Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszszka

Z PUSZĄCYCH NA PROSTE - WŁOSY, CZY TO REALNE?

Polecane posty

Gość puszszka

Mam generalnie proste wlosy, dlugie i geste, ale niestety pusza mi sie (krotsze wloski dookola wlosy) i troche podkrecaja na koncach. Nie daj boze spadnie deszcz albo zawieje wiatr - szopa na glowie gwarantowana. Czy sa jakies domowe sposoby, zeby je wyprostowac? Oczywiscie oprocz prostownicy. Jakies odzywki, kosmetyki, specjalne szczotki do wlosow albo technika suszenia suszarka??? Prosze o pomoc.

Gość Patyś
oj niestety chyba już nic nie mozesz zrobić jeżeli chodzi o domowe sposby :) Ale może trwała prosta u fryzjera hm?

Gość puszszka
Caly czas zastanawiam sie nad trwala, ale jednak to kosztuje (u mnie ok. 500 zl). To ostatecznosc, bo jednak mam caly czas nadzieje, ze da sie odzywic te wlosy tak, aby byly gladkie. Ale moze jestem naiwna :o

ja mam suche wlosy odkad pamietam, przez prostownice sa suche jeszcze bardziej, ale coz...

Gość puszszka
A od czego w ogole to zalezy? Moze to jakies problemy hormonalne, moze zla dieta? Ja kiedys mialam gladkie wlosy, ale odkad zaczelam brac tabletki anty, to ich struktura sie zmienila. Czy sa jakies specjalne badania wlosa, ktore moga stwierdzic co jest przyczyna ijak ja leczyc???

ja mam chyba takie wlosy po babce od strony ojca , nie wiem. Badania wlosa niby sa, moze w duzych miastach w jakichs duzych salonach. Cos tam kiedys slyszalam.

Gość usc hunfizc vnbv.l zsoc g
sa w niektorych salonach profesjoinalne prostowanie wlosow na okres jakichs 6 msc :) ja przez prostowanie stracilam polowe wlosow :/ nienawidze swoich falowanych i prostuje codzienie od 3 lat .. eh

Ja co 2, 3 dni ustawiam prostownice na 180 stopni , bo tak szybciej sie prostuja. Ale koncowki sa juz w niabyt ciekawym stanie. Swietna jest odzywka RIGENOL kosztuje ok 30zl ale naprawde swietnie regeneruje wlosy. Teraz jej nie uzywam i zauwazylam ze wlosy mi sie szybciej niszcza od prostowania gdy uzywam innych masekk czy odzywek

nie, nie ma. wszystkie kosmetyki "prostujace" wlosy nie działaja. jedyny sposob to prostownica, prostowanie chemicznie odradzam bo zrobisz sobie siano z włosów. pozdrawiam.

Gość ooooooooooooooooooooooo
a te odzywki RIGENOL a do kupienia w sklepie czy w salonie?

Gość lattema
ja ostatnio znalazlam super sposob na puszace sie wlosy i nie musze juz ich ciagle prostowac. Po umyciu stosuje na mokre wlosy baslam bez splukiwania prostujacy z avonu, potem susze wlosy normalnie i na koniec suche juz wlosy spryskuje mgielka do wlosow zniszczonych tez z avonu (a kupilam ja za 5 zl aby wlosy ladnie pachnialy) i jestem w szoku, bo to dziala. na koniec rozczesuje grzebieniem wloski i sa super proste i bez zadnego puszenia sie:):) goraco polecam (chodz nie jestem jakas wielka fanka komsetykow avon)

Gość puszszka
Ja tez nie jestem fanka Avonu i raczej nie wierze, aby kosmetyki tej firmy mi pomogly. Chyba jednak zdecyduje sie na chemiczne prostowanie...

Gość alakkii
nie jestes fanka ale konsultantka juz tak???!!!!

Gość jest taski specjalny płyn
do prostowania, używa się go raz na kilka tygodni, kosztuje ok. 50 zeta, do kupienia w sklepach gdzie zaopatrują się salony fryzjerskie :)

Rigenol w moim miescie mozna kupic w sklepie z aartykulami fryzjerskimi, w drogeriach raczej nie ma , ale jest naprawde swietny. czasem mozna w aptekach dostac

ja używałam Lorel ale nie było efektu. Teraz kupiłam prostownice

zaczęłam mić takie problemy z włosami, kiedy nie domagała mi tarczyca. Jaoko małe dziecko, miałam raczej proste nie puszące się włosy. Wypróbuj jakiś dobry odżywczy szampon. Polecam żółty/pomarańczowy Vichy. Jest bardzo dobry, ale dosyć drogi. Jeeli nie pomoże, to znaczy, że włosy są zdrowe i żadnym mało inwazyjnym zabiegiem tego nie zmienisz.

Gość puszszka
No ja wlasnie mam drobne problemy z tarczyca, ale nie wiedzialam, ze to moze miec wplyw na wlosy. Moze jednak warto byloby zrobic ta analize wlosa, tylko jak to sie fachowo nazywa? Czy ktos mial cos takiego robione? Jak wyglada takie badanie i ile kosztuje?