Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartlomiejkkka

co o tym sadzicie?

Polecane posty

Gość Bartlomiejkkka

dzis mam 21 dzien cyklu, jakis tydzien temu kochalam sie z moim partnerem... czuje sie jakbym miala dostac okres, boli mnie bardzo delikatnie podbrzusze, ajakis tydzieni temu zaobserwowalam u siebie sluz plodny. Dzis i wczoraj znow sie pojawil-bardzo go duzo, jest koloru bialego i konsystencji budyniu. czy moze dopiero teraz pojawila sie u mnie owulacja? (zazwyczaj mam cykle30 -dniowe) co o tym sadzic?

Gość bzykalas sie z facetem
w 14 dniu cyklu bez zabezpieczenia? Gratuluje, zostalas szczesliwa mama :)

Gość Bartlomiejkkka
ee no chyba by nie poszlo tak szybko?

Gość gggggggggggyh
jakim 14-tym? przecież napisała że to 21.

Gość djfndjndj
ale kochała się 14-stego dnia cyklu :/

Gość Nastolatka___
Może by tak zrobić test...?

Gość Ada83
To możliwe że owulacja ci się przesunęła i wystąpi dopiero teraz. Ale niekoniecznie. Ja dla określania swojej płodności korzystam z NPR i w ostatnim cyklu miałam tak że pomimo że owulacja wystąpiła gdzieś koło 14 dc (wiem to już na pewno bo dostałam okres dzień wcześniej niż się spodziewałam) to w 22 dc miałam śluz przypominający kurze jajko. Myślałam że to pozostałość nasienia ale ten śluz utrzymywał się w niewielkich ilościach do końca cyklu. miałam też ból przypominający ból owulacyjny. Dziewczyny na forum mi pisały, że to zdarza się przed okresem i może być spowodowane wzrostem poziomu estrogenów. Również temperatura którą mierzyłam codziennie potwierdzała to co mi napisały.

Gość Bartlomiejkkka
dzieki dziewczyny za wpisy.. i nadal nie wiem co o tym wszystkim sadzic, 3 dni obylo sie bez zadnego sluzu, a dzis zauwazylam na wkladce sluz :O

Gość teeeeeeeeee___
pianonijka juz byl ten temat pare razy, dziecko daj sobie spokoj z sexem. bartlomiejka ciezko powiedziec, moze faktycznie jestes w ciazy

Gość Bartlomiejkkka
cos mi sie wydaje, ze dostane okres przedwczesnie- mam takie bola kregoslupa jak przed okresem

Gość Bartlomiejkkka
eh widze ze nikt sie nie wypowie

ja sądzę że ten śluz to na okres, Skoro zaobserwowałaś śluz płodny tydzień wcześniej. Ale dla pewności dobrze jest mierzyć temperaturę. Przed okresem temperatura spada a skoro u ciebie pojawił się ten śluz to znaczy że progesteron spada i estrogen się włącza.

Gość Bartlomiejkkka
dziekuje przypadkowy przechodzien wlasnie boli mnie podbrzusze, czyli jednak chyba okres dostane :)

bzykalas sie z facetem dla jasności największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest 14 dni przed następną miesiączką a nie w 14 dniu cyklu. Zazwyczaj to tak wypada ale to jest mylenie pojęć.

Gość Bartlomiejkkka
dzieki