Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coo to Jest

NIEMIECKA WIKIPEDIA blagam niech mi ktos przetlumaczy

Polecane posty

Gość coo to Jest

Die Walpurgisnacht (benannt nach der Heiligen Walburga, deren Gedenktag am 1. Mai war) ist ein traditionelles europäisches Fest am 30. April. Als Tanz in den Mai hat es wegen der Gelegenheit zu Tanz und Geselligkeit am Vorabend des Maifeiertags auch als urbanes, modernes Festereignis Eingang in private und kommerzielle Veranstaltungen gefunden.

Gość coo to Jest
help me plissss

chodzi o tanz in den mai. niemcy tak dzis swietuja, wszedzie sa imprezy dzis, na ktora wlasnie sie wybieram:D musi byc dokladnie przetlumaczone??

Gość Tłumacze......
Niczym wygłodniały lampart przeszukujący puszczę, z wielką godnością i całkowitą pewnością o słuszności swojego postępowania, z majestatycznym spokojem i skupieniem umysłu godnym medytującego buddysty, przemierzam bezkresne szlaki doliny Kongo w poszukiwaniu ciepłych aromatycznych stolców dzikich zwierząt, aby móc zaspokoić swój niedający się opisać głód oraz uświadczyć podniebienie smakiem tego cudownego przysmaku, który gdy już znajdę to z wielkim pietyzmem i z poszanowaniem godności oraz ze świadomością wspaniałości chwili wyniosłym ruchem ręki obejmuję upatrzony stolec i w sakramentalnej ciszy konsumuję swój posiłek, aż mi się uszy trzęsą, odczuwając przy tym stan głębokiego oczyszczenia duszy i całkowitego spełnienia swojej egzystencji.:classic_cool:

Gość coo to Jest
nie musi byc dokladnie, byle zrozumiec. wiec dzis cale niemcy imprezuja?

Gość a sobie
noc walpurii (cos tam , coś tam... gefunden

Gość coo to Jest
o dziekuje Ci bardzo, echadoro juz nie trzeba:) sabat czarownic hehe a w niemczech tanz in den mai

Gość coo to Jest
czyli rozumiem imprezujesz w clubie ;]

Noc Walpurgii (nazwana na cześć świętej " Walburga", której jubileusz jest 1. maja, jest tradycyjnym europejskim świętem obchodzonym w dniu 30 kwietnia. (początkowo) taniec w maju powodowała okazja do tańca i wesołości a przeddzień święta majowego, (a następnie znalazł miejsce) w miejskicch, nowoczesnych świątecznych przezyciach i (znalazł też odzwięk) w prywatnych i komercyjnych Imprezach. To co w nawiasie to moje słowa, których w tekscie nie ma, ale nie wiem jak bez tego ten tekst połączyć

aaaaaaaaaaa :D to ja nie wiedziałam, że "tanz in den mai" = szabat:) to dlatego mi się nic kupy nie ptrzymało:)

Gość coo to Jest
Echadora Twoj tekst nawet bardziej mi sie podoba