Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asmanaA

PROŚBA!!!!

Polecane posty

Gość asmanaA

Mam taka prośbę.Napiszcie mi czy w dzisiejszych czasach w Polsce możliwe jest,że murarz pracuje TYLKO 8 godz.tyg.i 5 dni w tyg.i zarabia na rękę 2200zł? Czy naprawdę może tak być,ze miesiąc w miesiąc tylko po te 8 h i 5 dni w tyg.pracuje i ma tak,ale dzisaj rano na ten temat posprzeczałam się ze swom facetem,bo On chce mi wmówić,ze właśnie za taki wymiar pracy murarze dostaja taka kwotę wypałaty na rękę. Czyzby w Polsce juz jest tak wspaniale,ze wystarczy 8 godz pracy i zyje sie wspanale...

Gość asmanaA
Soryy,w pewnym miejscu moja wypowiedz stała się nieskładna,bo wycieło mi pewne zdanie.

Gość kulinka
twoj facet ma racje w budownictwie zarabia sie tyle i o wiele wiecej nawet jako zwykły robol

Gość młoda dama
a to tak dużo i tak wspaniale?:> to chyba standard :)

Gość kulinka
a jako ze moj małżonek jest budowlancem, ma wlasna firmę zatrudnia murarzy, tynkarzy itp mowie powaznie jego tynkarza zawolal 3 na reke plus premie czy jak zwal te wszystkie pierdoly z wykonanie pracy w terminie ble ble ble

Gość on1234r56ty
twoj mezczyzna ma racje budowlanka to dobrze platna praca chociaz czasami jest tak ze trzeba robic po 12 ale to i tak ma swoj oddzwiek w wyplacie

Gość Wiiiiiiktoriaaaaaaaa
Ja Ci powiem jak w Polsce jest wspaniale: na studiach miałam super kolegę, on jednak z braku pieniędzy zrezygnował z nauki. Teraz ja mam mgr inż. i nie mogę znaleźć pracy, jestem na stażu gdzie zarabiam 750zł brutto a on pracuje jako robotnik w firmie drogowej i zarabia 4000zł brutto + 2000zł netto wyciąga na premiach za kurs który sobie zrobił na jakąś tam maszynę.... Tak jest w Polsce wspaniale :o

Gość asmanaA
OK,OK.ale czy budowlancy pracuja TYLKO 8 GODZ./5 DNI W TYG.i maja taki duzy zarobek czy musza po prostu minimalnie 10,12 godz na tą kwote pracować?

Gość młoda dama
Wiiiiiiktoriaaaaaaaa zgadzam się, ja pracuję za 1200 zł, niedługo będę miała licencjat, podczas gdy moi koledzy, którzy nie mają nawet ukończonej zawodówki mają po 4 tys. a wiosna-lato jak jest więcej pracy nawet po 5-6tys.

Gość asmanaA
Przepraszam,nie chodziło mi o to ile Wy zarabiacei,tylko o to czy mozliwoscia jest,ze TYLKO ZA 8 H/5 DNI W TYG.MOZAN DOSTAC NA RĘKĘ 2200ZŁ BĘDĄC BUDOWLANCEM.

Gość kulinka
tak jak ktos juz pisal pracuja 8 godzin lub wiecej (czesto stojac i nic nie robiac) i za "nadgodziny" dostaja dodatkowe pieniadze

Mój kolega pracuje w bardzo małej fabryce mebli i zarabia 2600 na lapę bez sobót-da się! Teraz nie potrzeba magistrów tylko pracowników produkcyjnych i to oni są najbardziej cenieni! pozdrawiam :-)

Gość krasulkaw
W budowlance zarabia sie w sumie chyba najlepiej moj facet jako zbrojarz zarabie 3000-3500zl miesiecznie za 10h pracy.Ma wyksztalcenie srednie i zadnych kursów!

