Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniakwp

Chcę mieć bulimie! Pomożcie mi..

Polecane posty

Witam! Mam 18 lat i bardzo chcę schudnąć, czasem zjem za dużo i mam ogromne wyrzuty sumienia. Boli mnie żołądek mam ochote to wszystko zwrócić ale nie potrafię. Wczoraj nie wytrzymałam zdecydowanie zjadłam za dużo i postanowiłam działać. Weszłam na kafeterie i zaczęłam czytać o wywoływaniu wymiotów. Żaden sposób nie chciał pomóc. Wypiałam wodę z solą, potem z sodą, z węglem lecznicym też. I nic mi nie pomogło. Palce też nigdy nie pomagały, chociaż wczoraj się zmusiłam trzymałam je tak długo w buzi dopóki mi się nie uda. I.. udało mi się. Po tym czułam sie troche słaba o 20 poszlam spać. Ale dziś czuje się lżejsza. Chciałabym jeść to co lubie w małych ilościach i potem to zwracać i chcę porad czy mogę tak robić, jak długo , jakie potem mogą być tego kosekwencje. Najlepiej gdyby znalazła się tu jakaś dziewczyna z bulimią której choroba nie szkodzi (podoba jej się i robi tak dalej). Pozdrawiam!

Gość żryj mniej a nie zygaj
bedzie ci jechalo z geby jak shrekowi przez ciagle wymioty i nawet pasta nie pomoze :O

jesteś nienormalna, ja męczę się z tym od dłuższego czasu i właśnie obiecuję mojemu facetowi że przestanę...kolejny raz. boli mnie dosłownie wszystko. tak bardzo chciałabym przestać, że nie masz pojęcia. miałam kiedyś 65kg, po liceum 58, ważyłam się dwa miesiące temu a teraz boję się wejść na wagę. to nie jest tak że chudniesz tam gdzie masz nadmiar. chudnie Ci wszystko, ręce, policzki. szczerze Ci radzę, nie ucz się wymiotować, bo później będzie Cię korciło. tak jak mnie...

Gość julka1234
kretynko jak sie ma bulimie to niekoniecznie sie chudnie!!! ja mam bulimie od 5 lat i wcale nie jestem chuda mam 63kg i 168wzrostu

ja nienawidze zygania, chocbym była struta i miałoby mi to przyneisc ulgę bede sie męczyc ale nie żygnę :P Ale za to lubie byc głodna :P Wiem, ze niezbyt to normalne ale lubie ten stan, jeszcze zanim zaczyna ssac tak na powaznie w żołądku, ten stan lekkosci, w głowie jakby sie wszystko lekko kręciło, taki wstęp do omdlenia :P

Gość nie wlaź w to
nie ryzykuj, wyladujesz potem u psychiatry. Choc powiem szczerze ze mnie czasem korci, a to dlatego, ze czasem jak zwymiotuje (wymiotuje raz w miesiacu, jak dostaję okres,tak zle się czuje jak zjem, ze sama zwracam)to potem czuje się taka lekka, i tak mi dobrze, ze mam ochotę czesciej....

Gość bedziesz miala zepsute zeby
od kwasow zoladkowych i bedzie ci jechalo z geby, w sumie dla facetow obrzydliwie

strasznie mnie pojechaliście! Ja nie jem duzo tak jak napisałas \'zryj a nie zyaj\' waze 54 kg mam 165 cm wzrostu. Po prostu chce to wymiotowac co zjem i juz i chcialabym porad jak to robic, bo wklDAM PALCE BARDZO DUZO RAZY PROBUJE ALE MI NIE WYCHODZI I wtedy tylko sie mecze. nie wiem jak bede probowala duzo razy to mi wkoncu sie uda wymiotowac po kazdym posilku?!

Ja już bym wolała byc gruba , niz by mi miało z buzi walić wymiocinami , bo bulimiczki tak maja , nie wspominajac o innych objawach..

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
skoro dobrze ważysz to po co ci bulimia? to niezdrowe na przewod pokarmowy - kwasy nie zostaja gdzie trzeba tylko "chodza" po przelyku - zniszczysz przy okazji zeby

poza tym bulimia to zwyczajne lenistwo - idz na silownie i zrob cos z cialem jak ci nieodpowiada

napisałam że nie jem duzo a nie ze dobrze waze bo tak nie uwazam :) Bardzo bym chciała jakies wskazowki jak zaczc regularnie wymiotowac :)

lenistwo dla tych co nie cwicza, dla mnie ostatnie wyjscie. Ja biegam codzien rano , chodze na basen aero i ok 200 brzyszkow robie dziennie zawsze staram sie cwiczyc ale nic..

