Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co zrobic w tej sytuacji

Kobietki Drogie co ja mam zrobić?? Ukarać ? Powiedzieć?

Polecane posty

Otóż sprawa miewa się tak... Syn mojego faceta ma 12 lat.... Mieszka ze swoją mamą. Ja mieszkam ze swoim facatem. Kamilek przyjezdza do ojca zawsze na weekendy. W tą sobote robiłam pranie, ponieważ w piątek bylismy nad jeziorem na grillu itd...Dzieci sie wygłupiały i oczywiscie całe sie pobrudziły... Ale juz przechodze do rzeczy. Wyciągając jakiekolwiek rzeczy z kieszeni ,z Kamila kurtki wyjęłam 4 papierosy...Bez żadnego pudełka ;/ Połamane ;/ Nic jeszcze nie powiedziałam ani Kamilowi ,ani jego ojcu;/ Kurcze jestem w kropce,nie wiem czy mam ochrzanić Kamila,czy porozmawiac z Nim spokojnie,ale nie jestem przeciez Jego matką:( Czy powiedzieć mojemu facetowi? Ale wiem ,ze On sie strasznie zdenerwuje i Kamil mi juz nie będzie ufał:( Cholerka nie wiem co mam robić... zapomnieć? Strasznie zalezy mi na dobrym kontakcie z dziekciem mojego faceta...Wiem ze Jego syn strasznie mnie lubi itd... Co ja mam robić? Kochane pomózcie...!! On ma dopiero 12 lat!! ;/;/

Gość Bez kitu jesteś w bardzo
trudnej sytuacji. Ja tez raczej nie wiedziałabym co robić. I własnie jeszcze to ,że nie jesteś jego mamą ,hmm ja myślę,że może sama z nim pogadaj? Jeśli on Ci bardzo ufa i lubi Cie to jakoś pójdzie:) Wytłumacz mu ,że palenie jest złe ,bardzo złe,szczególnie w tym wieku! A może jednak ktoś podłożył mu te fajki? Nie wiem no różnie mogło się stać. Młody chłopaczek może chciał przyszpanować...Pogadaj z nim następnym razem :)

Gość nie mow ojcu bo masly cie
znienawidzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zgadzam się że powinnaś
z nim pogadać,jak kumpela.Rodzice pewnie by na niego krzyczeli,a to nie jest dobry sposób,ty jako osoba neutralna masz większe szanse na wytłumaczeniemu dlaczego palenie jest niezdrowe,szczególnie w takim wieku

Wlasnie dla mnie najlepszym wyjsciem jest pogadac z Nim na spokojnie w cztery oczy. Wiem ze On sie taty boi ,gdy zrobi cos zlego itd....

powiedz mu, ze nie urosnie jesli zacznie w tym wieku. najlepiej powiedz w taki sposob, ze tez mialas kolege ktory zaczal palic jak byliscie mali i zostal taki do tej pory. ;]

O dobry pomysł,z tym ze nie urosnie. Bo On mając 12 lat nie jest wysoki! I tym się przejmuje...mam nadzieje,ze zadziała

Powiedz mu to co powiedziałaś nam . Powiedz o swoich wątpliwościach i o tym że sama nie wiesz jak się zachować.Zobacz jaka będzie jego reakcja. Tylko wszystko na spokojnie Trzymam kciuki

on moze roznie zareagowac na to co mu powiesz, jesli jest nerwowy i nie pozwoli sobie wytlumaczyc, powiedz ze jesli nie zalatwicie tego miedzy soba bedziesz musiala powiedziec tacie.

Wlasnie to jest bardzo spokojny chłopaczek! Nie moglam uwierzyc jak wyjęłam te papierochy;/;/ Kamilek który tylko potrafi sie tulić,który dla swojego tatusia jest gwiazdeczką echh....;/ Musze z Nim porozmawiać ,jak przyjaciółka z przyjacielem...