Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikolka88888

postinor duo ciążą

Polecane posty

Gość do ijiji
bywalec, wymioty powyzej ok. 3 razy dziennie sa dla ciazy niebezpieczne i nalezy sie z tym zglosic do lekarza, wezmiesz na siebie odpowiedzialnosc jesli dziewczyna sie odwodni a dziecko bedzie niedozywione? wymiotujac tak czesto wyplukuje sie z organizmu nie tylko niezbedne skladniki odzywcze ale przede wszystkim cenne elektrolity!

do ijiji : W sumie w pewnym stopniu masz racje. Ale wiem jak było z moją siostra, moja przyjaciolka itd.. Wymiotowały okolo 5,6 razy dziennie i jakos ich dzieci są zdrowe jak ryby.. One też..

Gość do ijiji
to, ze czyjes dziecko jest zdrowe nie znaczy, ze jest to bezpieczne, niektore kobiety biora w ciazy ciezkie, niedozwolone leki ktore moga uszkodzic plod a tez ich dzieci sa zdrowe i czy to znaczy, ze mozna brac? nie, to znazcy, ze mialy szczescie przecie ja nie pisze, ze cos sie stanie ale moze sie cos stac! inaczej lekarze nie wyznaczaliby granicy wymiotow, prawda?

Ja dostałam czopki "dodupne" gdy wymioty nasiliły się do 4 i więcej razy dziennie. Nabawiłam się mimo wszystko anemii, bo za długo wymiotowałam w tak dużej ilości. Jak najbardziej do lekarza, najwyżej odeśle z kwitkiem bo zależy też - od kiedy to trwa i tak dalej.

Oczywiście, wymioty powyżej 3 razy dziennie lub takie, które uniemożliwiaja odżywainie mogą stanowić zagrożenie - bardziej dla zdrowia matki ale też i dziecka. Więcej o tym problemie: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,16 Sformułowanie Nikolki "ciągle wymiotuję" zrozumiałem że wymotuje codziennie. Jeśli wymioty są częste w ciagu dnia należy się zgłosić do lekarza, ktory podemie środki zaradcze. :)

Gdzieś tam w połowie poprzedniej strony Nikolka napisała, że wymiotuje po 8-10 razy dziennie. Też myślałam, że odwołujesz się do tej liczby ;)

napisala: \"...bo ja wciaz wymiotuje, a to9 raczej nie jest dla niego dobre\" Rozumiem, że ta 9-tka to nie liczba zdarzeń dziennie a przypadkowa literówka. Pozdrawiam wszystkich tu 🖐️ :)

Gość nikolka88888
"ja wymiotuje po 8-10 razy nawet" to wlasnie napisalam nic sie nie poprawia, cokolwiek zjem, czy nawet wypije odrazu zwracam i nie mma juz zupelnie sily, do tego jestem zalamana cala ta sytuacja i niue chce mi sie normalnie zyc :( nie wiem co robic..

Gość IŚĆ DO LEKARZA
po co się męczyć, to nie jest zdrowe dla ciebie, a lekarz coś ci przepisze na te wymioty i już.

Gość daria00999
moja kolezanka wziela i zadzialalo wiec nie oklamujcie dziewczyny

nikolka-----> Sorry, rzeczuwiście tak napisałaś - nie doczytałem. Przepraszam 🌻 Co meritum - jest dokładnie tak jak napisała ngLka także naprawdę - nie eksperymntuj. Nawet jeśli komuś przypadkowo się tak udalo (w co wątpię) to konsekwencje tego mioga być tragiczne.

piszesz o ciazy jak o pryszczu na czole. :/ dla takich jak ty antykoncepcja powinna byc przymusowa.

Gość a czy
tabletki antykoncjepcyjne, no powiecmy 5 sztuk dadza rade?

Gość upuppp
upppp

Gość tez jestem ciekawaa

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.