Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeleq

ZAPOMNIAŁAM, PROSZĘ O POMOC !!!!!

Polecane posty

Gość kafeleq

No i stało się... zapomniałam pierwszy raz wziąc pigułki na czas. Miałam wziac o 21.00 a wziełam o 7.40 rano bo gdzieś czytałam ,że trzeba wziac jak najszybciej tą zapomnianą. Była to 6 pigułka z opakowania, ale branego bez przerwy 7dniowej od poprzedniego opakowania W necie znalazłam cos takiego: "Jeżeli od czasu wzięcia ostatniej tabletki upłynęło mniej niż 24 +12 godzin, (np. nie przyjęłaś tabletki wieczorem a dopiero rano następnego dnia), nie martw się, przyjmij od razu pominiętą pigułkę, a następną w normalnym terminie. Jesteś nadal zabezpieczona przed ciążą. " I moje pytanie. Co w tym przypadku znaczy 'normalny termin"??? Dla mnie bedzie to godzina 21.00?? Czy moze już zmieniona 7.40 rano?? Nie miałabym wątpliwości gdyby nie to, że producent na ulotce Marvelonu pisze wyraźnie, ze powinna być zachowana 24h różnica między kolejnymi pigułkami.... Prosze bardzo o odpowiedz bo nie wiem co mam myśleć...

Gość kafeleq
nikt sie nie orientuje w temacie ? :(

Gość ***asdka***
bierz dalej normalnie, o tej 21.. :))

Gość kafeleq
to dlaczego na ulotce tablete pisze, ze MUSI byc 24h przerwy miedzy tabletkami ?? ;/

Gość kafeleq
up up :(

kafelq, ale te 24h przerwy dotyczą normalnej sytuacji, kiedy nie zapomniało się o tabletce. A skoro już się stało to postąpiłaś słusznie - wzięłaś jak najszybciej pominiętą i dalej już 'udajesz', że nic nie było :)

Gość kafeleq
Jej...no to mam nadzieje, ze taka kolejna pigułka wzieta szybciej nie namiesza w moim organizmie jakos widowiskowo Dzękuje Wam za odpowiedzi :*