Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

helena000

kobietki polećcie naprawdę skuteczny peeling do stóp-ze sklepu,apteki badz z dom

Polecane posty

nie chce za czesto uzywac pumeksu i tarki do stóp,bo zauwazylam ze wcale nie jest dzieki nim lepiej ale gorzej....dlatego chce uzywac dobrego peelingu ale nie wiem jaki.......a moze sama jakis bym zrobila?tylko z czego?

Gość tonik lawendowy
Ja po 20 latach daremnego pumeksowania stóp (bo naskórek na piętach robił się coraz grubszy i pękał) odkryłam, że to nie "taka moja uroda" tylko rodzaj grzybicy - w miarę łagodnej. Teraz po każdym myciu nóg skórę zakwaszam tonikiem zrobionym na bazie wyciągu octowego z lawendy. Skóra jest gładka (mimo, że przestałam używać kremu do stóp) i coraz mniej do pumeksowania. :)

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
akwaszam tonikiem zrobionym na bazie wyciągu octowego z lawendy a jakis przepis na miksture? czy to kupne? :-)

Gość tulipannn
zrob peling kawowy 3łyzki kawy zalej wrzatkiem dodaj sok z połowy cytryny i troche oliwy lub oleju :) mozna stosowac na całe ciało i naprawde jest najlepszy :)

Gość Ocet lawendowy
Ocet lawendowy - Acetum Lavandulae (pół szkl. kwiatów lub ziela suchych lub świeżych zalać 200 ml octu spożywczego; wytrawiać 14 dni; przefiltrować) stosować do przemywania skóry w celu jej odkażenia, oczyszczenia, zakwaszenia, wybielenia i pojędrnienia, do kąpieli (50 ml na pół wanny wody), do płukania jamy ustnej i gardła przy stanach zapalnych (1 łyżka na 200 ml wody), do płukania włosów w celu nadania im połysku, puszystości i zakwaszenia oraz przy łupieżu, do wcierań leczniczych oraz okładów na opuchnięte miejsca (do 100 ml octu lawendowego można dodać 1 łyżeczkę nalewki arnikowej i 1 łyżeczkę nalewki nagietkowej). Spuchnięte nogi kąpać w wodzie z dodatkiem octu lawendowego (4 łyżki na 1 l wody).

Gość ocet lawendowy
jest naprawdę dobry i zdrowy jeśli zrobi się go na occie jabłkowym, spirytusowego nie polecam

Gość codziennie stosuję przemoc
wiesz... spróbuję, bo to nie pierwszy raz gdy słyszę, że ocet jest dobry na ujędrnianie i na błyszczące włosy moja babcia zawsze spłukiwała swoje włosy mieszanką octowo-wodną + zioło do zapachu (a włosy miała niczego sobie:-))

Gość codziennie stosuję przemoc
pisząc 'zioło' miałam na mysli jakies lawendy, jaśminy itp pachnące zielsko - nic innego:-)