Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ętliczek pętliczek

zachowanie teściowej

Polecane posty

Mam 164cm wzrostu.Ważę 60kg.Nie jest to idealna waga,ale nie jestem tez spaślakiem.Po dziecku zostało mi ok.5kg-wczesniej byłam bardzo chuda.Teraz czuję się bardziej kobieco niż przed ciążą.Ale teściowa uwaza chyba inaczej.Gdy odwiedzamy ich-ja zawsze dostaję połowę porcji.Na talerzu mam polowę tego co dostają inni-ziemniaków,mięsa.Tylko surówki mi nie żałuje mówiąc-to możesz jesc bo to nie tuczy.Jeśli chodzi o deser-to tu już masakra totalna.Dostaję prawie przezroczyste kawałki ciasta.Zakupiła słodzik abym nie używała cukru.Ostetntacyjnie go nie uzywam bo jest dla mnie wstretny w smaku.Co robic,bo nie mam juz ochoty byc traktowana jak osoba 2-iej kategorii.Tesciowa nie ma sama idealnej sylwetki.Ale nie jest tez przesadnie grubaśna.

Gość na twoim miejscu
albo zupełnie odmawiałabym jakiegokolwiek jedzenia u teściowej, albo przynosiła ze sobą cukier i jakieś ciasto (tylko dla siebie) nie daj sie małpie :P ja też jestem teściową :)

Gość madrygał i inni
Ona Cię upokarza! Nie powinnaś się na to godzić! CO za wredna krowa! A w ogóle co to za zwyczaje podawać obiad każdemu na talerzu!!! Busz! Dżungla! Obiad podaje się w wazach, na półmiskach, w salaterkach - każdy sobie nakłada sam. Poczekaj na odpowiedni moment, przecież kiedyś Ty ją czymś będziesz podejmować i ZREWANŻUJ SIĘ!

Gość pewnie jezdza
nie nie nie! ja bym powiedziala wprost co mi leży na sercu huj jej do Twojej sylwetki, nie dajmy się zwariować Tobie nie przeszkadza, a jej będzie?! Nie, co za małpa :(

ona chyba się wstydziłaby gdyby synowa zdziadziała po dziecku.Mieszka w małej miejscowości.Tam kazdy kazdego lustruje.Sama obgaduje-np a córka Pietrzykowej to strasznie się zaniedbała po dziecku.Ona chyba po prostu się wstydziłaby gdybym zbrzydła...

Też jestem synową i to niestety tą nielubianą niekiedy jest trudno cokoliek zrobic bo moja wypala nagle z czyms ni z gruszki ni z pietruszki ale juz coraz rzadziej zapominam jezyka w gębie mowie od razu co mi sie nie podoba lub kulturalnie ale z jadem zwracam uwage ak zeby innym nie wydalo sie zlosliwe zeby to ona na glupia wyszla ale zeby jej w piety weszlo ... W twojej sytuacji albo bym skorzystala z wczesniejszych rad bo sa niczego sobie albo bym dokladnie przetestowala tesciowa i doszla do jakis wnioskow co najbardiej ja ugryzie i sanowczo ale kulturalnie i zawczasu zaczela ja zmieniac... Dopieprzenie typu : \"dziekuje mamo ze sie o mnie martwisz i dbasz o swoja linie widac wyciagnelas wnioski ze swojej figury i nie chcesz m niedlugo wygladala jak ty, mam nadzieje ze jak bede tesciowa tez bede umiala tak skrupulatnie dac o synowa/ziecia ...\" lub cos w podobnej formie ale z takim wnioskiem... Kilkadziesiat sytuacji w ktorych se nie dasz a z miesiaca na miesiac bedzie milsza zobaczysz... Pamietaj tylko ze z takimi ldzmi nie gada sie na osobnosci w rew pozora bo najprawdopodobniej robi to specjalnie i tylko sie ucieszy ze Cie wkurzyla, zwracaj uszczypliwie uwage jak jest nie mila w towarzystwie zeby wyszla na glupia ale tylko wtedy gdy zawini reszte czasu spedzaj z nia tak jakbys ja bardzo lubila, udawaj sladka intelietna kobiete..

Gość moja tesciowa
jest w inny kierunkek uczulona. Sama jest gruba ,a ja jestem szczupla.