Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalunia z klasa

Facet bez zaplecza finansowego nie nadaje sie na meza

Polecane posty

bo jak utrzyma rodzine na poziomie ? maja glodowac ? facet musi miec odpowiednio kasy i nic tego nie zmieni wiem ze zaraz zjada mnie od materialistek ale mam to gdzies a materialistka wcale sie nie czuje :-p

Gość od siebie dodam
Mam gdzies czy facet ma zaplecze czy nie.Sama jestem w stanie sie utrzymac,nie potrzebuję sponsora;)Moze warto bylo sie uczyc zamiast siedziec na kafe:-o

Coz, nie zgadzam się. w twoim mniemaniu moze byc pusty, nie szanowac Cie, nie iiczyc sie zToba, nie kochac oby tylko mial pieniadze. sa ludzie, ktorzy sami musza dochodzic do wszystkiego. moj chlopak studiuje dziennie, mamy po 21 lat, po licencjacie zaczynamy pracowac w resorcie, mamy pomysly na zycie, szukamy recepty, nie kazdy rodzi sie w bogatej rodzinie. Nie jestes z najwyzszej polki skoro takie masz poglady. Dziewcztne z \"wyzszej\" polki nie miezy sie miara solarium fitnesu i tipsow.

albo kasę,albo coś w głowie,żeby wiedzieć jak zarobić pieniądze.Ale to powinno działać w dwie strony.Kobieta musi również coś wnieść do małżeństwa,nie tylko ładny wygląd i pustostan w mózgu.

Gość a z jakiej jesteś półki konkre
tnie? 100zł/h czy 200zł/h?

Gość śmieszne jak cholera
GEJSZA88 oczywiście zgadza się z autorką,obydwie są z jednej półki,widać po jej pseudo...

Gość eh .............
Jakoś tam zgadzam się ,,, przynajmniej musi dobrze rokować ... Inaczej czarno to widzę ......

Gość eh .............
Przepraszam, że wtrące ... bycie gejszą to było wyróżnienie ... Rzadko która mogła nią być .... To taka idealna kobieta w tych czasach ...

Gość eh .............
Tworzenie rodziny z fajtłapą ... to naprawdę źle rokuje ... i jakoś tam musi się odbić na życiu całej rodziny ... No chyba, że kobieta super zarabia, to można się wymienić rolami ... J

Wrrrrrrrr kto mnie obgaduje :P ? pseudo o niczym nie swiadczy zreszta "Gejsza (jap. 芸者 geisha) to termin który powstał w epoce Tokugawa. Składa się on z wyrazu gei (sztuka) i sha (człowiek). Tak więc chodzi tu o kogoś uprawiającego tradycyjne japońskie sztuki, innymi słowy - artystę. W Kyōto używa się terminu geiko co oznacza "kobietę zajmującą się sztuką".

Gość lalunia z kląsa
zapomnialam dodac ze poprostu jestem szmata i blacharą

Gość tak oczywiście
każdy facet o tym marzy,żeby mieć w domu nieroba.

facet nie musi mieć kasy, musi umieć ją zrobić, a oprócz tego musi miec żonę z głową na karku i z olejem w tejże głowie, aby jak idiotka tej kasy nie wydawała na byle gówno

ale co wy chcecie, lalunia generalnie ma racje nie powinno sie zakladac rodziny jesli nie jest sie w stanie jej utrzymac oczywiscie nie wszyscy lubia miec zwierzatko w postaci laluni, no ale nie bede juz schodzil na istote tej prowokacji :D

Gość daidiididjisjddsd
ano właśnie nie każdy chce mieć takie zwierzątko w domu, a rodzinę powinni utrzymywać obydwoje.

heh. ona najchetniej chciala by milionera - ktora to fortune / firme odziedziczyl po rodzicach. najwazniejsze u faceta jest umiejetnosc zarabiana pieniedzy i szukania nowych rozwiazan. ale taki facet tez nie chce miec takiej "laluni" ktorej tylko tipsy w glowie i spalona na wior skora po solarium. ;]

Gość jhifhiudshiudujf
autorka miała na myśli właśnie to,że facet powinien utrzymywać kobietę.Ona ma robić tylko wrażenie.

dobrze wiemy co miala na mysli, ja i to ze mamy sie tym ekscytowac :D z drugiej strony znam i takie przypadki, jak im obojgu to pasuje, to ich sprawa

Gość Secteur des Finances
No tak jedna strona interesuje się kasa drugiej i na odwrót. A ja uważam, że w związku małżeńskim potrzebna jest rozdzielność majątkowa - dwa osobne budżety. Co ma zaufanie do finansów? To dwa odrębne sektory :). Rozdzielność nic nie zaszkodzi, po prostu w razie zakupów wspólnych rzeczy jak np. AGD każda ze stron daje po 50%. A jeśli zasady o finansach w związku sie nie podobają panienkom to niech ze mną nie zawieraja związku małżeńskiego .

no bo to wy zawsze macie parcie na szkło z zakładaniem rodziny no ale troche was rozumiem kolo 30 robicie sie juz brzydkie i z wiekiem macie menopauzę hehehehehe :classic_cool:

A może zamiast komentować, czy teza w temacie jest słuszna, należałoby przyjrzeć się możliwym wariantom: 1. oboje mają kasę -jeśli coś sobą repterzentują oprócz kas jest szansa, że potrafią się dogadać w sprawach finansowych, -ale może byc wariant, że się o kasę pozabijają w razie problemów emocjonalnych 2. on ma kasę - ona nie - czasem tak bywa, że facet z kasą chce być z kobietą bez kasy traktując ją jak kolejnego rasowego pieska w domowym zoo -jak facet ma silnie rozwinięty instynkt męskoopiekuńczy - wtedy wszystko zależy od kobiety czy będzie "wdzięczna" za życie na poziomie" czy po prostu go będzie próbować wyssać z kasy 3. oboje nie mają kasy - albo klepią razem słodką biedę - albo wspólnie dochodzą do majątku - albo wszystko sie rozłazi bo jedno z nich poznało właśnie kogoś z kasą i ma dość biedy WARIANT on nie ma kasy - ona ma pozostawimy jako temat tabu w Polsce:)

oj jakbys mnie zobaczyla to bys sie rozczarowala na powodzenie to ja nie narzekam tylko jak ktoras mi wali tekstem o zakladaniu rodziny to mowie jej delikatnie i konczymy znajomosc

dla kogos kto juz troche w zyciu przeszedl powyzsze warianty sa do d.... nie mozna byc naiwniakiem