czeka :(