Gość wefwe
a na dodatek jeszcze robotnikow brakuje. powyjezdzali wszyscy, dlatego ci co zostali są tak dobrze płątnie autorko odpowiedzx na twoje pytanie: TAK ,EJST TO MOżLIWE I TO NAWET POWIEDZIAłABYM, ZE PEWNE

Gość asmanaA
O tak,nagle kazdy pisze,ze w Polsce budowlancy pracuja tylko 8 h/5 dni w tyg i zarabiaja mnostwo kasy. Chyba wraz z moim facetem wszyscy tutaj wypowiadajacy sie do reszty nie znacie realiow albo po prostu macie do czynienai takjak moj facetya z normanymi leniami ktorzy w3ykorzystuja pracodawce,bo malo robia i zarobia :-)tylko,ze pierwszy raz słysze aby to pracodawca byl wykorzystywany

Gość asmanaA
Dodam ,ze mieszkam w miescie 26 tys.,prawda jest,ze troche ludzi powyjezdzało ale nie ma az takich budow zeby budowlancy byli az tak rozchwytywani jak w duzych miastach.

Gość moj tata pracuje 8 h dziennie
jako robol (pomocnik elektryka) i zarabia 1,8 tys zl na reke0) wiec to chyba ladnie ...

Gość
Nie wiem jak jest w firmie, w której pracuje Twój facet ale u mnie będą murować od 7:00 do 17:00. Myślę jednak, że to możliwe że zarabia tyle. A wy zazdrośnicy po studiach nie dyskryminujcie osób, które nie mają dyplomu za to fach w ręku. Skończmy ze stereotypem tępego i leniwego budowlańca - czasy się zmieniły. Każdy ma prawo godnie zarabiać, a praca na budowie to naprawdę ciężki kawałek chleba.

ja szanuje mojego ojca ... i wiem ze mu sie ta kasa nalezy ... ile on sie tam narobi ;/ Gdy byl strajk lekarzy to wkurzalo mnie jak lekarze dawli ten durny argument ze zarabiaja tyle ile pomocnicy murarza ;/ Niech zdejma kitle i niech zap ... na budowe ...

Gość asmanaA
:-) no to w cudownym kraju zyjemy,to dlaczego większość osob fizycznych narzeka na złe dochody :-)

zarabiaja mniej *

Nobo w wielu zawodach fizycznych zarabia sie grosze ;/ Na budowach jedynie dobrze da sie zarobic ! Bo przy np. wykladaniu towaru w hipermarketach, na produkcji w jakis wielkich firmach itd. ludzie nadal zarabiaja marna srednia krajowa ;/

Gość
I jeszcze zadajmy sobie pytanie: czy 2200 to po ostatnich wzrostach cen wszystkiego naprawdę takie kokosy? Może dla młodego chłopaka to super kasa, ale gdyby miał na utrzymaniu dom i powiedzmy trójkę dzieci?

Gość asmanaA
:-) no to gdzie zarabiaja mniej jak niby w moim miescie (małym,rzadko cos sie buduje)rzarabiaja tak duzo.Chyba w duzych miastach budowlancy sa juz milionerami .A pzoa tym jakby tak duzi zarabiali to mielibysmy juz w połowie skonczone boiska,drogi na MŚ 2012. Kiedys jak byłam mało to osiedle wraz ze szkoła budowano dwa lata,a teraz przez rok przy dobrych zarobkach nie mozna bloku zbudowac,chyba lenie sami pracuja

W dzsiejszych czasach w Polsce dobrze zarabia ten, kto ma fach w rece i umie to wykorzystac:) nie ma znaczenia, czy to murarz, kafelkarz, czy fryzjer;)

Gość asmanaA
Zgodze sie,ze fachowiec zarobi dobrze,ale nie uwierze,ze murarz pracuje TYLKO 8h/5dn.tyg.

narzekają bo sie nauczyli.W naszy rejonie placą od 10 do 15 zł za godzinę.naprawdę.

Gość
O właśnie, co z tego, że skończyło się studia - dajmy na to ekonomię, skoro nie posiada się praktycznych umiejętności? I żeby mnie nie posądzono o złośliwość - sama takie studia skończyłam i dopiero po 4 latach pracy czuję że coś potrafię i mam coś konkretnego do zaoferowania pracodawcy. No i po drugie - wybudować szybko to nie sztuka - a potem budynek osiada, ściany pękają i dzieją się inne ciekawe rzeczy.