Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna75

brak śluzu przed

Polecane posty

Gość katarzyna75

Mam pytanie: co oznacza brak śluzu tuż spodziewaną przed miesiączką???? Czy któraś tak miała? Proszę o odpowiedź, fakt, że oczekujemy 2 kreseczek;)

Gość katarzyna75
Czy żadna tak nie miala/??????

Zrób sobie beta HCG i wszystko będie jasne:-)

Gość katarzyna75
Ale czy ty tak mialaś pojawia mi sie ale taki delikatniutki, no prawie wcale i bólu brzucha niema takiego silnego jak zwykle....tylko piersi bolą...np i jestem rozdrażniona??????

Niestety ja doppiero czekam na bobo...:-) I wierzę w testy hormonalne ...żadna tam mdłości czy rozdrażnienei!

Gość katarzyna75
Nie rozumiem jak czekasz? Ja też czekam na 2 kreski, nie rozumiem....ciebie...

I włąśnie mam 23 dc:-). Sprawdziłąm 21 dc że progesteron był ok czyli...owulka była na 100%...teraz...w poniedz zrobie beta HCG i znowu progesteron.

Gość no niestety musze cie zalamac
ale brak sluzu przed @ zwiastuje własnie jej przyjscie

Gość katarzyna75
Ale ja mam zawsze śluz przed @, tuutaj troszkę się naczytalam i podobno 50% na 50% nie ma śluzu..... To mnie zastanawia, że zawsze mialam już z 5 dni wcześniej i dostawalam @ zołzę....dlatego moje pytanie...ale nie zaprzeczam ze przyjdzie.....

Gość katarzyna75
Astat rozumiem....to ty już konkrestnie podchodzisz do tego a ile masz lat i jak długo się starasz?

Gość kenta
Śluz bądz jego brak to żaden zwiastun, ani miesiączki ani ciązy... Niestety... Żeby miec pewność zrób test, po prostu... Brak śluzu może być związany z wieloma rzeczami, zmianą trybu życia, inna pora wstawania, zmiana sposobu odżywiania... Wszystko ma wplyw na nasz organizm... Z tym, że osoby starające sie wlasnie maja takie coś, że np. miesiączka spóźnia sie dzień to od razu czują popęd do wymiotów czy rozdrażnienie... Kochane... Takie coś nie występuje zaraz po ewentualnnym zaplodnieniu... Ja nie staralam się o dziecko... ALe przez jakieś pól roku wspólrzylam bez rzadnych zabezpieczeń... godząc się na nie tak pośrednio... I wyobraźcie sobie, że dopiero po tym pól roku zaszlam w ciąże... więc moim zdaniem do tego nie potrzeba mierzyc temperaury czy sprawdzać poziomu hormonów... Trzeba po prostu byc spokojnym i nie robic tego tylko po to żeby zajśc w ciąże... Relaks kochane...

Jestem Pania po 30tce:-) I niestety mam PCOS co utrudnia nieco zajście. Staram się od niedawna. Ale po roku regularnych zbilżeń jak nic ie wychodzi to znaczy że coś nie tak. Jak już teraz masz nieregularne @ to od razu śmigaj do ginka zrobić badanka hormonalne!!!

Gość katarzyna75
My się staramyniedługo, można powiedzieć, że króciutko, ale jeśli teraz przyjdzie @ cholera jedna to idę do lekarza....i już....

Gość grazka233
a nie mozesz po prostu zrobić testu i sie dowiedziec czy jestes w ciazy??

Gość katarzyna75
Dopiero mam 29 dzień cyklu ostatnio mialam 31 i dużo śluzu a teraz bardzo mało prawie wcale....Chyba jutro z rana zatestuję a może ta zołza mi sie pojawi...;(((((((((((((((bedę plakala ;(

Powinnaś tak czy owak zrobić sobie zestaw badanek hormonalnych. W 3 dc (ew 2lub4) zrób sobie LH, FSH, prolaktyna, estradiol, testosteron, DHEAS (koniecznie ten DHEAS...bo sam testosteron to za mało!), TSH i ft4 (nie rób samego TSH bo to nic nie daje!), progesteron... Potem na ok 2 dni przed owulką robi się estradiol. Na ok 6-8 dni po owulce robi sie progesteron (wtedy wiesz czy w ogóle była owulka!przy cyklu 28 dni to robi sie to 21dc) oraz znowu estradiol (ok 6-8 dni po owulce). Oczywiscie badanka ogólne...cukier oraz toksoplazmoza:-)

Czasem mamy za mało progesteronu i mimo zapłodnienia ciąża ulega wczesnemu poronieniu...stąd ważne jest monitorowanie progesteronu! MOżna robić beta HCG i to najwiarygodniejsze! Do dnia owulki dodaj 6-8 dni plus 48 godz i potem już badanie z krwi! Czsem plamienia bierzemy za poczatek @ ...a tymczasem to implantacja i...wtedy potzrebny jest ten progesteron na podtrzymanie ciąży.

Gość katarzyna75
RRobila cukier, tokso, TSH a poza tym całą morfologię, mocz, cytomegalię, różyczkę przechodzilam....

Uwierz mi, ze TSH to za mało aby coś wykryć! Lekarze często zlecaja tylko jedno badanie...sama rozumiesz...kasa!

Gość katarzyna75
Na razie to ja nie mam i nigdy nie mailam ani plamień w czasie cyklu czyli podczas owulacji....ani przed @, po prostu mialam @ tylko u mnie ta @ trwa 3-4 dni 3 taka normalna i później ze 2-3 takie pozostałości, może to za krótko????

Mówię o plamieniu przed @ ...i często to co nazywamy..."pozostałości"..

Gość katarzyna75
A ile się płaci za te badania? jeżeli chcialabym zrobić je prywatnie....

A pamienie przy owulce jest ok:-)

Gość katarzyna75
Rozumiem, hmm no to ciekawe...

Gość katarzyna75
Aha, a ja nie mialam nigdy plamień w trakcie owulaji miałam w tym tygodniu takie 2 czerwone malutkie nitki w śluzie, to zauważylam ale to chyba nic takiego.....

W każdym razie jeżeli będziesz mieć@....to można zrobić sobie badanka.W razie czego wyjdzie że jesteś w pełni zdrowa:-) A jeżeli wyjdzie coś nie tak to...ginko szybko będzi mógł podać diagnozę :-)

Gość katarzyna75
Juz po prostu sama nie wiem co mam robić...:(

Plamienia podczas owulki mogą być minimalne..ale i większe..czasem kobiety myla to z @ :-(. Podzas implantacj tez może byc plamienie...ale to ok!