Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUŻ NIE MAMUSIA

czyszczenie pochwy po wczesnym poronienu

Polecane posty

Gość JUŻ NIE MAMUSIA

Czy ktos może mi napisać jak to wygląda? Boli? jak długo trwa? na czym polega? prosze o odpowiedzi...

Gość Jakiej pochwy
raczej czyszczenie macicy - przynajmniej ja tak miałam

Gość jaka mamusia
mamusa nie bylas jestnie kobieta w ciazy

Musisz iść na usg, powiedzą Ci, czy musisz mieć łyżeczkowanie jamy macicy z resztek po poronieniu. Jest to zabieg pod narkozą, parę godzin po idzie się do domu, distaje się często też antybiotyk, w czasie zabiegu pobieraja materiał do badania histopatologicznego, które może wskazać przyczynę poronienia.

Gość JUŻ NIE MAMUSIA
dobrze-czyszczenie macicy. czy ktoś mi może odpowiedziec na pytanie a nie głupio zwracać uwagę na wyrazenia?

Gość JUŻ NIE MAMUSIA
dzięki Lattina:) ja straciłam aniołka w 6 tc:( narazie mam słabe krwawienie, ale lekarz powiedział mi ze jak do poniedziałku nie ustapi to będzie musiał mnie wyczyścić. Nie wiedziałam jak to wygląda więc dlatego zapytałam tutaj...rozumiem że nie odczuwa sie żadnego bólu? ani w trakcie ani po?

Gdyby nie chceili dać Ci narkozy, domagaj się! ale najczęściej chyba już dają. Nie jedz i nie pij nic 6 godzin przed zabiegiem. Masz ustaloną grupę krwi? Pewnie pobiorą Ci krew i mocz, przeprowadzą wywiad anastezjologiczny. W czasie zabiegu śpisz, budzisz się i już jest po wszystkim :-( Nie powinno boleć, jeszcze trochę się krwawi. Okres dostaje się po 4-6 tyg. od zabiegu. Z następną ciążą najlepiej poczekać 3 cykle. Zrobić podstawowe badania: wirusówki, tarczyca, inne hormony. Odpocząć psychicznie. Brać kwas foliowy. Wyrazy współczucia i powodzenia dalej. http://poronienie.pl/poronienie_praktyka.html

Gość JUŻ NIE MAMUSIA
bardzo Ci dziękuję Lattina:) ja również współczuję, ale musimy mysleć pozytywnie..następnym razem napewno się uda:) pozdrawiam

Gość taka jakas see
przykro mi ale masz racje, nastepnym razem sie uda🌻

jaka mamusia - wredna podla KORWA!!!!!!!!!:-o JUŻ NIE MAMUSIA - nie boj sie to kompletnie nic nie boli.Bylam czyszczona rok temu panikowalam ale naprawde nic nie czulam.Uspali mnie i po przebudzeniu dochodzilam do siebie 3 godziny.Wydawalo mi sie jakbym spala 5 min.Teraz na dniach oczekuje syna wiec glowa do gory nastepnym razem bedzie wszystko dobrze:)

Gość JUŻ NIE MAMUSIA
dzieki dziewczyny🌻 to była moja pierwsza ciąża, bardzo chciana i wyczekiwana....no ale cóż...nie trace pogody ducha i wiary w to, że nastepnym razem wszystko się uda i będzie dobrze....

Gość JUŻ NIE MAMUSIA
mantodea- gratulacje!!!🌻 życzę zdrowego i dorodnego maluszka:)

Witam---> Już nie mamusia - po pierwsze - nadal mamusia. Kobieta, która zaszła w ciąże - jak ktoś wyżej napisał - już jest mamą i nią pozostaje nawet gdy maleństwu nie dane było się urodzić. Co do pytania - po poronieniu we wczesnej ciąży macica często sama się oczyszcza i nie ma potrzeby jej czyścić zabiegowo. Tak było np. w przypadku mojej żony. Wskazane zawsze jest jednak kontrolne badanie w szpitalu i w razie konieczności zabieg o ktorym pisały przedmówczynie. Życzę Ci dużo zdrowia i pogody ducha oraz by następnym razem się udało :) 🌻 mantodea----> 🖐️ 🌻 Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wszustko dobrze poszło! :)

Gość do już nie mamusia
Ja też poroniłam w 6 tc,2 d. Czyszczenie nie było konieczne. Lekarz robił mi usg i na tej podstawie stwierdził, że macica sama się oczyściła. Krwawienie nie było mocne, ale trwało dłużej niz zwykła @. Od następnego cyklu dostałam luteinę, mam nadzieję tylko, że drugi raz się to nie powtórzy :( Dostałam pozwolenie na staranie się po odczekaniu jednego cyklu.

JUŻ NIE MAMUSIA-mamusią jest się od pierwszych chwil ciąży!!!! Bardzo mi przykro:( trzymam za ciebie kciuki abyś szybciutko miała śliczne i zdrowe maleństwo-TYM RAZEM SIĘ UDA!!!!!!!!

juz nie mamusia----przykro mi , ja dwa razy poronilam (w 5 i 11tc) i tez to byly moje pierwsze ciaze dlugo wyczekiwane... :-( mi "na szczescie" nie musieli robic zabiegu - samo sie oczyscilo , teraz znow sie staram od kolku dni . tobie radze odczekac min 3-6 cykle - ja zaszlam w druga po 3 cyklach ale znow poronilam wiec teraz minelo 5 miesiecy to mam nadzieje ze sie uda tym razem . trzymaj sie cieplutko 👄

Gość kaaziia
HEj, moja kolezanka twierdzi ze była w ciązy i poroniła podczas wypadku nic nie wiedziała ze została mamusią tylko gdy zabrali ja do szpitala okazało sie ze była w ciązy i poroniła był to 2tydzien. czy w takim przypadku tez lekarz powinnien ja wyczyscic i jak to w ogóle wygląda

Gość gość
2 tc? czyli była w okolicy terminu okresu dopiero jakiś 4tc. Nie chce mi się wierzyć że lekarz stwierdził że była w ciąży w ogóle.

Gość Kikall
Mi podczas zabiegu łyżeczkowania lekarz zabezpieczył materiał do badania genetycznego. wysłałam go do laboratorium genetycznego na badania. Dowiedziałam się, że dzieciątko miało zespół Turnera. Jeśli chcecie poznać przyczynę, to nawet się nie zastanawiajcie i nie szukajcie gdzie indziej. Szkoda czasu i pieniędzy na wykonywanie tysiąca badań...