Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homeopatiaToŚciema

Homeopatia to ściema

Polecane posty

Gość homeopatiaToŚciema

Polecam stanowisko Naczelnej Rady Lekarskiej z dnia 4 kwietnia 2008 r. w sprawie stosowania homeopatii i pokrewnych metod przez lekarzy i lekarzy dentystów oraz organizowania szkoleń w tych dziedzinach http://www.nil.org.pl/xml/index

Gość homeopatiaToŚciema
to wiem że wiadomo od dawna, ale niektórym trzeba przypominać, że Ziemia krąży wokół Słońca a nie na odwrót. To że wiara czyni cuda też wiadomo, ale sprzedawanie kilku gramów cukru za 15-20 zł pod szyldem apteki jest nieetyczne nawet jeśli komuś to pomaga jako placebo!!!!

Gość homeopatiaToŚciema
a mój jest NIELECZONY tą metodą i też nie narzekam

Gość najmądrzejszy stylista
homeopatia to placebo

Gość homeopatiaToŚciema
naiwność niektórych jest przerażająca!!!!!!!!!!!!!!!!!! w wiedzmy , wampiry i świętego Graala dającego nieśmiertelność też wierzycie?

Gość Lekarz Aptekarz
TAK, mówmy głośno, że homeopatia to ściema. Zabiera nam kasę, nikt z homeopatów nie chce sponsorować wycieczek :)

Kazdy robi jak uwaza..moj na bolace uszy nie dostaje antybiotykow itp.

Gość homeopatiaToŚciema
ale widać DARA twoją niekompetencję. Nikt odpowiedzialny nie daje na bolące ucho antybiotyków. Poza tym wiele antybiotyków jest pochodzenia naturalnego. Niewiedza każe ci demonizować antybiotyki. Stosowane racjonalnie są naszym sprzymierzeńcem w przeciwieństwie do bezwartościowych homeopatycznych cukierków dla naiwnych. Mówi ci to farmaceuta, który jakby chciał zarobić sprzedawałby i polecał homeopatię! a tego nie robię bo jestem uczciwy!!!!!!!

No bardzo Ci przepraszam ale ja ni e pisze ze jestem jakims specjalista,Antybiotyki-w Polsce daje sie ich o wiele za duzo.Wiele dzieci ktore znam na zapalenie ucha dostaje wlasnie antybiotyk...Ja lecze dzieci u lekarza ktory tez stosuje homeopatie-co nie oznacza ze wyklina antybiotyki,jak trzba to trzeba.Ja tylko wlaczam homeopatie do leczenia moich dzieci i jestem zadowolona i dlatego wyrazilam swoja opinie

A co powiesz o Biorezonansie...?Bo ja rowniez stosowalam i moj synek pozbyl sie alergii na mleko...

Gość homeopatiaToŚciema
antybiotyków stosuje się za dużo na całym świecie i to jest Truizm każdy to wie! Natomiast przykre że podajesz dzieciom leki niezbadane o których nic nie wiemy prócz tego że są zwykłym cukrem. To nieodpowiedzialne. Wiele dzieci nie jest leczona homeopatią i też są zdrowe. Nie żyjemy w społeczeństwie dzieci -k kalek zawdzięczających swoją egzystencję homeopatii!!!!!! Żyjemy za to w świecie w którym antybiotyki uratowały miliony istnień.

Gość homeopatiaToŚciema
to nie dyskusja o biorezonansie a o homeopatii. Nie wiem zbyt wiele o biorezonansie. Za to wiem bardzo wiele o nieuczciwości i haniebnej drwinie z medycyny jaką jest homeopatai!

