Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamamaaaaaa

trądzik

Polecane posty

Gość załamamaaaaaa

mam trądzik na twarzy i plecach. Jak sie go szybko pozbyć??

Ponoć najlepszym ale drastycznym sposobem jest Głodówka tz. nic nie jeść bynajmniej przez parę dni i pić tylko wodę, wówczas organizm sie oczyszcza :) i wszystkie syfy i pryszcze razem z nim. Poczytaj sobie o tym gdzieś, dokładnie co i jak. :) powodzenia

hahahaha zeczywiscie najlepszy sposob, zagłodz sie na smierc i po problemie ;/ a jezeli to sa porblemy hormonalne to jak ma tu pomoc głodówka?! he? najlepszy sposob to zgłosic sie do dermatologa, i nie słuchac takich bzdurnych rad oczywiscie.

Gość do sabolaba
Słyszysz, że dzwoni, ale nie wiesz w ktorym kościele. Otóż, głodówka owszem, powoduje oczyszczenie się organizmu, ale to nie jest sposób na pozbycie się pryszczy W KRÓTKIM CZASIE. Wskutek oczyszczania się organizmu wszystko "wywali się" na zewnątrz i skutek bedze odwrotny (twarz zasypana pryszczami). Jest to raczej sposób długoterminowy. A ja się szybko pozbyć trądziku? Kupić dobrze kryjący podkład i unikać ostrego światła. Przykro mi, to jedyny sposób.

ale my tu rozmawiamy o tradziku czy paru krostkach pojawiajacych sie po zjedzeniu duzej ilosci potraw czy czekolady?! bo na takie cos to głodówka pewnie i pomoze ale i tak słaby sposob. tradzik jest bardzo trudno wyleczyc. ale sposobow jest duzo, jedne berdziej a inne mniej efektywne.

Gość AXAX
Okresowo zmiana diety na wegeterianizm + picie 1,5 l wody dziennie

Gość tradzikowa
idz do lekarza!!! Koniecznie, bo nie ma zartow!

Rzeczywiście zmiana diety może tu pomóc ale tak naprawdę wszystko zależy od nasilenia trądziku. Jeśli bardzo mocny najlepiej najpierw konsultacja u dermatologa. Jeśli nie jest bardzo dużo można spróbować np herbatek ziołowych z bratka albo suplementów np Cerabit kapsułki do których dostaje się żel. Ja zaczęłam stosować, nie żałuję