Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonaróża

plusy i minusy mienia męża

Polecane posty

Gość nonaróża

mam męża, całkiem do rzeczy, ostatnio powiedział że, tak naprawdę to nie jest mi potrzebny, bo dałabym sobie radę bez niego, no i ma rację, jemu myślę, że beze mnie na początku byłoby o wiele trudniej ogarnąć życie domowe, mamy dzieci to po co mąż? czy są jakieś plusy?

Gość poszla se obrazona
- miłośc - łóżko - finanse - podopora - swiadomosc ze jest - przyjaciel - wspolne marzenia

Gość Ju...
Jak nie chcesz, to oddaj.:D

Gość nonaróża
myślę, że czułabym się bez niego samotna a z drugiej strony czasami mnie wkurza

Gość z pluszakiem pod pupą
Właśnie :D Myślałam, że chodzi o stan posiadania małżonka, jego konto i takie tam :D

Gość nonaróża
mienia od mieć, choć wiadomo, że mąż to nie rzecz :D

Gość z pluszakiem pod pupą
"Plusy i minusy posiadania męża" - jakoś tak bardziej po polsku, bo temat wprowadza w błąd.

Gość nonaróża
no i widzę takie plusy, że jak się nie ma męża to: nikt ci nie truje, robisz co chcesz a tak mimo wszystko trzeba liczyć się z drugą osobą

Gość Ju...
Dobrze, że nie miecia:P Autorka poprawnie napisała, spokojnie:)

Gość nonaróża
lepiej brzmi ale chyba nie da się zmienić

Po co mąż? Też się zastanawiam:) Najlepiej zakupić zestaw abonamentowy w firmie remontowej i serwisie samochodowym, polisę ubezpieczeniową na wypadek molestowania samotnych kobiet, papugę do rozmowy i do krytykowania, a także stałą wejściówkę do męskiego baru go-go z możliwością zamówienia potrawy na wynos. Do zaspokojenia bardziej romantycznych potrzeb proponuję zakup automatu do rozrzucania wszystkiego po mieszkaniu (albo odpowiednie przeszkolenie dzieci, aby robiły to za siebie i domniemanego małżonka) oraz zatrudnienie miejscowego żula, który za drobną opłatą zrobi raz na tydzień odpowiednią do potrzeb awanturę (za ekstra dodatek funkcyjny - nawet z mordobiciem). Można się też rozglądną za etatową kochanką dla nieistniejącego męża, która będzie pod twoją nieobecność w domu zostawiać dyskretne ślady szminki i inne powody do zaspokojenia elektryzującego uczucia szpiegowania faceta. Innych zastosowań nie widzę. A właściwie - po co sie męczyć MrMuscle cię wyręczy! :)

Gość aaaaaaty
zajmuje się dziećmi kiedy wychodzę z domu, czeka na mnie, gdy późno wracam, przytuli kiedy trzeba, czasem zrobi herbatę albo coś upichci, uspakaja mnie kiedy panikuję, że dzieci znowu chorują, pozwala się kochać i kocha, cierpliwie znosi uszczuplanie naszego konta i moje gderanie, stara się mnie rozumiec choć nie zawsze mu się to udaje :) :) :) :)

Gość nonaróża
mój mąż to nie miecio :P

Gość mienie męża ma same plusy
co innego sam mąż. :O Do mienia męża mozemy zaliczyc np. połowę domu, połowę auta, połowę dobytku wszelakiego. A nawet cała jego pensję i wszystkie ubrania.

Gość gra-żynka
Jak tam jak na razie cieszę sie, że mam meża hehe :) Tzn. nie tyle chodzi o to, że mąż, ile że partner i najlepszy przyjaciel

NUCZCIE SIĘ LUDZIE GRAMATYKI !! NIE MA CZEGOŚ TAKIE JAK FORMA GERUNDIUM OD CZASOWNIKA \"MIEĆ\" !!!!!!!!!!!!!!! poprawnie brzmi : plusy i minusy POSIADANIA męża !! Wybaczcie za ten krzyk, ale mnie coś trafia jak czytam takie analfabetyczne tematy postów !!

Gość nonaróża
mój mąż niedługo wyjeżdża na cztery dni i chyba się cieszę, ostatnio rok temu byłam bez niego kilka dni, czy "odpoczywacie" od siebie nawzajem?

Gość nonaróża
jest nauczcie a nie nuczie - trafia mnie, gdy ktoś zjada litery

Gość do aaaaaaty
gdzie ty takiego znalazłaś???? mojego do żadnej z powyższych opcji nie mogę przypisać, chyba wolała bym być sama...

Gość nonaróża
tzn nuczcie ;P

Gość Ju...
Dzbanie, ale po co wprowadzasz ludzi w błąd? Poprawne jest "mienia" i "niemienia" nawet.

Gość nonaróża
mój też to robi ale jest też to czego nie robi, a mnie to denerwuje, powinnam nie narzekać? :P

Gość aaaaaaty
zwyczajnie miałam szczęście, że on mnie znalazł, i że jego wybrałam. Wymieniłam jego plusy i to wszystko prawda. Nie wiedziałam wcześniej, że taki egzemplarz mi się trafił i tak już od dziesięciu lat mi dobrze:).

Gość do aaaaaaty
ty szczęściaro!!!!!! :-)