Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze na ostatnią chwilę

pytanko odnośnie wizy do USA...

Polecane posty

w lipcu jadę do Anglii jako aupair i właśnie się dowiedziałam, że ze "swoją" rodzinką wyjeżdżam do Ameryki na miesiąc. Ale ja chyba muszę mieć wizę, prawda? Czy ktoś może mnie oświecić jak to wszystko wygląda i czy w ogóle jest szansa, że ją dostanę do lipca???

Gość buuuuuuuuuuuuuuuu
teraz juz nie ma problemu z dostaniem wizy...terminy rowniez sa krotkie...nie bedziesz miala problemu

czy mam się z kims przespac bym tę wize do USa dostała? wiecie jak to jest?

ludzie co za ohydny podszywacz.. grrr dziękuję za odpowiedź, podbudowałaś/eś mnie. Jeszcze chciałam prosić o inne info...jak się mam w ogóle do tego zabrać? Kiedy mam jechać do ambasady? z czym? wcześniej jakoś się umawia czy co?

Musisz miec wize. Dzwonisz do ambasady i umawiasz sie na interview z konsulem, wypelniarz formularz i powinnas zabrac ze soba dokumenty z kim jedziesz do Stanow i na jak dlugo, u kogo pracujesz, dokument potwierdzajacy, ze np. jestes studentka. Musisz miec zdjecia. Nie powinnas miec problemow z otrzymaniem wizy, chociaz nigdy nic nie wiadomo. Konsul bedzie sprawdzal dokumenty i zadawal pytania i od niego wszystko zalezy. Bedziesz musiala zaplcic cos kolo $150 za wize nawet jak jej nie otrzymasz. Wiza jest wysylana z paszportem 5-10 dni do domu DHL. Powodzenia

W tamtym roku moja mama zadzwonila w piatek a juz w srode byla w ambasadzie. Teraz wszystko trwa duzo krocej

bardzo dziękuję!!!!! jeszcze tylko jedno głupie pytanie ;-) czy z konsulem rozmawiam po angielsku? czy po polsku ;-) dzięki

dzięki, po prostu chciałam się dowiedzieć... wżyciu się nad tym nie zastanawiałam i nie wiedziałam jak się rozmwaia z konsulem. :-)

mogę z nim nawet "porozmawiac" po francusku. byleby nie był zbyt stary

właściwie to nie wiem gdzie jedziemy, dzisiaj dostałam od nich maila z informacją, że jedziemy do Ameryki na cały lipiec i tyle ;-) może są w trakcie myślenia gdzie chcę jechać hihi

fakt, że chciałabym wiedziec coś bliżej ;-) obwaiam się, że pewnie w jakieś ciepłe miejsce, a ja tak nie lubie upałów :-/ a jaka temperatura jest u Was w lipcu?

z moim chlopakiem Arabem nigdy nic nie wiadomo on bardzo spontaniczny jest wiec jeszcze nie wiem gdzie i po co tam jadę.

kolo 40 stopni i baaaaaardzo duszno. Pamietam jak przyjechalam tu pierwszy raz to mialam wrazenie jakby ktos strzelil mi goraca szmata w twarz. Praktycznie nie da sie oddychac. W nocy temperatury nie spadaja jak w Polsce jest tak samo goraco a do tego jak pada to jest zwykle bardziej duszno i cieplo. Wszyscy maja klimatyzacje w domach, wiec sie nie przejmuj. Najgorsze to przejsc z domu do samochodu. I prawie wszyscy maja baseny przy domu, wiec sie mozna odswiezyc. Najgorsze to pajaki, duuuuzo wieksze niz w Polsce ;)

łooooo jeju no to mnie zachęciłaś hihihi ale dziękuję za info :-) a są jakieś chłodne miejsca w tym czasie?

w zeszłym roku jak u nich byłam to mieliśmy jechać do Kanady, ale kupili olbrzymi dom z basenem i przełożyli wyjazd na ten rok i tak sobie właśnie myśle, że może oni do Kanady się wybierają... hmmm do Kanady też trzeba wizę (może głupie pytanie, ale coś mi się chyba kiedyś obiło o uszy,że nie)

w goracym klimacie mój Arab bedzie się czul swojo. w przeciwienstwie do mnie. ciekawe jak u niego z libido w taki gorąc?