Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mroczna wizja

czy obcokrajowiec ma szanse na przyzwoita prace w polsce?

Polecane posty

Gość mroczna wizja

Chodzi o mego meza Wlocha. Na razie mieszkamy we Wloszech, ja koncze tutaj studia. Coraz bardziej jednak myslimy o tym by pojechac do Polski. Ja mam studia zrobiona zarowno w Polsce jak i wkrotce bede miec i wloski dyplom z ekonomii. Z tego co slyszalam wloskie firmy teraz mnoza sie w polsce wiec nie powinnam miec wiekszych klopotow ze znalezieniem pracy (tak slyszalam od znajomej ktora pracuje w jednej z takich firm). No wlasnie teraz chodzi o mego meza: zna bardzo dobrze angielski i francuski. niestety slabo wlada polskim. z wyksztalcenia jest filologiem ale pracowal do tej pory w informatyce i turystyce (w hotelu na recepcji i w administracji). Czy ma szanse na jakas dobra prace w Polsce?

Gość
Jest sporo firm polsko-jakiś tam, gdzie obowiązującym językiem jest angielski (sam kiedyś w takiej pracowałem). Niech szuka polsko-włoskich. Czy jakich innych. I ucz go polskiego. Na pewno będzie to jakiś atut.

Gość mroczna wizja
dzieki:)))

Gość na wszelki wypadek....
niech zrobi przed wyjazdem papiery nauczyciela języka włoskiego. Zawsze to jakieś zabezpieczenie

Gość mroczna wizja
Powiem mu to. Na razie nasz wyjazd nie jest jeszcze postanowiony na sto procent tylko rozwazamy. Ale dzieki za podsuniety pomysl:))