Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yty

jak wczesnie trzeba zamowic suknie w salonie?

Polecane posty

Gość yty

chce jak najdluzej wybierac, ale jak slysze w niektorych salonach, ze musze sie 4 miesiace wczesniej zdeklarowac to mnie przeraza

Gość areal
Ok. 3-4 miesiące.

Gość proszę bardzo
zależy, ale trzeba liczyć 6-9 tygodni jako minimum. Moja suknia szła w sumie 3 miechy...ale warto było czekać ;)

Przeważnie najlepiej na 4 miesiące przed ślubem, ale jak np masz suknie szyte poza granicami naszego kraju, to trzeba wziąć pod uwagę rozne okoliczności. Ja tam wychodzę z założenia że z suknią nie ma co ryzykować lepiej miec ją w szafie dwa miesiące za wczesnie niz dwa dni za późno... :)

Gość yty
no tak ale ja mam slub w sierpniu a jeszcze zadna nie spodobala mi sie tak ze chcialabym ja miec. To troche paranoja ze tyle miesiecy czeka sie na sukienke

Niby tak ale z drugiej strony jest tyle chetnych że muszą mieć czas na uszycie i ewentualnie sprowadzenie, a do tego dochodzą jeszcze ewentualne poprawki. U zwykłek kawcowej też sie czeka... Oczywiscie możesz kupić od ręki suknie nie tylko w sklepach ale i na allegro np, jednak trzeba wziąć pod uwagę fakt że nie zawsze jest to suknia w dobrym rozmiarze i nie zawsze tez da sie ja dopasować... Zyczę owocnych poszukiwań :)

Gość kurcze..
Paranoja jest w tym że przez 4 miesiące zdąży ci się spodobać jeszcze kilka sukienek i będzie dylemat czy się dobrze zrobiło że zamówiło się tamtą a tu odwrotu już nie ma. Ja mam ślub we wrześniu i jeszcze żadnej nie przymierzałam, bo nie mam kiedy, no i żadna mi się tak super nie spodobała. Widziałam kilka sukienek w internecie ładnych ale czeka się na nie 4 miesiące i kosztują prawie 5000 zł. Masakra.

A ja mam slub dopiero w przyszlym roku ale juz bylam w salonie przymierzac swoja wtedy jeszcze faworytke ale okazlao sie szybko ze niestety jest ciezka i niewygodna i co z tego ze piekna??? Ale za to w tym samym salonie odnalazlam podobna ale w ktorej wygladalam super (jestem w miare drobna). Mimo ze do slubu rok to zrobilam to z premedytacja bo teraz obserwuje na allegro i w komisach internetowych, juz widzialam dwie oferty tej wlasnie sukni w bardzo zblizonych romiarach do moich. Suknia w salonie kosztuje 3,500 a z drugiej reki polowe i mniej :) Kupie taniej, nie bede rwala sobie wlosow z glowy co z nie potem zrobie i nie bedzie mi zal wejsc w niej nawet do morzaw czsie sesji... Potem sprzedam za polowe jeszcze i bedzie cacy :)