Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktia

PIP - pytanie

Polecane posty

Gość ktia

Witam, mam pytanie odnośnie działalności Państwowej Inspekcji Pracy. Wiem, że zaraz ktoś mnei odesle do ustawy o PIP ale bardziej interesuje mnie jak wygląda t w praktyce. Mam problem - zakończyłam prace w lutym a do dziś nie otrzymałam ostatniego wynagrodzenia (ok 1000 zł) i chciałabym je odzyskać. Co mogę zrobić? Jak wyglada taka procedura w PIPie? czy może ktoś miał podobny problem? prosze o rady i z góry wszystkim dziekuje 🖐️

Gość taka z wroc...........
Kolezanko! przede wszystkim napisz skarge pisemna- na pracodawce! opisz konkretna sytuacje!!!!adrees firmy , dane pracodawcy ! swoje dane kontaktowe! i pozniej skarge przeslij na adres Pip, lub dostarcz osobiscie!!Dany ispektor , któremu skarga zostanie zlecona robi kontrole i wyjasnia sprawe - jezeli jest podstawa - bedziesz miała wyegzekwowane wynagrodzenie! jezeli nie wiesz jak sie zabrac za pisanie skargi- przyjdz do Oipu tam sa co dzinnie dyzury prawniów- bedaziesz mogła porozmawiac o danej sytuacji!-n poprostu porada prawna! ale i tak jezeli bedziesz chciała doprowadzic do kaontroli przez inpektora! skarga musi byc napisana!!!powodzenia!inie nie daruj nieuczcuiwemu pracodawcy

Gość ffffffffffffffffffffffffrezja
mozesz isc i poprostu powiedziec o co chodzi jezeli własciciel sie inspekcji wystraszy to zaraz zapłaci jezeli nie długa droga przed tobą :O znam rozne przypadki i roznie bywało :) Mam tylko nadzieje ze nie trafi ci sie tak jak u mnie w miescie konował co to sie bedzie madrzył i nic nie zrobi :O