Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sksmsas

czy nauczyciele za mało zarabiają?

Polecane posty

Gość sksmsas

hej jestem po studiach moge pracowac w szkole ale bez znajomości cięzko się wkręcić musze pracowac po 11 godzin na produkcji za 800 zł plus dojazd jak ja słysze ze te nieroby chcą powyżek za 3 godzinki dziennie to się rzygać chce, jak ja bym za tyle dostała 700zł po 3 godziny dziennie zmykam do domu nie narobie się, a oni jeszcze mają czelność strajkować. co sądzicie o tym?

Gość fajerka
dodaj do tego wakacje, ferie i swieta nie pracuja, a kase normalnie dostaja

Gość kacha 154
ale pierdolicie, przez pierwsze 2 lata konspekt do kazdej lekcji, kazdy sprawdzian musisz sama przygotoac, kartkowke, ocenic, w domu oczywiscie, do tego zadanie wychowawcze, trzeba jeszcze umiec wychowac dzieci, i jakie 3 godz za 700 zl?

Trzeba było kształcić się na nauczyciela, a nie teraz mieć jakieś "ale" .. zapraszam do podstawówki .. zobaczyć jak rozrabiają dzieciaki.. i jakie są nieposłuszne.. i jeszcze musisz ich czegoś nauczyć.. Nauczyciele mało zarabiają, stawka powinna być wyrównana dla wszystkich..

Gość AgaataP
ja uwazma ze nauczyciele nie zarabaiaja za malo! w jakim zawodzie ma sie tyle wolnego? fakt czasami siedza 7 godz w szkole ale za to na drugi dzien maja juz tych godzn np 3 lub mniej roznie to bywa. Co do sprawdzania kartkowek i sprawdzianow to roznie to bywa od dzieci wymagaja a sami sprawdzaja tygodniami jedna kartkowke co zajmuje im ok godzine wiem bo u nas czesto sprawdzaja na lekcji i trwa to 20 min - zalezy. Jeszcze im zle posiedza pogadaja i do domu to tez zalezy od nauczyciela czy sie wczuwa w swpja prace czy po prostu zada zadanka do roboty sprawdzi pod koniec lekcji i narka

Gość _wredota_
na pewno zarabiaja wiecej niz 700zl..

Gość nauczyciel po ok 7-10 latach
pracy zarabia 1400. Jeśli maszczęście załapać się na nadgodziny to wyciągnie do 2000.

to są kwoty netto, czyli "na rękę".

a jeśli zrobi "dyplomowanego" to dostanie minimum 1700zł a z nadgodzinami nawet do 2500

Są rożnie nauczyciele,jeden sie angażuje drugi ma to wszystko gdzies.Oboje wezmą tyle samo. Wakacje,święta,ferie,dzień nauczyciela,choink szkolne,wycieczki,matury,studniówki a na zakończenie roku szkolnego prezenty-komu bedzie lepiej? Nie mozna porównywać nauczyciela w-f do polonisty i wkładu ich pracy a jest tak że zarabiaja podonie.Mój znajomy spod Warszawy jest nauczycielem w-f zarabia 2 tys dodoatkowo jest ratownikiem na basenie i ma 2 tys.

Gość khgkljh
ja tam wiem za za mało pracuja. wolne wakacje ferie, łączenie wolnych dni. inni w sklepach np dizs zapizdzaja a nauczyciel ma wolne.

Gość o kurczeeeeeeeeeee
jak czyta się takie bzdury to aż się człowiek telepie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jasne, przywilejów mamy mnóstwo, to po prostu raj być nauczycielem. Przecież to taka wdzięcna praca. I zarabiamy kupę kasy. Ten kraj nigdy nie stanie na nogi , jeśli nie będzie się cenić wykształconych ludzi. To trochę upokarzające, żeby porównywać człowieka, który ma skończonych kilka fakultetów ze zwykłym robotnikiem. Według mnie, to i pani siedząca przy kasie w hipermarkecie i nauczyciel zarabiają za mało.

Gość kikikiki
Porownujac prace nauczyciela i policjanta!! Policjant-jaki by nie byl nie raz naraza zycie (prewencja) pracuje po 8 czasem 12 godzin......w 80% sa po studiach i zarabiaja prawie tyle co nauczyciele Nauczyciele maja tyle wolnych dni....pracuja po srednio 5 godzin w tygodniu No prosze Was......... oni wiecznie maja malo moja kuzynka jest nauczycielem z 7 letnim stazem i spokojnie wychodzi 2300......... Porownam to jeszcze z wujkiem ktory jest brygadzista w zakladzie produkcyjnym jest rowniez po studiach pracuje po 8 czasem 10 godzin w swiatki piatki i niedziele i tez dostaje jakies 2500 i gdzie tu sprawiedliwasc ??

Pani siedząca w markecie za mało. Dla nauczyciela tyle ile jest starczy. Ewentualnie podwyżka jeśli jest dobry. Najlepiej gdyby wysokość pensji była uzależniona od jego wyników.

Gość śmieszne i straszne
a kto Wam nagadał takich głupot? Ile godzin pracuje nauczyciel???? I W sumie nauczyciel nie ma żadnej odpowiedzialności. Odpowiada tylko za papierki - prawda? Większą odpowiedzialność ma wujek - brygadzista, hi, hi;)

Gość kikikikinie
moze nie wujek ale policjant napewno!!

Gość _wredota_
niech dobry nauczyciel bedzie premiowany :) nauczyciele maja trzynastki?

Gość Edd

Mąż znajomej - nauczyciel - zarabia 7000 na rękę miesięcznie. Mało?