Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniakwp

Chcę mieć bulimie! Pomożcie mi..

Polecane posty

Dziewczyno, daj spokój! Bulimia to nie dieta tylko choroba psychiczna. Chcesz świadomie wpędzić się w chorobę psychiczną???

:-o Kiniak, nie wiesz co piszesz. Tak bardzo chcesz mieć zniszczony żołądek i popsute zęby???? Nie myślałam że tacy głupi ludzie istnieją.........

Cup of coffee, b. dziękuję Ci ;) Uświadomiles mi ze chyba procz 6 i 7 pkt reszta tych kryterii zgadza sie ze mna.. Więc teraz co mam robic?! :(

Gość ales ty durna nieprzecietnie
" Zeby mhmm kupie sobie paski wybielajace rto zolte nie beda" No, w sumie racja. Po prostu wcale ich nie będzie, bo się popsują - raz, od kwasu, dwa - z braku dobrego odżywiania.

:( moze to kwestia zainteresowania sobą kogoś.. bo tak piszecie że sama sie zastanawiam po co mi to.

Gość Nastolatka___
b. dużo to znaczy ?

Gość asdasd
jak chcesz żeby Ci śmierdziało z gęby to możesz nie myć zębów przez kilka dni... Przy rzyganiu właśnie tak jest, nie mówiąc o rpzepięknym kolorze szkliwa....

b. duzo tzn, rano biegam, chodze na baen min. 3 razy w tyg. na aerobik min 2 razy w tyg. codzien w domu robie ok 200 brzyszkow i jakies cwiczenia inne, krece tez hula hopem noi na rehabilitacje chdze na ktorej tez troche pocwicze.

Gość Nastolatka___
hmm przede wszystkim rozłożyłabym ćwiczenia na serie po np. 15 x 20 w ciągu dnia. Jeśli zależy Ci bardzo na zgubnieniu kilogramow - pomyśl o diecie rozdzielnej, wiesz co to za 'dieta' ? ja schudłam na niej już 9 kg od świąt bożego narodzenia...

Gość Nastolatka___
bardzo proste : jesz co chcesz i do woli ALE 3/4 posiłku to warzywa 1/4 to węglowodany LUB białko < nie łączymy węglowodanów z białkiem, czyli nie jemy np. chleba z szynką > no i unikasz słodyczy i napojów słodzonych ;)

Wydaje się proste ale gdzie miejsce na zboża czyli np, musli, otreby czy kromke z czyms?

Gość Nastolatka___
jabłka i cytrusy do woli !! chleb bez masła z plasterkiem chudego sera lub twarogu i do niego sałatka musli możesz jeść np. ze świeżymi owocami choć niezbyt często... to taki rodzaj slodyczy w diecie ; P

Mogę Ci napisac co chce jutro zjesc, i mi powiesz co jest dobrze a co zle?? Wiec rano o 7 wypije herbatke Slim Active, potem pol godz przed sniadaniem tabletki 2 them line II. Na sniadanie deser z gerbera, potem w szkole zjem sobie jablko i marchewke. przed obiadem znow 2 tabletki i na obiad ser bialy z ogorkiem salatka zielona szczypiorkiem i jogurtem naturalnym z pieprzem i sola. przed kolacja herbatak i na kolacje sok marchewkowy. ??:):)

Kinia rozregulowałaś sobie metabolizm przez takie odzywianie , dlatego nie mozesz schudnąć.Musisz przestrzegac zasad zywienia , bo inaczej nigdy nie bedziesz miała ładnego ciała.

przez jakie odzywianie?? takie jak powyzej? to jest złe? dlaczego? jem o regularnych porach.. :(

pij duzo wody przed jedzeniem i herbate która wypełnia żołądek i czujesz sie syta. Jedzenie przygotowywuj na małych talerzach, tak by oszukac oko/umysl że jest duzo jedzenia. Jedz bardzo, bardzo powoli, przezuwaj kazdy kęs, umysł po 15 minutach dopiero dostaje informacje od żołądka. To sa takie ogólne informacje co do sposobu jedzenia...

dziękuje bardzo a jesli mozna wiedziec czy jak zjem tak jak poznizej czy bedzie to dobre? Wiec rano o 7 wypije herbatke Slim Active, potem pol godz przed sniadaniem tabletki 2 them line II. Na sniadanie deser z gerbera, potem w szkole zjem sobie jablko i marchewke. przed obiadem znow 2 tabletki i na obiad ser bialy z ogorkiem salatka zielona szczypiorkiem i jogurtem naturalnym z pieprzem i sola. przed kolacja herbatak i na kolacje sok marchewkowy. ??