Przeciez nie pisze ze dzieci leczone tradycyjnie sa chore...Ja tylko uwazam ze nie na wszystko trzeba dac antybiotyk.Ja mam takie a nie inne doswiadczenia z homeopatia i juz ,nie uwazam ze moje dzieci sa zle leczone.Gdybym polegala na medycynie tradycyjnej to od malucha moje dziecko dostawaloby leki wziewne( i nie przecze ze to dobre leki-tylko nie zawsze) .Nam pomogla homeopatia i ..i tyle.Mam swiadomosc ze nie na kazdego ona dziala np. przy drugim synu na niewiele sie zdala-bo to byla alergia a nie \"normalne\"choroby.

Gość homeopatiaToŚciema
ALE PO CO TY W OGóLE MIESZASZ KWESTIę ANTYBIOTYKóW W TYM TEMACIE? LEKI HOMEOPATYCZNE Są POLECANE TAKżE NA BóLE REUMATYCZNE, ZMęCZONE OCZY I CHOROBę WRZODOWą. PROBLEM W TYM żE NIKT POZA HOMEOPATAMI I NAIWNIAKAMI KTóRZY Ją STOSUJą NIE UDOWODNIł SKUTECZNOśCI TERAPEUTYCZNEJ TAKICH GłUPOT. ALBO BAWIMY SIę W CZAROWNICE ALBO W NAUKę. ROZUMIEM żE nACZELNA RADA LEKARSKA TO WG CIEBIE BANDA PRTZEKUPIONYCH PAJACóW?

Ja stosowalam te leki tylko w chorobach dzieciecych.Ja nie mam nic do Rdy Lekarskiej.Moim dzieciom pomogla homeopatia i co ,mam pisac ze nie pomogla??? Jakis silnie wsciekly jestes na homeopatie... Twoje prawo ,ja nie jestem lekarzem i pewnie sie nie znam ...ale jak juz napisalam nam pomoglo...Milego Wieczorka

Gość homeopatiaToŚciema
problem w tym, że to nie masz dowodów na to że wyzdrowienie twoich pociech jest dziełem homeopatyków. Ja np zdrowieję po infekcji nie stosując antybiotyków, jak boli mnie ręka to za jakiś czas przestaje, a jak jestem zmęczony to po wyspaniu jestem pełen wigoru. Potrafię to wszystko racjonalnie wyjaśnić i nie jest to zasługą homeopatii tak jak wyzdrowienie twoich dzieci nie koniecznie (a raczej na 100%) nie jest zasługą tych magicznych cukrowych granulek, którymi co najwyżej można posłodzić herbatę.

Gość Arbuz88
no niestety naiwniaków u nas sporo! moja babcia leczyła zapalenie pęcherza moczowego wywarem z głogu. Mój nieopatrzny dziadek po prostu przesypał mącznicę lekarską do torebki po głogu. Babcia po tygodniu stosowania cudownie ozdrowiała. Jestem pediatrą i pamiętam jak w ubiegłym roku matka "wyleczyła" alergię (katar, zapalenie spojówek, lekka obturacja) u dziecka, lekiem stosowanym w zatruciach pokarmowych. Lek działa tylko miejscowo na przewód pokarmowy i się nie wchłania. Bardzo się zdziwiła, kiedy jej wytłumaczyłam że pomyliła lekarstwo i że nifuroxazyd nie pomógł zwalczyć alergii u dziecka. Nie ma takiej możliwości. A może po prostu minął sezon na pyłki? Homeopatia to wielkie oszustwo ale pełno w społeczeństwie idiotów wierzących w horoskopy i baśnie!

może homeopatia to ściema, ale niezbadane możliwości ludzkiego mózgu to już , nie taka ściema. Moja nieżyjąca już w starszym wieku ciotka, dostawała zastrzyki z morfiny, a że ciągle domagała się zastrzyku, lekarz z tego samego pudełka co morfina wyjmował fiolkę z wodą destylowaną i robił jej zastrzyk, bóle mijały, dostała wodę a o tym wiedział tylko lekaż i ja po fakcie. A więc byłbym trochę ostrożny z tymi stwierdzeniami, bo dzieją się takie rzeczy, które się fizjologom nie śniły, nie mówiąc, już o filozofach