Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory WGA

mam WGA jak się pozbyć? do informatyków

Polecane posty

Gość chory WGA

Gość wyrzucić przez okno
:P

Gość chory WGA
ale śmieszne ...

Gość wyrzucić przez okno
pytasz, masz odpowiedź :P

Gość chory WGA
mimo removewga jednak powraca przeszukałam już net i nie mogę trafić na jakąś sensowną poradę ... może ktoś WIE?

Gość aGNI1313
Windows Genuine Advantage 1. Otwórz menu Start | Uruchom | Panel Sterowania i kliknij Dodaj lub usuń programy. 2. Zaznacz pole wyboru "Pokaż aktualizacje". 3. W Panelu sterowania dwukrotnie kliknij Opcje folderów i w otwartym oknie dialogowym przejdź do zakładki Widok i usuń zaznaczenie pola "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" oraz "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane)" - o ile nie są już odznaczone. Zaznacz natomiast opcję "Pokaż ukryte pliki i foldery". 4. Na partycji, na której zainstalowany jest system Windows, wyszukaj wszystkie pliki, w wktórych nazwie znajduje się ciąg liter wga. 5. Jeśli Windows Genuine Advantage jest zainstalowany w systemie, w wynikach wyszukiwania powinny znaleźć się pliki WgaLogon.dll oraz WgaTray.exe, pochodzące z folderu \Windows\System32. Wyniki wyszukiwania nie uwzględnią pliku LegitCheckControl.dll z tego samego katalogu, jednak jest on również częścią składową mechanizmu WGA. 6. Zmień nazwy wymienionych plików: WgaLogon.dll na WgaLogon.old WgaTray.exe na WgaTray.old 7. Uruchom ponownie komputer.

Gość aGNI1313
8. W menu Start | Uruchom wpisać komendę cmd i wcisnąć przycisk Enter. W wierszu poleceń należy wpisać Regsvr32 %Windir%\system32\LegitCheckControl.dll /u i zatwierdzić polecenie klawiszem Enter (polecenie to wyrejestruje bibliotekę LegitCheckControl.dll). 9. Ponownie uruchom komputer. 10. W Eksploratorze Windows przejdź do folderu %Windir%\system32 i usuń z niego następujące pliki: LegitCheckControl.dll WgaLogon.old WgaTray.old 11. Otwórz edytor rejestru (menu Start | Uruchom i wpisz polecenie regedit). Wciśnij Enter. 12. W Edytorze odnajdź i usuń klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\WgaLogon HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows \CurrentVersion\Uninstall\WgaNotify 13. Właśnie trwale wyłączyłeś usługę WGA - zrestartuj komputer. Ponownie otwórz edytor rejestru i sprawdź, czy nie ma w nim pozostałości po mechanizmie Windows Genuine Advantage, np: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\WGA HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Updates\WGA HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Updates\WgaNotify HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache\WGA HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache\WgaNotify Usuwając ślady po WGA należy wykazać się daleko idącą ostrożnością - nazwy niektórych plików świadczą o powiązaniu z mechanizmem autoryzacji, a w rzeczywistości nimi nie są, jak choćby wgaapi.dll - sterownik komunikacji bezprzewodowej. Każdy plik z ciągiem znaków wganotify w nazwie jest elementem systemu WGA i może zostać usunięty.

Gość no widzisz sama sobie
odpowiedziałaś. grzeczna dziewczynka :P

Gość chory WGA
Dzięki za zainteresowanie 🖐️ wszystko to wykonane nie sprawdziłam tylko cache pliki wga ładuja się przy każdym uruchomieniu kompa i trzeba je od nowa usuwać Gdzies to świństwo siedzi i się pcha na nowo nie mogę znalezc info na ten temat w necie

Gość chory WGA
w tej chwili nie mogę zajrzeć do cache, bo jestem przy innym kompie

Gość chory WGA
Jesli ktoś zechce mi coś jeszcze napisać to rano przeczytam, bo muszę teraz iść spać. Dzieki.

Gość chory WGA
dodam jeszcze, że windows po uruchomieniu usuwa z autostartu removeWGA :-(

Musisz nabyć (drogą kupna koniecznie) dwa wiadra antyWGA. Proste jak pięć metrów sznurka w kieszeni.

Gość chory WGA
Czy jest tu ktoś zorientowany w tej materii?

Gość chory WGA
dodam, że wcześniej wlazło mi KB892130

Gość nikt sie nie zna
???

Gość pytam szukam odpowiedzi

Gość czy kto wie

Gość a mądrych nie ma

Gość obiad zjedli
to podzielcie się wiedzą

Gość kogos mądrego
o pomoc proszę

Gość Warjat