Jak dla mnie brzmi ok :) rozszerz tez te diete o chude mieso (nie panierowane) lub kotlety sojowe jezeli jestes wegetarianką i o rybe (tez bez panierki). Jedz duzo sałatek i pij duzo wody :)

wlasnie co do tego miesa to nie mialam kogo wczesniej sie o to spytac, jak je przygotowywac na czym smazyc?? Pieprz sol wegeta i zupki na szyko sa bardzo szkodliwe??

potrzebuje kogos kto by mi mowil ze tak moge zjesc nastepnego dna, zeby mi doradzal co nalezy z tego rozpisu dodac czy odjac. wtedy latwiej mi byloby zrezygnowac ze zwracania pokarmow gdyz bylabym pewniejsza ze dobrze jem!:) ❤️

Przyprawy w ogole nie są szkodliwe. Mięso drób czy ryba sa zdrowe i potrzebne dla orgaznizu a tuczące w nich jest panierka, dlatego ja cycki kurczaka lekko rozbite wrzucam na rozgrzane 3 łyzki oliwy bądź oleju :) Co do ryby zalezy od rodzaju, niektóre są strasznie kruche i je owijam w folie aluminiową i piekę, skropiona sokiem z cytryny jest pyszna, mozna wrzucic od razu troche warzyw do tego zwiniatka ;)

motionlotion dziękuję Ci bardzo! :) Mówisz mi same prawdziwe rzeczy które gdzieś kiedyś umkłky mi przez ucho. Bardzo byłabym Ci wdzięczna jezeli to nie jest jakis problem dla Ciebie imasz czas, gdybyś mi codzien mogl mi poprawiac jadlospis czyli dodawac badz odejmowac produkty tak mi to co zjem przez caly dzen bylo malokaloryczne dobrze polaczone i duzo wartosciowe. Pozdrawiam! :)

Ja sporadycznie wpadam na kafeterie niestety ale poobserwuj badz zaloz topic na dietach, tam sa dziewczyny z wielkim doswiadczeniem na temat łączenia produktów i zasad zdrowego odzywiania. Z pewnosci Ci doradzą co mozna łączyc ze soba a co nie (na pewno nie białko i węglowodany) itp :) Pozdrawiam :)

Gość Znawczynie
Dobrze wiem o czym mowisz . Zjesz za duzo i nie mozesz przez caly dzien normalnie funkcjonowac, bo poprostu czujesz sie wzdeta ... Mialam to samo . Chcialam wymiotowac, ale mi sie nie udawalo, poprostu jakbym cos miala zablokowane . Wiec kupilam herbatke przeczyszczajaca. Dzialo o wiele lepiej . Uwierz mi . Staram sie jesc teraz tak, zeby nie najesc sie do syta tylko tak, zeby nie czuc glodu . Czasem wymiotuje, ale to bardzo, bardzo zadko, bo od tego potwornie niszczy sie szkliwo na zebach . Wiec jem zdrowo, nie za duzo i pije do tego herbatke . Stracilam juz tak 5 kg w dwa miesiace . Powoli ale skutecznie ;) Polecam ;DD

Gość ty głupia babo!
ja juz sie w to wpakowalam i nie radze!!!! na szczescier wyszlam z tego w poczatkowym stadium ale rozmawialam z dziewczyna ktora walczyla z tym pare ładnych lat i ekaekt: popękane jelite ubytki w zebach nie moze miec dzieci sucha skóra rozstępy ciągłe gazy zjebana psychika na maxa!!!! itp wiec naprawde zastanow sie ! bedziesz zalować

Gość też bulimiczka
Wypowiadają się tu też widzę osoby które nie mają pojęcia o bulimii i jadą po całości po dziewczynach, które niestety dotknęło to Co wy myślicie że to jest jakaś fanaberia jak niedorosłej autorki topiku|??? Kurwa!! Sama chorowałam 5 lat w tym ostatnie 2 lata żyganie dzień w dzień po kilka razy Nie wiem, może już mi wysiadło coś I nie jest prawdą ze Ci śmierdzi z buzi, bo masz na to sposoby A to że zeby lecą to straszna niestety prawda Mi wyleciały 2, w tym piatka i to widać jak się śmieje że jej nie ma Nie wspomnę o tym ile zębów mi się popsuło Ale żółte wcale mi się nie zrobiły I miałam chłopaka!!!! Tyle tylko ze go to tak naprawdę gówno obchodziło! Przez 2 i pół miesiąca zwymiotowałam chyba z 5 razy Nie wyobrażasz sobie dziewczyno jakie to jest uczucie nie robić tego prawie wcale jak przez 5 długich lat żygałaś non stop Weś się nie pakuj w to dziadostwo bo zmarnujesz sobie życie!!!! Mnie w pewnym okresie choroby nic nie interesowało, tylko to żeby znaleźć miejsce, nażreć się i wyżygać I bardzo przykro czyta się jak ktoś oczernia nie znajac przyczyny, przebiegu a mówi tylko o skutkach jakim są zółte zęby i nieświeży oddech Jak nie masz pojęcia o tym to się nie wypowiadaj beznadziejnie To choroba o podłożu psycicznym No i co z tego że schudłam 13 kg Mój organizm w rozsypce Ciągłe kłucie w żołądku, zawroty głowy, bóle w klatce piesiowej, anemia Jak chcesz to małolato sobie zafundować to pewnie i tak to zrobisz Bo jak ktoś nie przeżył to za skurczybyka nie zrozumie