Gość sdfgh
czy ty jestes aby napewno normalna, zdajesz sobie sprawe jakie glupoty piszesz, masz rozum gowniary, jesli uwazasz ze majac bulimie mozna nie miec problemow, stuknij sie w glowe. Po co wogole chcesz schudnac, ja mam 162 cm i waze 47, chce przytyc do 52, bo wygladam za chudo. daj sobie spokoj, bulimia to choroba psychiczna, moze doprowadzic do smierci, nie przestaniesz jak bedziesz chciala. i ktos ma racje mowiac, ze mozesz byc gruba i miec bulimie, zastanow sie

BULIMIA to nie lenistwo to problem psychiczny idioci nawet nie wiecie o czym mowicie i nie zyczę wam nikogo w rodzinie z ta chorobą

nie przyszło ci do glowy, ze taki masz typ budowy? nie wszyscy sa drobnokoscisci rob co chcesz zreszta - masz osiemnascie lat - jak bedziesz cuchnacym wymiocinami wrakiem to na swoja prosbe

To zdecydowanie choroba , i to bardzo ciężka ale głupota jest samemu sie w nia wpędzac.Ja niestety pracowałam z dziewczynami , które chciały sie wpedzic w anoreksje i czesto sie to udaje , wystarczy motywacja, a o nia nie trudno.Szkoda tylko ,ze pozniej jej brakuje jak trzeba wyzdrowiec..

czytalam te zmiany, nic strasznego.. Bosh nie jestem nienormalna. Bylam u lekarza bo chailam zdrowo sie odzywawiac, nikt mi nie mogl niczego doradzic to sama sobie opmoge w jakis sposob. Jak majac byuliie mozna przytyc? ! bym musiala jesc do obledu.. :|

Moze by mi przyszlo to do glowy , ale nie jestem grubokoscista zanim mi kosci bedzie widac to bym musiala min. 4 kg zrzucic. Po prostu mam brzuch i juz, nie moge go zrzucic . zreszta zle sie czuje ja cos zjem . pelan , a lepiej jak to zwroce.

inwigilatorze - znim kogos 'zidiocisz'... dziewczyna pisze, ze nie ma duzego apetytu i je normalnie - chce jednak dalej zrzucac z masy ona nie jest bulimiczka - wydaje sie jej ze znalazla dobra dorge na odchudzanie, ot co

Zapuściłas sie a teraz myslisz ,ze tak łatwo Ci to przyjdzie.Skoro wolisz zeby Ci przełyk krwawił , zebys smierdziała wymiocinami i sokami zoładkowymi ( bo od wymiotowania podchodza do przełyku ,a kwasy go niszcza) , zzółkna Ci zeby , itp. Kazdy facet wolałby miec juz taka troche grubsza dziewczyne ,niz smierdzaca wymiocinami bulimiczke. I nie mowie tego zlosliwie , troche sie na to napatrzyłam:/

Moze napisze raz jescze. Mam 18 lat, waze 53 kg, mam 165 cm wzrostu. Nie jem duzo chociaz czasem lubie zjesc a ogolnie kocham jesc, nie zapuscilam sie bo codziennie biegam plywam chodze na aeroik i saam w dmu cwicze robie brezuszki (ok.200 napewno minimum). Moj problem jest taki ze diety na mnie nie dzialaja a ja chce bardzo schudnac. Zeby mhmm kupie sobie paski wybielajace rto zolte nie beda, chce tylko wiedziec czy jak zaczne wymiotowac to czy potem mi to bedzie automatycznie po kazdym posilku przychodzilo.?:)

Gość Nastolatka___
Zrobisz sobie krzywde - poranisz gardło i cały przewód pokarmowy , bardzo łatwo może dojść do zakarzenia całego organizmu, krwi. To niezbyt mądry pomysł na odchudzanie. Zamiast motywować się do żygania spróbuj zmotywować siędo ćwiczeń

nie nie bedzie samo sie nie rzyga jak zaczniesz wymiotowac to pozornie bedziesz panowala nad tym do czasu a pozniej jak juz wpedzisz sie w koszmar napisz do mnie w sumie skoro jestes taka płytka gratuluje bede pierwsza osoba ktora wtedy kupi na swoj koszt torbe zarcia i bede czekala jak pozniej bedziesz wisiala nad kiblem płaczac i nienawidzac siebie bo przytyjesz w ciagu 2 tyg np dziesiec kg z czego polowa to woda z powodu rozwalonego organizmu