Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grunka19

ZA BARDZO BOJĘ SIE MATURY HELP!!!

Polecane posty

Gość grunka19

Proszę poradźcie mi jak zniwelować stres przed maturą.Jak to było z wami? Idąc na maturę wierzyłyście we własne siły? W ogóle uczyłyście się dużo? Im więcej siedzę nad testami tym myślę ze wiem za mało :(...Ja juz nie mam sił.

Gość matutrrka
damy rade !! tez zdaje w tym roku mature jak sie nie uda zawsze mozna w sierpniu poprawic :P nie boj sie wstan wczesniej zjedz porządne śniadanie i nie mysl o tym mysl ze bedzie dobrze

Za dużo się uczysz:) Ja jakoś w ogóle się nie stresowałam, pamiętam że szłam i się cieszyłam że taka ładna pogoda, i mam nowe szpilki, i jak tylko to napiszę to idziemy na lody:) w sumie miałam chyba 9 matur, i od trzeciej wzwyż cieszyłam się że spotkam taką czy inną osobę, która akurat zdaje ten przedmiot. Będzie fajnie:D

grunt to spokoj :D ja zdawalam w tamtym roku,jestem strasznie nerwowa :-0 i tez bylo ciezko.Ale postaraj sie podejsc na luzie! pisemne mnie w sumie nie steresowaly,ustne okropnie no ale dalam rade :D wyjaralam chyba cala paczke fajek czego ci nie polecam ale mnie uspokoilo troche! Acha i nie siedz caly dzien nad testami! ja bralam wszystko na "rozumowanie" a nie po to zeby wkuc i wyszlo mi to na lepsze bo kujonki ktore mialy swiadectwo z paskiem zdaly marnie,niektore tylko dzieki Giertychowskiej uldze :D a ja mialam prawie ze wszystkiego 75-85 %

Zdawałam matmę, uznałam że do 2 czy 3 rozdziałów nawet nie zaglądam bo i tak ich nie rozumiem, a bez tego też zdam:) A z geografii nauczyłam się pierwszej klasy do połowy i zostawiłam, ale juz nie wróciłam, drugiej tyle co w autobusie, do trzeciej nie zajrzałam:) A i tak zdałam na wymarzone studia:)

Gość grunka19
Dzięki za pocieszenie ale robiąc testy nie za bardzo mi wychodzą i nie wiem co myśleć.zdaję historię i geografię.Geografii jednak nie wiem czemu ale bardziej sie boję

Podstawowa to banał, wszystko jest w tabelkach/ na wykresach i prawie nic nie muszisz wiedziec. Miałam 94% z podstawowej i 80 z rozszerzonej, bazując na rysunkach, schematach i innnych bzdurach z poleceń:)

Gość grunka19
Zdaję rozszerzenie z obu przedmiotów.Może ktoś ma cenne rady dotyczące matury z geografii na co zwracać uwagę itp?

Gość jakakkkjajajaja
jak ja zdawałam maturę to taka jedna dziweczyna u nas zemdlała ze strachu na ustnej, otem ją jakoś docucili i kazali jej mówić ale oblała z tego strachu bo ledwo się mogła odezwac..dziwne, po tym jak zemdlała powinni jej przełożyc:/

Gość milka emilka
nie przejmuj sie, matura to bzdura, wiem, ze latwo powiedziec, ale zobaczysz na studiach, ze matura to pryszcz:) powodzenia:)

Gość grunka19
Dzięki, że mnie pocieszacie doceniam naprawdę:)